Πως να Οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας... Μέρος 2ο


Ελπίζω να μην νομίσατε ότι τελειώσαμε τόσο γρήγορα με την κουζίνα και τα ντουλάπια της. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε καθημερινή μάχη!!!

μια μικρή γεύση του πριν!!!



Στο θέμα της οργάνωσης, η φαντασία μας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο αντισυμβατικά. Έτσι για όσους τα ντουλάπια μας είναι παλιά και δεν έχουν την δυνατότητα για πολλές παρεμβάσεις, υπάρχουν ορισμένα tips που μπορούμε να έχουμε στο νου μας, για να εξασφαλίσουμε ότι θα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο, την χωρητικότητα των ντουλαπιών μας.

1. Ξεκαθαρίστε τι χρειάζεστε και τι όχι!!! 

 Είναι πολύ σημαντικό, να ξεχωρίσουμε τα πράγματα που χρησιμοποιούμε συχνά, από αυτά που χρησιμοποιούμε σπάνια, και πάλι να πετάξουμε, χαρίσουμε ή μεταποιήσουμε αυτά που δεν χρειαζόμαστε. ΑΝ κάτι δεν δουλεύει πια, ή αν είναι σπασμένο πετάξτε το. Δεν χρειάζεται να δενόμαστε συναισθηματικά με όλα τα αντικείμενα. Αν κάτι δεν το χρησιμοποιούμε συχνά και δεν θέλουμε να το πετάξουμε, τότε , μπορούμε απλά να το δώσουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικές χρήσεις για το αντικείμενο αυτό. Λεπτομέρειες για αλλαγή χρήσης αντικειμένων μπορείτε να βρείτε και εδώ, όπου περιγράφω την αλλαγή χρήσης μιας παγοθήκης και μιας αυγοθήκης!

2. Οργανώστε τον χώρο σας λειτουργικά!!!
Είναι πιο εξυπηρετικό να οργανώνουμε τα ντουλάπια της κουζίνας μας ανάλογα με την χρήση που θα τους κάνουμε. Κοντά στο νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων είναι καλό να έχουμε τα ντουλάπια για τα πιάτα και τα ποτήρια, έτσι ώστε όταν τα σηκώνουμε, να μην τρέχουμε στην άλλη άκρη της κουζίνας !  Κοντά στην εστία της κουζίνας, καλό είναι να έχουμε το ντουλάπι με τα τρόφιμα, τις κατσαρόλες και γενικά όλα τα εργαλεία του μαγειρέματος!

 3. Επεκταθείτε σε ύψος όχι βάθος!!!
Και εδώ είναι το μετά
Εδώ φαίνεται καλύτερα η έννοια της επέκτασης σε ύψος!

Μια πρόσφατη ανακάλυψη μου ήταν και τα εσωτερικά ράφια από το ΙΚΕΑ. Κοστίζουν γύρω στα 7€. Αγόρασα μόνο δύο, γιατί ήθελα να δω κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν. Εξεπλάγην, με τον χώρο που μου εξοικονόμησαν. Πρέπει να πάω να πάρω τουλάχιστον άλλα 3 (χιχιχι). Έστω κι αν τα αγοράσω σιγά σιγά.








Προσπάθησα να βρώ παρόμοια, ίσως λίγο φθηνότερα ραφάκια στο Praktiker αλλά δυστυχώς δεν έχουν :(.






Στο ΙΚΕΑ θα τα βρείτε με την ονομασία RATIONEL. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να κοιτάξετε εδώ : http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26134



4. Εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο!!! 


Με αυτό το ράφι το οποίο τοποθετείται κάτω από το σταθερό ράφι του ντουλαπιού, σας δίνεται η δυνατότητα να επεκταθείτε λίγο παραπάνω , και να εκμεταλλευτείτε τον χώρο στο μάξιμουμ.







Προσοχή, όμως , είναι καλό τα συγκεκριμένα ραφάκια, να μην τα πολυφορτώνεται, καθώς δεν αντέχουν το βάρος! Ιδανικά μπορείτε να βάλετε και έξτρα πετσέτες!




Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ακόμα και τις πόρτες των ντουλαπιών, ανάλογα με το πόσο σας το επιτρέπουν (έτσι ώστε να μην χτυπάνε με τα αντικείμενα που είναι μέσα στα ντουλάπια κτλ)






Στο εσωτερικό του ντουλαπιού, μπορείτε να βάλετε μικρά κουτιά, όπου θα αποθηκεύετε τα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιείτε. Επίσης είναι φοβερά πρακτικό και ένα κρεμαστό σημειωματάριο για να γράφετε τη λίστα για τα ψώνια!







5. Χρησιμοποιείστε ετικέτες!!!
Επειδή δεν χρησιμοπιείτε μόνο εσείς την κουζίνα, είναι καλό να βάλετε μερικές ετικέςτες όπου θεωρείτε ότι χρειάζεται. Προσωπική μου άποψη παντού, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά. Οι ετικέτες, θα βοηθήσουν όλη την υπόλοιπη οικογένεια να μπει στο πρόγραμμα της οργάνωσης σας, και θα βοηθήσουν και τον αντρούλη σας να σηκώσεις τα πράγματα από το Super market Με πιο γρήγορους ρυθμούς.


6. Εκμεταλλευτείτε τα Καλάθια και τους δίσκους!!!
Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα καλαθάκια και στα κουτιά. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μας χρησιμεύσουν περισσότερο απ' ότι νομίζουμε. Όταν τα ντουλάπια μας είναι πολύ βαθιά και δεν μπορούμε να πιάσουμε ότι κρύβεται πίσω, είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιούμε καλάθια, πλαστικούς δίσκους ή μεγάλα και ριχά τάπερ που θα μας βοηθήσουν και να αποθηκεύσουμε καλύτερα τα αντικείμενα μας (τάπερ, κονσέρβες, μικρές ηλεκτ. συσκευές κτλ) αλλά και να τραβάμε έξω όλο το καλάθι, για να επιλέξουμε αυτό που ψάχνουμε με ευκολία.
Το συγκεκριμένο το πήρα από το lidl γύρω στα 3€ τα 2




3 σχόλια:

  1. Αυτά τα ραφάκια από το ΙΚΕΑ πρέπει να τα πάρω οπωσδήποτε, θα μου εξοικονομήσουν σίγουρα πολύ χώρο.
    Ξέρεις αν το ύψος τους είναι συγκεκριμμένο ή αυξομειώνεται??
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, χαίρομαι που σου αρεσουν, εγώ προσωπικά έχω ξετρελαθεί. Είναι σε ένα μέγεθος και δεν αυξομειώνεται το ύψος. Είναι γύρω στα 16εκ

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα, πολύ ωραία η οργάνωσή σου.
    Ψάχνω αυτό το κρεμαστό συρμάτινο ραφάκι που βλέπω ότι έχεις βάλει για τις πετσέτες.
    Υπάρχει στο ΙΚΕΑ ένα πιο βαθύ και δεν κάνει στο ντουλάπι μου. Το δικό σου από πού το έχεις πάρει και σε τί τιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...