ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήνουμε βρώμικα. Μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε εστία μολύνσεων και μικροβίων! Ενώ μπορεί να επηρεάσουν και το αποτέλεσμα του μακιγιάζ μας, ανακατεύοντας χρώματα εντελώς διαφορετικά με αυτά που θα θέλαμε εκείνη την στιγμή.

Ιδανικά πλένουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας μετά από κάθε χρήση και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήνουμε άπλυτα πάνω από εβδομάδα (ανάλογα με την χρήση που τους κάνουμε).




  1.  Με πολύ προσοχή βάζουμε τα πινέλα κάτω από ζεστό νερό και τα βρέχουμε προσεχτικά, χωρίς να βρέζουμε την μεταλλική ή ξύλινη λαβή τους.
  2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν, σαπούνι ή facial wash. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το facial wash με χαμομήλι, που έχω αγοράσει από τα Sephora Stock στην Αιόλου και Μητροπόλεως πάνω από τα Starbucks. Ενώ για τα πινέλα του foundation ή για πιο δύσκολες περιπτώσεις χρησιμοποιώ αρχικά το Exelixis Eye make up remover από τα Priorities και μετά τα πλένω με το facial wash.
  3. Ξεβγάζουμε καλά με πολύ νερό, Μέχρι να φύγει κάθε υπόλειμμα χρώματος από το πινέλο. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε και οινόπνευμα καθαρό για απολύμανση με μια δεύτερη καθαρή πετσετούλα - Ξεβγάζουμε καλά!!!! 
  4. Σκουπίζουμε απαλά σε μια καθαρή πετσέτα προσέχοντας να μην χαλάσουμε το σχήμα τους.
  5. Απλώνουμε τα πινέλα να στεγνώσουν μέχρι το πρωί. Προσέχουμε να τα έχουμε μακριά από υπερβολική θερμότητα (καλοριφέρ) και σε καμμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι για να τα στεγνώσουμε!! Επίσης αποφεύγουμε να τα στεγνώσουμε όρθια σε ποτήρι καθώς κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την λαβή τους (μεταλλική ή ξύλινη/μπαμπού).


    Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά καθαριστικά πινέλων. Σίγουρα μπορείτε να τα εμπιστευτείτε, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν τα χρησιμοποιήσετε καθόλου. Κάνουν την ίδια δουλειά με το facial wash ή το σαμπουάν. Μεταξύ μας αυτα με την φυσική τρίχα πλένονται καλύτερα με σαμπουάν.

    Extra tip: Δεν χρειάζεται να βάλετε μαλακτική στα πινέλα με φυσική τρίχα, επιλέξτε ένα ήπιο σαμπουάν όπως Johnson & Johnson Baby Shampoo και ξεβγάλτε καλά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...