Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι... και λίγο παγωτό!


Το καλοκαίρι μπήκε, όσο κι αν ο καιρός το αρνείται. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα υπέροχο κρύο τσάι για να κεράσω τους φίλους μου στην βεράντα μου! Πέρασα μια βόλτα από το υπέροχο TSAINA στην Λυκαβηττού των πολυαγαπημένων αδερφών Δεμερτζή και πήρα λίγο τσάι. Τι καλύτερο και πιο δροσιστικό από ένα ποτήρι παγωμένο τσάι. Δείτε εδώ πως θα το φτιάξετε.



ΜΑΥΡΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ "καθαρό"

1 λίτρο νερού θερμοκρασίας δωματίου
7 - 10 κουτ. γλυκού τσάϊ.


Μέσα σ΄ένα σκεύος βάζουμε το νερό και τα φύλλα τσαγιού. Αφήνουμε εκτός ψυγείου 3 - 4 ώρες για πράσινο τσάϊ και 5 ώρες για μαύρο τσάϊ. Σουρώνουμε το τσάϊ και τοποθετούμε το εκχύλισμα στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος, αν θέλουμε προσθέτουμε μια φέτα πορτοκαλιού ή λεμονιού.


ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΤΣΑΓΙΟΥ
1 λίτρο νερού θερμοκρασίας δωματίο
7 - 10 κουτ. γλυκού αρωματικό τσάϊ.
Μέσα σ΄ένα σκεύος βάζουμε το νερό και τα φύλλα τσαγιού. Αφήνουμε εκτός ψυγείου μία ώρα αν το τσάϊ είναι μαύρο αρωματικό και μισή ώρα αν το τσάϊ είναι πράσινο αρωματικό. Σουρώνουμε το τσάϊ και τοποθετούμε το εκχύλισμα στο ψυγείο.


Αλλά επειδή καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν έχει νοστιμιά, ορίστε μια εύκολη συνταγή για γρήγορο 


παγωτό μπανάνα:

Θα χρειαστείτε:

3 μπανάνες,
2 κούπες κρέμα γάλακτος
2 κούπες φρέσκο γάλα
βανίλια
1 κούπα μαύρη ζάχαρη

Τα βάζετε όλα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Βάζετε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα μέχρι να κρυώσει! Δείτε εδώ την συνταγή από τον One Pot Chef!


Διάβασε επίσης:





The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...