Tips ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΜΑΣ

Τώρα που ήρθε ο Μάιος και μετά από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, ήρθε και η ώρα να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα και να σηκώσουμε τα χειμωνιάτικα. Φέτος με έχει πιάσει μια μανία αναδιοργάνωσης των πάντων, και επειδή για πολλά χρόνια δεν είχα καταφέρει να τιθασεύσω την ντουλάπα μου, αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Γι' αυτό και ετοίμασα αυτό το Post.



Αρχικά, αδειάζουμε την ντουλάπα μας. Ναι την αδειάζουμε. Γιατί εμένα για παράδειγμα ήταν κάπως έτσι:
Ειλικρινά, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρω οτιδήποτε, ενώ όταν αποφάσιζα τι ήθελα και το τραβούσα, τότε μαζί του ακολουθούσε σε ελεύθερη πτώση και το χάος που βρισκόταν μαζί του. Η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης της ντουλάπας μου ήταν επιτακτική. Η αλλαγή του καιρού και το σήκωμα των ρούχων της σεζόν που φεύγει ήταν η αφορμή.

Καθώς βγάζετε τα χειμωνιάτικα ρούχα από την ντουλάπα σας, φτιάξτε τρεις στοίβες, ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 3 λεκάνες για βοήθημα. Στην μια θα βάζετε αυτά που θα κρατήσετε, στην άλλη αυτά που θέλουν επιδιόρθωση και στην τρίτη αυτά που θέλετε να δωρίσετε ή πετάξετε. Σας καταλαβαίνω απόλυτα αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε κάποιο αγαπημένο σας ρούχο , αλλά πάρτε το απόφαση, αν δεν σας κάνει μπορείτε να το δωρίσετε, αν έχει χαλάσει και επιδιορθώνετε έχει καλώς, διαφορετικάήρθε η ώρα να του πείτε αντίο.

Σύμμαχος στην αποθήκευση των χειμερινών είναι οι σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς και μειώνονται ως προς τον όγκο τους καθώς ρουφάτε τον αέρα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Θα πρότεινα την ίδια διαλογή (άντε ίσως σε μικρότερο βαθμό) να κάνετε και στα καλοκαιρινά, τώρα που θα τα κατεβάσετε για να πάρουν και αυτό το καλοκαίρι την θέση τους στην ντουλάπα.

Όντας άδεια η ντουλάπα σας αποφασίστε πως θα ήταν ιδανικά τοποθετημένα τα πράγματα και τα ρούχα σας, έτσι ώστε να σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Ένα καλό tip είναι να δημιουργήσετε ένα τμήμα της ντουλάπας ως το τμήμα grab & take. Αν είστε από τους τύπους που αποφασίζουν το πρωί τι θα φορέσουν (όπως κι εγώ), αυτή η τμηματοποίηση θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια. Βάλτε στα συρτάρια που θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά, αυτά τα ρούχα που σας προσφέρουν τους περισσότερους συνδυασμούς. Κάτω κάτω μπορείτε να βάλετε τα παντελόνια και τα τζιν, από πάνω τα κοντομάνικα T-shirts, πιο πάνω τα tank-tops ή τα polo και τα Tees των 3/4. Έτσι το πρωί που βιάζεστε, ανοίγετε το πρώτο συρτάρι, παίρνετε μια μπλούζα, μετά το τελευταίο συρτάρι και ένα τζιν και είστε έτοιμη!!!!!!!!!!

Αυτό που με απασχόλησε πάρα πολύ στην οργάνωση της ντουλάπας όμως ήταν με πιο τρόπο θα μπορούσα να κρατήσω την ντουλάπα μου οργανωμένη για περισσότερο καιρό. Η λύση ήταν στο δίπλωμα. Ναι στο δίπλωμα.. και εξηγώ:

Όταν απλά στοιβάζουμε τις μπλούζες μας τη μια πάνω από την άλλη, δεν έχουμε ορατότητα και χανόμαστε στο ψάξιμο, ενώ κατά την διάρκεια του ψαξίματος ανακατεύουμε όλα τα ρούχα μας. Επίσης, ο παραδοσιακός τρόπος οργάνωσης αποδεικνύεται ότι πιάνει και περισσότερο χώρο. Έτσι σκεφτείτε καλύτερα κάτι τέτοιο:

Όπως φαίνονται τα T-shirts όταν ανοίγω το συρτάρι

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τις μπλούζες σας όχι την μια πάνω στην άλλη αλλά διπλώστε τις άλλη μια φορά και τοποθετήστε τες την μια δίπλα στην άλλη!
Πλεκτές και Λινές καλοκαιρινές μπλούζες μέσα σε ένα όμορφο καλάθι










Εκμεταλλευτείτε κάποια καλάθια για να αποθηκεύσετε αγαπημένες μπλούζες και μαντήλια. Είναι μια λύση πρακτική και παράλληλα θα ομορφύνει τα ντουλάπια σας.
Η συλλογή με τα μαντήλια (οκ ένα μέρος της)





Μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε διαχωριστικά συρταριών και με την ίδια λογική να αποθηκεύεσετε τα μαντήλια και τις πασμίνες σας!!!!!!!!!!

Τις κάλτσες σας, που πιάνουν χώρο κάντε τες μικρά ρολάκια και βάλτε τες στο συρτάρι. Πιάνουν λιγότερο χώρο από το να τις διπλώσετε με τον κλασσικό τρόπο.

Tip για τις μονές κάλτσες χωρίς ταίρι!! Βάλτε μια τσάντα πίσω από την πόρτα της ντουλάπας σας. Έκεί θα βάζετε όλες τις μονές κάλτσες που έχουν περισσέψει μετά από κάθε πλύσιμο-σιδέρωμα. Στο τέλος κάθε μήνα (ή όποτε σας βολεύει) ανοίξτε την τσάντα και κάντε ζευγάρια τις κάλτσες που στο μεταξύ έχουν βρεθεί τα ταίρια τους!!!!!!!! Που θα πάνε και εξαφανίζονται... Στο σπίτι κάπου θα είναι. όποια κάλτσα χωρίς ταίρι βρίσκεται την βάζετε (καθαρή πάντα) μέσα στην τσάντα με τις αδέσποτες... Σύντομα το ταίρι τους θα τις βρει!

Τουνικ παραλιας τυλιγμένες σε ρολάκια


Ένας άλλος τρόπος διπλώματος των ρούχων είναι τα ρολάκια. Εμένα προσωπικά με βολεύει στα ράφια και στις πετσέτες του μπάνιου. Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός όσον αφορά την εξοικονόμηση χώρου!







Ένα τελευταίο tip είναι οι extra κρεμάστρες. Προσπαθήστε να βάλετε κάποια γαντζάκια ή κρεμαστάρια στην ντουλάπα σας, από την εξωτερική μεριά. Θα σας βοηθήσει τόσο για να κρεμάτε κάτι πρόχειρα και προσωρινά, όσο και σε περιπτώσεις που θα θέλετε να φτιάξετε κάποιο ολοκληρωμένο Look, θα σας χρησιμεύσει για να οργανώσετε καλύτερα τα ρούχα που θέλετε να βλέπετε προκειμένου να επιλέξετε το καλύτερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...