20 Καλοκαιρινά Εδέσματα για να χάσετε κιλά!!!

Επέστρεψα γεμάτη όρεξη. Δυστυχώς οι εξετάσεις μου στο Πανεπιστήμιο με δέσμευσαν για λίγο καιρό. Όμως ξαναγύρισα με πολλές ιδέες για Post και Βιντεάκια (για όσους παρακολουθούν το κανάλι μου στο Youtube). Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι ξεφεύγουμε και βάζουμε κιλά; Κι όμως υπάρχουν μερικά φαγητά που μπορούν να μας βοηθήσουν όχι μόνο να διατηρήσουμε την σιλουέτα μας (λέμε τώρα) αλλά και να χάσουμε κιλά.



  1.  ΦΡΑΟΥΛΕΣ. Το τέλειο καλοκαιρινό σνακ, με λίγες θερμίδες και φουλ σε ωμέγα 3 λιπαρά και βιταμίνη C. Μόνο μισό μπολ αρκεί για να καλύψουμε το 70% της συνιστώμενης ποσότητας σε , βιταμίνη C, ίνες και αντιοξειδωτικά.
  2. ΚΕΡΑΣΙΑ! Έχουν 87 θερμίδες ανά μια κούπα. Αν μάλιστα αντικαταστήσετε τα πιο βαριά επιδόρπια (παγωτά, σοκολάτες κτλ) θα καταφέρετε να χάσετε 1-2 κιλά μέσα στο καλοκαίρι ;). Περιέχουν αντιοξειδωτικά και βοηθούν και στην μείωση της χοληστερόλης.
  3. ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ! Είτε αποξηραμένα, είτε φρέσκα τα δαμάσκηνα έχουν λίγες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για να περιορίζουν την όρεξη ....μμμμ το τέλειο σνακ της ημέρας.
  4. ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ! Έχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά με ελάχιστες θερμίδες! Αποφύγετε τα τηγανισμένα, προτιμήστε τα στη σχάρα (αν δεν σας αρέσουν τα βραστά) για να συνοδέψετε το φαγητό σας.
  5. ΠΙΠΕΡΙΕΣ! Πολύχρωμες! Πράσινες, Κόκκινες, Πορτοκαλί και Κίτρινες. Όλες είναι ότι καλύτερο για να εμπλουτίσετε την σαλάτα σας. Εγώ προτιμώ τις κόκκινες που έχουν Β καροτίνη!
  6. ΜΑΝΓΚΟ! Εντάξει, αν καταφέρετε να το βρείτε είναι απίθανο για το καλοκαίρι! Πλούσια σε πρωτεΐνες, ωμέγα λιπαρά και αντιοξειδωτικά.
  7. ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ! Έχει πιο πολύ βιταμίνη C και από τα πορτοκάλια! Επίσης περιέχει βιταμίνη Κ που βοηθάει να μειωθούν τα περιττά υγρά του οργανισμού και επομένως τα φουσκώματα.
  8. ΣΥΚΑ! Έχουν πολλές ίνες και βιταμίνες! Όπου τα εντοπίσετε...Τσακίστε τα!
  9. ΣΚΟΡΔΟ. Αν μπορείτε βάλτε το στο φαγητό σας. Εκτός των άλλων μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρκίνο μέχρι και κατά 30%. Βοηθάει στην πέψη (ίσως λίγο παραπάνω σε μερικούς από εμάς). Και το πιο σημαντικό... διώχνει και τους βρικόλακες!
  10. ΡΟΔΑΚΙΝΑ! Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια έρχονται στο μυαλό μου σαν το φρούτο του καλοκαιριού (εντάξει και το καρπούζι αν δεν είναι μάπα). Προτιμήστε τα αντί για οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο!
  11. ΚΑΡΠΟΥΖΙ! Αντί να φάτε ένα Παγωτό προτιμήστε μια φέτα καρπούζι. Εκτός από δροσιστικό έχει και λιγότερες θερμίδες. Ωραίο και με φέτα για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό μεσημεριανό. Επίσης το καρπούζι βοηθάει στην προστασία από τις ακτίνες UV.
  12. ΠΕΠΟΝΙ! Βοηθάει για περιορίσει την όρεξη προσφέροντας πολλές βιταμίνες και ειδικά βιταμίνη Α για την προστασία από τις καρδιοπάθειες.
  13. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ! Ένα υπέροχο λαδερό καλοκαιρινό φαγητό. Βοηθάνε επίσης και στην μείωση της κυτταρίτιδας. 
  14. ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ! Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας burger με λιγότερες θερμίδες. 
  15. ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ! Διανθίστε την σαλάτα σας με τοματίνια. Όσο απίστευτο κι αν ακούγετε βοηθάνε στην μείωση του βάρους χωρίς να χρειαστεί να κάνετε μεγάλες αλλαγές στην δίαιτα σας. Αυτό οφείλετε στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν
  16. ΣΤΑΦΥΛΙΑ! Αντικαταστήστε το γλυκό σας με σταφύλια. Βοηθάνε στην ισορρόπηση του γλυκαιμικού μας δείκτη και επομένως σε χαμηλότερα επίπεδα ζαχάρου.
  17. ΜΑΡΟΥΛΙ! Ένα μεγάλο φύλλο μαρουλιού έχει μόνο 1 θερμίδα! Πλούσιο σε φολικό οξύ και βιταμίνη Β. Προτιμήστε το ως βάση για την σαλάτα σας.
  18. ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ! Πλούσια σε χλωροφύλλη θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την μείωση του βάρους σας πολύ πιο γρήγορα! Επίσης έχουν πολύ βιταμίνη C.
  19. ΜΗΛΑ! Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!!! Βοηθάνε στην μείωση της χοληστερόλης. βάλτε το στην καθημερινή σας διατροφή και δείτε θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σας. 
  20. ΑΥΓΑ! Επιτέλους ας τα επαναφέρουμε στο ύψος που τους αξίζει. Έρευνες έδειξαν ότι οι υπέρβαροι ενήλικες που έτρωγαν 2 αυγά στο πρωινό τους έχασαν 65% περισσότερο βάρος (και είχαν και περισσότερη ενέργεια) από όσους προτίμησαν ένα πρωινό σε ίσες θερμίδες. Είναι το σνακ με πρωτεΐνη πλούσια σε ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά.
The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...