MnM's Chocolate Fudge Birthday Cake


Πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε τα γενέθλια του αντρούλη μου και είπα να του φτιάξω μια τούρτα ίσως όχι και τόσο νηστίσιμη ή διαιτητική  αλλά σίγουρα επιθυμητή. Φωτογραφία της πόσταρα στο FB page και πολλές κοπέλες μου ζητήσανε να σας δώσω την συνταγή. Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε.

Τι θα χρειαστείτε: 

Για το παντεσπάνι - κέικ:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κτ. γλυκού baking powder
2 κτ. γλυκού κακάο (ή βανίλια ανάλογα αν το θέλουμε σοκολατένιο ή άσπρο)
50γρ βούτυρο
1 σφινάκι κονιάκ

εκτέλεση παντεσπάνι:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κρατάμε τα ασπράδια σε ένα άλλο μπωλ. Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει άσπρο και αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το Baking powder και το κακάο πάνω από το αρχικό μείγμα και σιγά σιγά με μια σπάτουλα και όχι με μίξερ ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C σε αντίσταση κάτω και αέρα. Τεστάρουμε μετά από 15-20 λεπτά αν έγινε το παντεσπάνι με ένα μαχαιράκι ή μια οδοντογλυφίδα ( βυθίζουμε το μαχαιράκι στο κέικ και αν βγαίνει καθαρό πάει να πει ότι είναι έτοιμο) Το βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει και κόβουμε στην μέση χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι για ψωμί. Αν θέλουμε μπορούμε να ραντίσουμε και τις 2 πλευρές με λίγο σιρόπι της αρεσκείας μας ή κονιάκ.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Χρησιμοποιούμε :

μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα και
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
2 αυγά
3 κουταλιές κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τα αυγά και το κόρν φλάουρ. Όταν πάρει βραση το γάλα προσθέτουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Ανάλογα με την αρεσκεία μας μπορεί να προσθέσουμε λίγο φρέσκο γάλα (αλλά θεωρητικά δεν χρειάζεται). Περιμένουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι.



Σκεπάζουμε την τούρτα με το δεύτερο κομμάτι από παντεσπάνι. Και πάμε να ετοιμάσουμε το Fudge Σοκολάτας:


Για το Fudge Σοκολάτας θα χρειαστούμε:
1 ζαχαρούχο γάλα
370 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο

Βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπωλ και τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων για λίγα λεπτά. Όταν τα βγάλετε ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο (προσοχή όχι να πήξει τελείως αλλά απλά να μην καίει).
Περιχύνετε με το fudge της σοκολάτας το παντεσπάνι και πασπαλίζετε από πάνω με τα αγαπημένα σας mnm's. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα από πάνω. Σερβίρετε με κεράκι και χρόνια σας πολλά!!!!


Follow on Bloglovin

1 σχόλιο:

  1. τελεια τουρτα!!! θα προσπαθησω το σαββατοκυριακο να την φτιαξω μιας και εχει γενεθλια ενα ανιψακι μου και ο θεος βοηθος!! περιμενω με χαρα και αλλες συνταγες αν προκυψουν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...