The Foundation Project: Essence soft touch mousse make-up


Δεν πέρασε πολύς καιρός και ήδη έχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ κάποια καινούργια foundation που έπεσαν στα χέρια μου. Ένα από αυτά είναι το Soft touch mousse make-up της Essence. Η απόχρωση που το έχω είναι η mat sand.

Γενικά, είναι ένα ελαφρύ makeup, με πουδρένια υφή και ματ τελείωμα, ιδανικό για το καθημερινό μακιγιάζ των μικτών - λιπαρών επιδερμίδων. Πρόκειται για ένα foundation σε μορφή mousse. Η συσκευασία είναι στα 16gr (περίπου 20ml), λιγότερη δηλαδή από τα παραδοσιακά foundations τα οποία είναι στα 30ml, αλλά λόγω της υφής του, θα σας διαρκέσει όσο ένα κανονικό makeup. Έχει μέτρια κάλυψη η οποία κατά τόπους μπορεί να "χτιστεί" αλλά με προσοχή. Έχει επίσης μέτρια διάρκεια, περίπου 4-6 ώρες ανάλογα την επιδερμίδα σας. Μπορείτε όμως να παρατείνετε την διάρκεια χρησιμοποιώντας ένα Primer. Δεν έχει αντηλιακή προστασία, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια ενυδατική με SPF αν θέλετε να προστετευτείτε από τον ήλιο.

Τα foundations σε μορφή Mousse δεν τα είχα σε πολύ εκτίμηση και η αλήθεια είναι ότι είναι το πρώτο που δοκιμάζω. Είχα ένα φόβο ότι θα έμοιαζε με αυτά που είναι σε στέρεη μορφή και τα οποία θεωρώ πάρα πολύ βαριά για το δικό μου γούστο. όμως είναι πολύ ανάλαφρο foundation, το οποίο το απλώνω με τα χέρια μου ή με πινέλο. Μεσα στις επόμενες μέρες θα ανέβει και το Demo & review του στο Youtube.

Αναλυτικά,

Με το Primer της MUA, η διάρκεια του ήταν σίγουρα καλή, περίπου στις 8 ώρες αλλά αυτό δεν περιόριζε την γυαλάδα να εμφανιστεί στις 4 ώρες, ειδικά αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα.

Με το Primer της Oriflame είχε σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια αλλά χωρίς να καταφέρει να κρατήσει την λιπαρότητα μακριά από την ζώνη Τ, για πολλές ώρες.

Με το Primer της VIVO, η διάρκεια άγγιζε άνετα τις 12 ώρες, ενώ η γυαλάδα εμφανιζόταν μόλις μετά από τις 7 περίπου ώρες, πολύ καλή διάρκεια για μια μικτή-λιπαρή επιδερμίδα.

Με το Primer των Sephora ήταν ο καλύτερος συνδυασμός αφού είχε μεγάλυτερη διάρκεια αλλά και για πολλές ώρες κρατούσε την γυαλάδα μακριά διατηρώντας το ματ τελείωμα του για πολύ περισσότερο.

Χωρίς primer
Έχει μέτρια διάρκεια περίπου 4-6 ώρες αν και τις ημέρες που είχε πολύ κρύο παρατήρησα ότι η διάρκεια αυτή παρατείνοταν. Η λιπαρότητα στην ζώνη Τ έκανε σχετικά σύντομα την εμφανιση της, υπολογίστε περίπου στις 3 ώρες αλλά αυτό ρυθμιζόταν αν είχα χρησιμοποιήσει μια ενυδατική ιδανική για ματ τελείωμα.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό foundation για την τιμή του (3,50€) και σίγουρα το προτείνω για λιπαρές ή μικτές επιδερμίδες που θέλουν ένα ματ τελείωμα χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...