Οι φίλοι στη ζωή μας



Η φιλία είναι μια σχέση αμοιβαίας αγάπης μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων. Σύμφωνα με την αναμενόμενη συναισθηματική εξέλιξη ενός ατόμου, το αίσθημα της φιλίας δημιουργείται από την παιδική ηλικία ,αλλά γίνεται εντονότερο κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όπου υπάρχει μεγαλύτερη
ανάγκη για συναισθηματικό δεσμό, ο οποίος θα είναι από επιλογή και δε θα σχετίζεται με τους γονείς.

Το πρώτο πράγμα που ενώνει δύο ανθρώπους, είναι τα κοινά ενδιαφέροντα. Oι αναμνήσεις, οι εμπειρίες, όμορφες ή δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει με έναν φίλο, μας δίνουν την ευκαιρία να δεθούμε μαζί του και να τον σκεφτόμαστε ακόμα και όταν είναι μακριά μας. Οι περισσότεροι φίλοι επίσης, μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες και ιδανικά. Όταν αποκλίνουν τα ενδιαφέροντά μας και δε μπορούμε να βρούμε τίποτα να απολαύσουμε από κοινού με το φίλο μας, τότε ο χρόνος που περνάμε μαζί τείνει να μειώνεται με ταχείς ρυθμούς. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν ενδιαφερόμαστε ή ότι δεν αγαπάμε το φίλο μας, απλά, δε μπορούμε να αλληλεπιδρούμε μαζί του σε καθημερινή βάση.

 Ένα από τα πιο βασικά συστατικά για μια φιλική, και όχι μόνο, σχέση είναι η ισότητα. Μέσα στη φιλία πρέπει να δίνουμε αλλά και να πέρνουμε αγάπη, στήριξη, ενθάρρυνση και θαυμασμό, τα οποία θα οδηγήσουν αβίαστα στην πραγματική φιλία. Ο αληθινός φίλος μας εμπνέει για να ανταποκριθούμε με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και φροντίζει να επισημαίνει τα λάθη μας, χωρίς όμως να μας κρίνει και να μας πληγώνει. Mερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν φίλους.






Σημείωση: Το άρθρο αυτό το έχει γράψει η φίλη ψυχολόγος Άντζελα Π. Νικήτα

Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχολόγος της Υγείας

Μητροπολίτου Μεθοδίου 3 Κέρκυρα 49100

τηλ. 2661042725, κιν.6944616712
www.angelanikita.gr

Οι φίλοι στη ζωή μας

Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...