Makeup Starter kit - Το νεσεσέρ της Αρχάριας


Σε ένα παλαιότερο τεύχος του Edit Your LIfe σου ετοίμασα μια λίστα με τα απολύτως βασικά που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στον υπέροχο κόσμο του μακιγιάζ. Απλά να θυμάσαι πάντα ότι οι ανάγκες τις κάθε μιας ποικίλουν και ότι μπορείς να προσαρμόσεις την λίστα αυτή στις δικές σου.



Να τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το πρώτο σου νεσεσέρ:

Ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία. Πάντα πρέπει να δίνεις προτεραιότητα στην ενυδάτωση του προσώπου σου και πάντα να διαλέγεις υψηλή προστασία από τον ήλιο. Φρόντισε όμως να ταιριάζει στον δικό σου τύπο επιδερμίδας. Εγώ εδώ σου προτείνω την ενυδατική της BIOTEN Skinergy, για την οποία σου έχω ξαναμιλήσει.

Concealer.  Αν δεν έχεις πρόβλημα σοβαρό με την επιδερμίδα σου όπως για παράδειγμα έντονη ακμή, μπορείς να αποφύγεις το foundation. Διάλεξε μόνο ένα concealer το οποίο θα χρησιμοποιείς για να καλύψεις τυχόν ατέλειες.   Δοκίμασε κάποιο που να συνδυάζει ιδιότητες (πχ και για μαύρους κύκλους και για σπυράκια) Εγώ σου προτείνω της Maybelline το Stay All Day 24H, το φοράω κι εδώ στην απόχρωση medium fair.
Πούδρα. Καλό είναι να επιλέξεις μια πούδρα με μέτρια κάλυψη που θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις τόσο το πρωί όσο και στις βραδινές σου εξόδους. Προτείνω της Maybelline την Stay All Day 24h που είναι και αδιάβροχη. Εγώ την επέλεξα στην απόχρωση Nude.
Ρουζ. Θα πρότεινα κάτι σε ροδακινί ή ροζ  τόνους ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Bronzer μπορεί να μην χρειαστείς αλλά το ρουζ σου είναι απαραίτητο. Προτείνω της Essence το Autumn Peach ή της Catrice στην απόχρωση Sunrose #080.
Παλέτα με ουδέτερες αποχρώσεις. Επέλεξε μια παλέτα που να περιλαμβάνει τόσο ανοιχτές όσο και πιο σκούρες σκιές για να την χρησιμοποιείς και για τις βραδινές σου εμφανίσεις. Σε πιο οικονομική σου προτείνω της W7 την In the nude και σε πιο ακριβή της Too Faced την Naked Eye
Μολύβι ματιών. Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείς eyeliner ένα μολύβι ματιών θα τονίσει τα μάτια σου και το βλέμμα σου. Προτίμησε μαύρη ή καφέ απόχρωση για αρχή. Για μαύρη σου προτείνω του Korres από την σειρά Volcanic Minerals το Kohl Eyeliner και σε πιο οικονομική τα μηχανικά Long lasting μολύβια της Essence. Απλώνονται σαν βούτυρο και διαρκούν ώρες.
Διαφανές gel για τα φρύδια ή μολύβι φρυδιών. Τα φρύδια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου μας και συμπληρώνουν τις «εκφράσεις» μας. Αν έχεις προικιστεί με πλούσια φρύδια φρόντισε τα με ένα τσιμπιδάκι , ψέκασε με λακ μια παλιά οδοντόβουρτσα και πέρασε από πάνω ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα διαφανές gel για τα φρύδια. Αν πάλι χρειάζεται να τα γεμίσεις και να τα τονίσεις, ένα μολύβι φρυδιών είναι απαραίτητο.
Κραγιόν ή Lip gloss. Ιδανικά θα σου πρότεινα ένα Lip gloss στην αγαπημένη σου κοραλί ή ροζ απόχρωση για το πρωί και ένα κραγιόν για τις εξόδους σου. Ένα lip gloss που προτείνω είναι της Essence και για κραγιόν ένα Nude το Carnation από την Avon.
Μάσκαρα. Η μάσκαρα είναι από τα πιο βασικά σου συστατικά για το νεσεσέρ σου. Ακόμα και αν παραλήψεις το μολύβι ή το eyeliner σε παρακαλώ μην παραλήψεις την μάσκαρα. Πιστεύω ότι μια διπλή μάσκαρα της +L'Oréal είναι ιδανική για να έχεις πρωινό ή βραδινό αποτέλεσμα κατ ' επιλογή. 
Πινέλο για ρουζ. Πολλές κοπέλες χρησιμοποιούν πινέλο για την πούδρα, για τις σκιές, για τα κοψίματα. Αλλά πίστεψε με, αν υπάρχει ένα πινέλο που δεν μπορείς να αποφύγεις αυτό είναι του ρουζ, όλα τα άλλα ίσως είναι και περιττά. 


Δείτε εδώ το βίντεο με αναλυτικά όλα τα προϊόντα που σας προτείνω για το πρώτο σας νεσεσέρ.

Διάβασε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...