Τύποι αρωμάτων & Ποια η διαφορά μεταξύ perfume, eau de perfume, eau de Toilette & mist


Είναι από τις πιο συχνές παρεξηγήσεις και από τις μεγαλύτερες απορίες των νεώτερων κυρίως beauty lovers. Όλες αυτές οι υποδιαιρέσεις των ειδών στα "αρώματα" είναι που μπερδεύουν μερικούς από εμάς και ήρθε η ώρα να τα ξεκαθαρίσουμε.


Perfume: Είναι η πιο ακριβή εκδοχή όλων των αρωμάτων και συνήθως βγαίνει σε μικρότερη ποσότητα. Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια έως και 40%. Το άρωμα είναι αυτό που φοράμε μόνο σε σημεία που χτυπάει ο παλμός μας, όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό μέρος του καρπού μας και πίσω από τα αυτιά. Όπως λέει ένας φίλος μου, το άρωμα είναι αυτό που οι άλλοι μυρίζουν επάνω σου όταν έρχονται πάρα πολύ κοντά σου (για να σε φιλήσουν δηλαδή).
Eau de Perfume: Είναι ίσως η πιο δυνατή εκδοχή των αρωμάτων, περιέχει μέχρι και 15% έλαια και συνήθως διαρκεί περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας λόγω της έντασης που έχουν οι πιο βασικές νότες του. Είναι ωραίο να ψεκάζετε και λίγο το μαντήλι ή γενικά τα ρούχα σας ή ακόμα και τα μαλλιά σας δίνοντας του έτσι ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι σαφέστατα λιγότερο έντονο από το Perfume αλλά ταυτόχρονα και πολύ φθηνότερο του.

Eau de Toilette: Έχει ακόμα λιγότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια (συνήθως γύρω στο 10%). Ξεχωρίζουν ιδιαίτερα η ανώτερες μυρωδιές που περιέχει και όχι τόσο οι βασικές νότες του αρώματος. Είναι αρκετά πιο ελαφρύ και ιδανικό για το καλοκαίρι και σαφέστατα πολύ πιο οικονομικό.
Eau de cologne ή ελληνιστί η κολόνια: Είναι από τις πιο ελαφριές εκδοχές με ελάχιστη ποσότητα σε αιθέρια έλαια αλλά δεν έχει καθόλου καλή διάρκεια. Είναι προτιμότερο για το καλοκαίρι και γενικά τις πολύ ζεστές ημέρες. Συνήθως βγαίνει σε μεγαλύτερες συσκευασίες λόγω της μεγάλης αραίωσης του με νερό ή/και οινόπνευμα. Μια πιο μοντέρνα εκδοχή του είναι τα Mists/ Fragrance Mists/Body Mists. Βγαίνουν συνήθως σε συσκευασίες των 150-200ml. 

 Advertisement

Αυτές είναι οι βασικές διαφορές τους. Σίγουρα η επιλογή ενός αρώματος είναι εντελώς υποκειμενική καθώς επηρεάζεται συχνά και από τον τύπο δέρματος μας και διαφοροποιεί μερικές φορές στα ανωτέρω την διάρκεια και την ένταση του. Ένα παλαιότερο κόλπο πάντως για να διαρκεί περισσότερο το άρωμα σας (ανεξαρτήτως τύπου) είναι να βάλετε λίγη βαζελίνη εκεί που θα το ψεκάσετε. Σας το είχα αναφέρει και παλαιότερα μαζί με πολλές άλλες χρήσεις της.




Διάβασε επίσης:
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...