SPREAD YOUR WINGS FOR 2016 ... Ο MINAS ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Για όσους τον γνωρίζουμε ήταν αναμενόμενο. Πως θα μπορούσε άλλωστε ο Μηνάς να περιοριστεί στα στενά σύνορα της μικρής μας Ελλάδας (που όσο πάνε ολοένα και στενεύουν ); Από τις 24 Νοεμβρίου 2015, το νέο του κατάστημα στην 11, Knightsbridge Green του Λονδίνου, είναι πραγματικότητα.





























Η αναζήτηση ενός δικού του χώρου στο εξωτερικό υπήρχε εδώ και καιρό. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, μέσα σε ένα κλίμα αναβρασμού αφού η Ελλάδα προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ των capital Controls, ο Μηνάς ξεκινούσε να ετοιμάζει το νέο του κατάστημα στο Λονδίνο. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο. 

Ο Μηνάς άλλωστε ξεκίνησε από πολύ μικρός να σχεδιάζει, έχοντας μια έμφυτη αγάπη στην αρχαιοελληνική τέχνη και εμμονή στην λεπτομέρεια. Πρωτοέγινε γνωστός ως σχεδιαστής στη Νέα Υόρκη, όπου σύντομα τα σχέδια του υπήρξαν πολυπόθητα αποκτήματα από τους Νεουορκέζους.


Τα σχέδια του έρχονται σε απόλυτη αρμονία με το σώμα μας. Ακολουθούν την "στρογγυλάδα" του. Άλλωστε, σε μια συνέντευξη του θυμάμαι, είχε πει, ότι δεν υπάρχουν τετράγωνα στην φύση. Σε όλα του τα κοσμήματα θα βρεις αυτήν την αρμονία. Την αντιλαμβάνεσαι αμέσως μόλις τα φορέσεις. Ακολουθούν το σχήμα του σώματος σου.


Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί εκτός από τα κοσμήματα και στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στο σπίτι του, σε όποιο χώρο αποφασίσει να επέμβει , σε ότι αποφασίσει να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει. Είναι η Αρμονία που υπάρχει μέσα μας.


Μπορείς να διακρίνεις την χαρακτηριστική του πινελιά από τα έπιπλα μέχρι τα μαρμάρινα σοβαντεπί. Σε όλα του τα καταστήματα και φυσικά ακόμα και σε αυτό του Λονδίνου.



  


Από τα πρώτα μου αποκτήματα ήταν οι "εραστές". Όσοι με γνωρίζουν από κοντά, σίγουρα θα με έχουν δει να τους φοράω.




Ακόμα θυμάμαι τις εκθέσεις του σε όλον τον κόσμο σε συνεργασία με την Georg Jensen. Υπήρξε ο πρώτος μη Σκαδιναβός σχεδιαστής που συνεργάστηκε μαζί τους. Στη νέα Υόρκη τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη αγάπη και κατά την διάρκεια της έκθεσης έβλεπες στα λεωφορεία της πόλης ένα Minas... Before it's in fashion it's in Vogue.




Ο Μηνάς εμπνέεται από την Αρχαία Ελλάδα αλλά ανήκει στο σήμερα και είναι Διεθνής. 







  1. Εμμανουήλ Μπενάκη 8, Κηφισιά 14561, τηλ. 2106233577
  2. Πλατεία Αγίας Κυριακής, Μύκονος, 22890 27320 (Από το Πάσχα μέχρι την πρώτη εβδομάδα Οκρωβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...