Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Τι κάνεις όταν έχεις πολλά κολοκυθάκια σίτι και δεν θέλεις να φας για άλλη μια μέρα κολοκυθάκια βραστά; Φτιάχνεις μια εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.

 


Την συγκεκριμένη συνταγή την βρήκα μεν από το διαδίκτυο αλλά είναι συγκερασμός δύο-τριών συνταγών, καθώς δεν είχα όλα τα υλικά που απαιτούσε η κάθε μια και αναγκάστηκα να αυτοσχεδιάσω. Έτσι σας δίνω τώρα την δική μου εκδοχή μιας εύκολης κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο.


Υλικά που θα χρειαστείτε (Για ένα μεγάλο ταψί κολοκυθόπιτα):

  • 5-6 μεγάλα κολοκυθάκια ή καμιά δεκαριά μικρά
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
  • 1 μικρό ματσάκι άνιθο ή/και 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (υπολογίστε το μισό από αυτό που πουλάνε συνήθως στα σούπερ μάρκετ) περίπου μια κούπα το καθένα
  • 2 κούπες αλεύρι και 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 ή 5 αυγά (ανάλογα αν είναι μικρά ή μεγάλα)
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 κούπα (250γρ περίπου) φέτα 
  • 1 κούπα (250γρ περίπου) γιαούρτι στραγγιστό σακούλας
  • 1 κούπα (250γρ περίπου) τυρί τριμμένο 
  • λίγο δύοσμο για να του δώσει σπιρτάδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:




 Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε να φύγουν τα πολλά ζουμιά για όση ώρα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί τα στίβουμε και με το χέρι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι), τον μαϊντανό και τον άνηθο (και τον δυόσμο). Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη. Σε ένα ξεχωριστό μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ρίχνουμε πιπέρι.

Στην συνέχεια και αφού έχουν στραγγίξει τα κολοκυθάκια τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά και το λάδι και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα πράσινα (κρεμμυδάκια , μαϊντανό, δυόσμο κτλ).
Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και το γιαούρτι ανακατευοντας με μια μεγάλι κουτάλα ή αν σας βολεύει με τα χέρια. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με κουτάλα όλα τα υλικά. Το μείγμα μας θα μοιάζει με χυλό.



Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά στην μεσαία σχάρα του φούρνου ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε και από κάτω (αν θέλετε χρησιμοποιείστε πυρέξ για να βλέπετε και τον πάτο).


Καλή σας όρεξη!!!! 




Διάβασε επίσης:


The KM Projects
Not just another beauty blog


1 σχόλιο:

  1. Οι φωτογραφίες της πίτας σου μου έφερεαν αναμνήσεις από το περσινό καλοκαίρι!Τη φτιάχναμε όλο το καλοκαίρι αυτή την πίτα αλλά αντί για αλεύρι βάζαμε σιμιγδάλι και φρυγανιά. Όταν λέω τη φτιάχναμε εννοώ έφτιαχνα εγώ, έφτιαχνε η μαμά μου,΄εφτιαχνε η θεία μου γιατί γινόταν χαμός από κολοκυθάκια που μας δίνανε στο χωριό! Προσωπικά μου άρεσε πολύ και σαν γέυση και σαν διαδικασία και επειδή παίζαμε με τα υλικά γινόταν κάθε φορά διαφορετική!(πχ πότε βάζαμε πιπεριά, πότε καρότο, ανάλογα τι είχαμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...