Pages

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ..... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)


Εάν θέλεις να αισθανθείς σταθερότητα και ικανοποίηση, κοίτα τη ζωή μέσα από το πρίσμα του εξαγώνου που κάνουν η Αφροδίτη με τον Άρη στους 3ο και 5ο οίκους σου και εμψυχώσου από τη γνώση ότι αφού είσαι αξιαγάπητος θα είσαι για πάντα αξιαγάπητος. Εάν από την άλλη πλευρά ανήκεις σε αυτούς που τα παίζουν κάθε φορά όλα για όλα, που καπνίζουν το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο, αν ανήκεις δηλαδή στους υπερνευρωτικούς Κριούς, τότε συγκεντρώσου στο 12ο οίκο με τον Ουρανό και στον Πλούτωνα στον 10ο. Ο τρόπος που κροταλίζουν τα δόντια σου, ο τρόπος που τα μάτια σου πετάγονται από τις κόγχες τους είναι σημάδια ότι σκέφτεσαι «Και τώρα τι γίνεται, Θεούλη μου; Πώς τα κατάφερα πάλι να είμαι πιασμένος σε παγίδα;». Υ.Γ. Και μια και μιλάμε για παγίδες... Τι σκέφτεσαι να κάνεις με τα οικονομικά σου;
 
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/298/%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5-298

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΑΜΟΥ

Από εμπειρία αλλά και συμβουλές φίλων δημιούργησα ένα μικρό "πρωτόκολλο" που αν επιθυμείτε μπορείτε να ακολουθήσετε στο δικό σας γάμο:

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ



Είναι πολύ σημαντικό να έχετε πρώτα επιλέξει το νυφικό σας, τις μπομπονιέρες και την διακόσμηση πριν επιλέξετε την γαμήλια τούρτα, η οποία σίγουρα είναι ωραίο να ακολουθεί το «θέμα» του γάμου. Σίγουρα οι επιλογές είναι άφθονες και πέρα της απλής επιλογής μεταξύ βανίλιας και σοκολάτας μπορείτε να επιλέξετε και ένα πλήθος άλλων γεύσεων, όπως φρούτα ή ακόμα και παγωτό ή μικρά cupcakes!!!




 Αρχικά είναι καλό αν μπορείτε να ζητήσετε μια προσωπική γευστική δοκιμή της τούρτας.

 Σκεφτείτε όλες τις επιλογές σε διακόσμηση, και γεύσεις

 Ρωτήστε αν μπορείτε να σχεδιάσετε την δική σας τούρτα γάμου (χωρίς έξτρα χρέωση)

 Πολλά ξενοδοχεία ή catering έχουν συμπεριλάβει την τούρτα στην τιμή /άτομο. Αν όχι είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να το διευκρινίσετε με τον υπεύθυνο εστίασης / δεξίωσης και κάθε extra χρέωση θα πρέπει να έχει προβλεφθεί. Αν μπορείτε, θα ήταν καλό να έχετε κάθε συμφωνία γραπτώς στα χέρια σας.

 Σε περίπτωση που παραγγείλετε από αλλού την τούρτα, βεβαιωθείτε ότι δεν θα την φέρουν απλά και θα την αφήσουν αλλά θα φροντίσουν για την σωστή τοποθέτηση της και την διακόσμηση του τραπεζιού.

 Cake toppers. Στην αγορά υπάρχουν πλήθος από cake toppers για να συμπληρώσουν την διακόσμηση της γαμήλιας τούρτας. Ρωτήστε τον ζαχαροπλάστη ή το ξενοδοχείο αν διαθέτουν κάτι ή αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε και εσείς. Σίγουρα θα βρείτε άπειρα στο www.ebay.com. Εγώ από εκεί πήρα το δικό μου. (βλ. φωτό. πάνω). Ενδεχομένως να βρείτε κάποια και σε καταστήματα με είδη συσκευασίας όπως ο Μπάρκας στην Αγία Παρασκευή ή το www.agrinvest.gr στον Άλιμο.








Διάβασε επίσης:


The KM Projects
Not just another beauty blog


ΤΑ 10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΑΣ

1. Άδειες γάμου και αναγγελία του γάμου στις εφημερίδες


2. Ορισμός της ημερομηνίας τέλεσης του γάμου και επιλογή της εκκλησίας που θα τελεστεί το μυστήριο

3. Επιλογή νυφικού για την νύφη και κοστουμιού για τον γαμπρό φυσικά με τα ανάλογα αξεσουάρ και για τους δύο (στέφανα, λαμπάδες, μπομπονιέρες, τιάρα, γάντια, πέπλο παρανυφάκια κ.α.)

4. Προσκλητήρια γάμου, λίστα των καλεσμένων και λίστα γάμου

5. Επιλογή του χώρου για την γαμήλια δεξίωση, στολισμός αυτού, επιλογή του μενού, της μουσικής και φυσικά της γαμήλιας τούρτας

6. Επιλογή των λουλουδιών που θα στολίζουνε την νυφική σας ανθοδέσμη την εκκλησία και φυσικά το αυτοκίνητο που θα συνοδεύει την νύφη στην τελετή του γάμου

7. Επιλογή των κατάλληλων ατόμων για την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση της τελετής του γάμου σας

8. Επιλογή κόμμωσης, μακιγιάζ και αισθητικής για την νύφη και φυσικά και για τον γαμπρό

9. Μη ξεχάσετε το δώρο για τον κουμπάρο σας (είναι ένας απλός τρόπος για τον τιμήσουμε)

10. Ετοιμάστε το ταξίδι του μέλιτος χαλαρώστε και όλα θα πάνε πολύ καλά



Check list

  • Άδειες Γάμου
  • Μακιγιάζ
  • Προσκλητήρια
  • Αναγγελία
  • Κοστούμι γαμπρού
  • Μπομπονιέρες
  • Εκκλησία
  • Αξεσουάρ γαμπρού
  • Πουγκιά ρυζιού
  • Λίστα καλεσμένων
  • Παράνυφοι
  • Ευχαριστήρια γάμου
  • Λίστα γάμου
  • Δώρο κουμπάρου
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου
  • Βέρες
  • Χώρος δεξίωσης
  • Ανθοδέσμη
  • Νυφικό
  • Μενού
  • Στολισμός εκκλησίας
  • Στέφανα
  • Μουσική για την δεξίωση
  • Στολισμός χώρου δεξίωσης
  • Αξεσουάρ γάμου
  • Φωτογράφος-Video
  • Στολισμός αυτοκινήτου
  • Χτένισμα
  • Τούρτα
  • Ταξίδι του μέλιτος
 


The KM Projects
Not just another beauty blog



ΤΣΑΝΤΑ "ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" για την ημέρα του Γάμου

   Πιθανότατα να μην χρειαστείτε όλα τα περιεχόμενα αλλά είναι καλό να υπάρχουν γιατί μπορεί να χρειαστούν. Ειδικά στην περίπτωση που έχετε επιλέξει κάποιο ξενοδοχείο για την δεξίωση σας και θα περάσετε τη νύχτα στη Νυφική Σούϊτα είναι καλό να έχετε πάρει μαζί σας κάποια πράγματα.

  1. Μωρομάντηλα. Χρησιμοποιούνται σε διάφορες περιπτώσεις και σίγουρα μπορεί να φανούν χρήσιμα εκείνη την μέρα.
  2. Ένα μπουκάλι νερό.
  3. Χρήματα ( ποτέ δεν ξέρεις)
  4. Λευκή κιμωλία (βοηθαει να καλύψουμε τυχόν "ατυχήματα" στο νυφικό.
  5. Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια για την δεξίωση
  6. Κουμπώματα έξτρα για σκουλαρίκια (κι όμως ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρειαστούν)
  7. Μακιγιάζ (προτιμήστε μια παλέτα αν όχι ίδα κοντά σε αυτήν της μακιγιέζ σας.
  8. Παυσίπονα αλλά και Immodium, ή ακόμα και κάτι για το στομάχι
  9. Κοκκαλάκι για τα μαλιά
  10. Βούρτσα / χτένα
  11. Παραμάνες
  12. δεύτερο καλσόν
  13. Οδοντόβουρτσα & οδοντόκρεμα, αποσμητικό , χαρτομάντηλα, μικρό ψαλιδάκι
  14. Ρούχα (για το επόμενο πρωί)

Σε μια μικρή τσάντα (της αδερφής, μαμάς.. ή και κολλητής)


  1.  τσιχλες / μέντες για δροσερή αναπνοή
  2. αποσμητικά μαντηλάκια / αποσμητικό ή άρωμα μινιατούρα
  3. ταμπόν / σερβιέτες
  4. χαρτομάντηλα
  5. Make -up (compact) με καθρευτάκι.


Ας είμαστε ασφαλείς ... γιατί ποτέ δεν ξέρεις...


Διάβασε επίσης:

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τα πιο σημαντικά πράγματα στην προετοιμασία ενός γάμου..... γενικώς!!!!


  1.  Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να κατανοήσετε ότι ο γάμος αυτός γίνεται για εσάς. Έτσι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ. Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν πέραν από την γνώμη τους και την συμβουλή τους να σας επιβάλλουν το γούστο τους και τις ορέξεις όσον αφορά το πως θα πρέπει να είναι ο γάμος σας. Βάλτε τους στην θέσης οτυς ή φερθείτε διπλωματικά πείτε ναι και κατόπιν γράψτε τους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Ο Γάμος είναι δικός σας τελεία και παύλα. Και θα πρέπει να κάνετε ότι γουστάρετε στην πιο σημαντική μέρα της ζωής σας. Σε όποιον δεν αρέσει αυτό... Ξύδι πολύ πριν το βραδυνό.
  2. Μην καλείτε ανθρώπους που δεν θέλετε στο γάμο σας. Εκτός από την κακιά ενέργεια που υπάρχει στον αέρα και την κακολογία που θα ρίξουν γιατί τίποτα δεν τους αρέσει, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποστείτε την παρουσία ατόμων που δεν μοιράζονται την χαρά σας. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι σε ανθρώπους που δεν γουστάρετε και δεν σας γουστάρουν.
  3. Μην ξεχάσετε να φάτε την ημέρα του γάμου σας. Είναι δύσκολη μέρα και θα είστε στην πρίζα από το πρωί αλλά μέχρι την ώρα της δεξίωσης θα πρέπει να έχετε φάει κάτι για μεσημεριανό. το πιο πιθανόν είναι να μην προλάβετεή να μην έχετε όρεξη να φάτε στην δεξίωση. Οπότε μπορείτε να ετοιμάσετε ή ακόμη καλύτερα να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν κάτι απλό και θρεπτικό (αποφύγετε τις σαλάτες γιατί δεν ξέρετε πότε θα χρειαστείτε να πάτε στην τουαλέτα). Ίσως μια ελαφριά μακαρονάδα ή λίγο Ρύζι. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν ζαλάδες και αδιαθεσίες.
  4. Μην αγχώνεστε και μην συγχίζεστε αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Σε κάθε μεγάλο event υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα κάτι να πάει στραβά. Θα πρέπει να πείτε στον εαυτό σας ότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και να τα αντιμετωπίσετε όλα με χιούμορ και καλή διάθεση. Θα βοηθούσε αν είχατε αναθέσει σε κάποιον διοργανωτή τον γάμο αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον έμπιστο σας να σάς βοηθήσει και έτσι εσείς να αφοσιωθείτε στον εαυτό σας.
  5. Μην ξεχάσετε να έχετε εναλλακτικές λύσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε κάτι να πάει στραβά είναι να το προβλέψουμε και χρήσιμο είναι να έχουμε ήδη έτοιμες τις λύσεις σε περίπτωση κρίσης. (πχ ομπρέλες και τέντες σε περίπτωση βροχής)
  6. Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές(κομμωτήριο, ανθοπωλείο, χώρο δεξίωσης, catering ακόμα και την εκκλησία). Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
  7. Μην ξεχάσετε να στείλετε ευχαρηστήριες κάρτες. Αν και είναι κάτι που ελάχιστοι πλέον κάνουν σίγουρα είναι ότι πιο όμορφο για τους καλεσμένους που σας θυμήθηκαν και σας τίμησαν. Μπορείτε να τα παραγγείλετε μαζί με τις προσκλήσεις για να είναι στο ίδιο ύφος και στυλ. Επίσης μπορείτε αν θέλετε αντί να τα στείλετε να τα βάλετε στο τραπέζι μαζί με ένα λουλούδι. Είναι σίγουρα κάτι που θα προσθέσει στην διακόσμηση των τραπεζιών αλλά και σίγουρα θα κερδίσει την εκτίμηση όλων.
  8. Προσπαθήστε να αποφύγετε το πολύ αλκοόλ. Σίγουρα δεν είναι ωραίο θέαμα μια νύφη λιώμα στο μεθύσι. Καλό είναι να περιορίσετε και την κατανάλωση των καλεσμένων σας ή να προνοήσετε για την ασφαλή επιστροφή τους.
  9. Μην αργήσετε... Και δεν εννοούμε κάτι λίγο για να γελάσουμε κορνάροντας έξω από την εκκλησία. Θυμηθείτε ότι αν η δεξίωση άκολουθεί του τραπεζιού όσο χρόνο και να έχετε υπολογίσει ενδιάμεσα για χαιρετισμούς και φωτογραφίες .. πάντα θα χρειαστεί κάτι παραπάνω.
  10. Το πιο σημαντικό απ' όλα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΤΕ ΤΟ όσο περισσότερο μπορείτε!!!!! Είναι η μέρα σας!!!