Pages

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

10 Φωτογραφίες που θα πρέπει να έχουμε στο κινητό μας! (καλού - κακού)

Εντάξει, λίγο πολύ ακόμη και όσοι δεν έχουμε high tech κινητά, έχουμε την δυνατότητα να τραβήξουμε μια απλή φωτογραφία με το κινητό. Οι συνηθισμένες φωτογραφίες που βρίσκεις σε κάποιο κινητό είναι από αγαπημένα πρόσωπα, μέλη της οικογένειας κτλ. Οι πιο γκατζετάκιδες έχουν συνδέσει φωτογραφίες με τον τηλεφωνικό του κατάλογο για να βλέπουν ποιος τους καλεί. Υπάρχουν όμως και άλλες φωτογραφίες που μπορούμε να έχουμε στο κινητό μας για περίπτωση ανάγκης.

  1.  Που παρκάραμε. Ναι, είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουμε ξεχάσει - έστω και μια μόνο φορά στην ζωή μας - που έχουμε παρκάρει το αυτοκίνητο μας! Ειδικά αν πρόκειται για περιοχές που δεν επισκεπτόμαστε συχνά, είναι πολύ εύκολο. Γιατί να μην τραβήξουμε μια φωτογραφία λοιπόν από την κοντινότερη διασταύρωση με την ονομασία των δρόμων ή ακόμα καλύτερα την οδό που παρκάραμε! Βοηθάει επίσης και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, με πολλά υπόγεια πάρκινγκ και αριθμούς και χρώματα που δύσκολα θυμάσαι μετά από τα ψώνια και τον καφέ!
  2. Φωτογραφίες από φάρμακα που παίρνουμε. Είτε πρόκειται για τις βιταμίνες μας ή τα φάρμακα της μαμάς και του μπαμπά, ακόμα κι αν δεν έχουμε την συνταγή, σε μια επείγουσα περίπτωση καλό είναι να έχουμε εύκαιρη μια φωτογραφία των φαρμάκων.
  3. Κάτι που θέλουμε να αγοράσουμε. Πόσες φορές έχουμε δει πράγματα στο δρόμο που θέλαμε να αγοράσουμε κάποια στιγμή αλλά όχι εκείνη την συγκεκριμένη για διάφορους λόγους. Ακόμα κι αν θέλουμε απλώς να το σκεφτούμε. Ας τραβήξουμε μια φωτογραφία (ιδανικά μαζί με την τιμή) για το επόμενο shopping therapy μας.
  4. Τι μάρκα εκτυπωτή έχουμε και τι ανταλλακτικά μελάνια παίρνει. Πιστέψτε με, είναι σωτήριο και σε γλιτώνει από τις άπειρες ώρες που ψάχνεις με τον κακομοίρη τον πωλητή μια μάρκα κι ένα μοντέλο που δεν θυμάσαι ακριβώς αλλά στο περίπου. Βοηθάει επίσης και για το μοντέλο της ηλεκτρικής σκούπας και τι σακούλες παίρνει.
  5. Τα μεγέθη από τα ρούχα και τα παπούτσια παιδιών και  των ανιψιών μας και γενικά άλλων μελών της οικογενείας. Δεν είναι εύκολο να θυμόμαστε όλα αυτά τα μεγέθη. Ας έχουμε μαζί μας ένα μικρό σκονάκι.
  6. Το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ μας. Ειδικά για το ΑΜΚΑ, αν το θυμάται κανείς του βγάζω το καπέλο. Επίσης, μπορούμε να έχουμε και τους αριθμούς από τις κάρτες για τα Super Market , Marks & Spencer και γενικά όλα τα Membership Cards, που δεν είναι δυνατόν να κουβαλάμε μαζί, εκτός κι αν τα φωτογραφίσουμε! 
  7. Τα δρομολόγια του Προαστιακού, των Λεωφορείων, του ΚΤΕΛ, ότι μπορεί να μας εξυπηρετεί και να χρησιμοποιούμε συχνά!
  8. Φωτογραφία της φωτοτυπίας της ταυτότητας μας. Αν την χρειαστείς την τυπώνεις γρήγορα... (Ευχαριστώ Κάλλη για την ιδέα)
  9. Αγγελίες από σπίτια σε κολώνες..... Όποιος γυρίζει βρίσκει!
  10. Ιδέες για DIY έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να φτιάξεις..... 

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

15 Ιδέες για ένα τριήμερο εντός των τειχών!

Επειδή τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, πολλοί φέτος στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα μείνουμε εντός των τειχών. Αν και πολλοί έχουν βαλθεί να μας ρίξουν την ψυχολογία, υπάρχουν πολλές ιδέες για να περάσουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και να το διασκεδάσουμε!!!
  1.  Διαβάστε ένα βιβλίο! Τι πιο απλό και οικονομικό. Τώρα είναι η ευκαιρία να διαβάσετε εκείνο το βιβλίο που έχετε αγοράσει αλλά δεν βρίσκατε το χρόνο για διάβασμα. Αν πάλι δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο, μπορείτε να δανειστείτε ένα από την φίλη σας!
  2. Πηγαίνετε για μπάνιο μέχρι το Σούνιο και μετά για ουζάκι στο Λαύριο! Όσα λεφτά θα δώσετε στις οργανωμένες παραλίες εντός Αθηνών, τα μοιράζεστε σε βενζίνη με τους φίλους σας και ρίχνετε μια βουτιά σε πιο ανέμελα νερά. Οποιαδήποτε παραλία από την Σαρωνίδα και πέρα είναι καταπληκτική για μπανάκι. Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας!
  3. Καθαρίστε το υπνοδωμάτιο σας και διακοσμήστε το με έξυπνα καλοκαιρινά tips! Ναι καταλαβαίνω πως δεν γίνετε να διασκεδάσετε με αυτή την επιλογή, αλλά σκεφτείτε τι  ωραία αίσθηση θα έχει μετά. Πετάξτε την σαβούρα, Αλλάξτε σεντόνια και προτιμήστε να βάλετε πιο καλοκαιρινά χρώματα, ξεσκονίστε όλες τις επιφάνειες και βάλτε κεράκια παντού, καθαρίστε τα τζάμια και βάλτε καλοκαιρινές κουρτίνες!
  4. Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε στο υπέροχο καλοκαιρινό δωμάτιο σας!!!!! Δεν θα πάμε που δεν θα πάμε πουθενά για τριήμερο, ας στρώσουμε επιδερμίδα!
  5. Φτιάξτε όλα τα DIY projects που έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας αλλά δεν βρίσκατε χρόνο για να κάνετε! Εγώ θα φτιάξω αυτό το υπέροχο DIY charging station από πλαστικό μπουκάλι, για να ακουμπάω το κινητό μου όσο φορτίζει! Λεπτομέρειες εδώ!   
      DIY charging station
  6. Οργανώστε το DVD σας!!!! Θα έλεγα να οργανώσετε την βιβλιοθήκη αλλά αν κρίνω από την δική μου θα χρειαστώ λίγες μέρες παραπάνω, οπότε ας περιμένουμε λίγο για την οργάνωση της!
  7. Οργανώστε τις αποδείξεις σας και φτιάξτε την φορολογική σας δήλωση! Οδηγίες για την οργάνωση των αποδείξεων μπορείτε να βρείτε εδώ!
  8. Πηγαίνετε μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο πάρκο και μπορούν παίξουν και τα παιδιά όσο εσείς χαλαρώνετε χαζεύοντας τις πάπιες! Μην ξεχάσετε να πάρετε βέβαια και αντικουνουπικό γιατί καλοκαίρι είναι μην μας φάνε τα κουνούπια!  
    Πάρκο Τρίτση - Φωτογραφίες από το site

  9. Επισκεφτείτε ένα μουσείο ή ένα αρχαιολογικό χώρο! Μπορείτε να πάτε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης ή στο Αρχαιολογικό μουσείο στην Πατησίων, όπου φιλοξενείται και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο Πρώτος Υπολογιστής!
  10. Φτιάξτε παγωμένο τσάι και παγωτό και καλέστε τους φίλους σας για ένα δροσιστικό απογευματινό παρτάκι με επιτραπέζια παιχνίδια!!!! Δείτε τις συνταγές εδώ!  
  11. Πηγαίνετε μια βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στην Πλάκα, αισθανθείτε λίγο τουρίστας στην πόλη σας. Ξανα- αγαπήστε την!
  12. Σκανάρετε τις παλιές σας φωτογραφίες.Και αρχειοθετήστε τες ψηφιακά σε ένα CD για να τις διατηρήσετε για πάντα!
  13. Πηγαίνετε σε ένα θερινό σινεμά. Αν το συνδυάσετε και με την βόλτα στο πάρκο Τρίτση που προαναφέραμε, μπορείτε να πάτε στο θερινό των Ster Cinemas στο Ίλιον, το πιο όμορφο θερινό της περιοχής και μόνο με 6,5€ εισιτήριο, όλες τις μέρες!
    Home spa!
  14. Κάντε ένα beauty spa! Το οφείλετε στον εαυτό σας να ασχοληθείτε και λίγο με αυτόν!
  15. Ερωτευτείτε!!!!







Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι... και λίγο παγωτό!


Το καλοκαίρι μπήκε, όσο κι αν ο καιρός το αρνείται. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα υπέροχο κρύο τσάι για να κεράσω τους φίλους μου στην βεράντα μου! Πέρασα μια βόλτα από το υπέροχο TSAINA στην Λυκαβηττού των πολυαγαπημένων αδερφών Δεμερτζή και πήρα λίγο τσάι. Τι καλύτερο και πιο δροσιστικό από ένα ποτήρι παγωμένο τσάι. Δείτε εδώ πως θα το φτιάξετε.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

5 ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ!!



Συχαίνομαι να καθαρίζω συνέχεια. Αλλά όπως έχω πει η λογική της οργάνωσης είναι ότι οργανώνομαι σωστά γιατί δεν έχω χρόνο να συμμαζεύω τα αμάζευτα! Υπάρχουν λοιπόν κάποια Tips καθαριότητας για όλους εμάς τους τεμπέληδες!!
http://organoste-ta-panta.blogspot.com/
  1. Ορίστε ένα χρονικό περιθώριο! Αυτό που σκεφτόμαστε όλοι είναι το πόσο πολύ χρόνο χρειάζεται για να καθαρίσουμε ! Ακόμα κι αν μερικά πράγματα δεν προλάβετε να τα κάνετε, θα λειτουργήσουν ως κίνητρο την επόμενη φορά να τα καταφέρετε και να τελειώσατε εντος χρόνου, ενώ με τον καιρό θα τα καταφέρνετε όλο και γρηγορότερα. Μείνετε συγκεντρωμένη στον στόχο σας.
  2. Χορέψτε! Ναι, χορέψτε. Ή αλλιώς, ακούστε μουσική! Βάλτε να παίζει ένα CD με μουσική σε έντονους ρυθμούς, ούτως ώστε να σας δίνει τον ρυθμό για ένα γρήγορο καθάρισμα! Τουλάχιστον, θα κάψετε θερμίδες!
  3. Αποφασίστε να κάνετε μικρές ολοκληρωμένες εργασίες, από το να θέτετε στόχους πχ. Όλο το σπίτι σε μια ώρα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές! Βάλτε πχ. 20 λεπτά για το σαλόνι, 15 λεπτά γι το δωμάτιο, 25 λεπτά για την κουζίνα κτλ! Ξαναδείτε τη λίστα και σκεφτείτε κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Στα λεπτά που θα έχετε επιλέξει, προσθέστε τα διπλάσια! Προσωπικό tip: Αφήστε τελευταίο το μπάνιο, αφενός, θα το χρησιμοποιείτε μέχρι να τελειώσετε το υπόλοιπο σπίτι,αφεταίρου θα γίνει πιο γρήγορα στο τέλος! Μπείτε για ένα γρήγορο ντουζάκι μετά!
  4. Παράλληλες εργασίες! Μην φοβάστε να κάνετε παράλληλα 2-3 εργασίες. Βάλτε το πλυντήριο να δουλεύει, ψεκάστετ το μπανιο με ειδικό απορρυπαντικό για τα άλατα, βάλτε λίγο νερό με ξύδι στα μικροκύματα για να καθαρίσει ο φούρνος ως ότου να συμμαζέψετε τα υπνοδωμάτια ενώ παράλληλα μπορείτε να μιλάτε στο τηλέφωνο με την κολλητή σας! Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορούμε να το διασκεδάσουμε! Ντινγκ!!! Ο φούρνος είναι έτοιμος! Ώρα να τον περάσετε με ένα καθαρό πανί, για να φύγουν τα υπολείμματα, να ξεβγάλετε το μπάνιο κτλ....
  5. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας! Υποσχεθείτε στον εαυτό σας, ότι αν τελειώσει εγκαίρως η καθαριότητα, θα προλάβετε να πάτε στο ραντεβού σας για πεντικιούρ!!! Και σπίτι καθαρό και όμορφα ποδαράκια!
     Καλή Επιτυχία!


     

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πως να επιμεληθείτε το άλμπουμ του γάμου σας!!!

Αν και έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που παντρεύτηκα, ο γάμος με κυνηγάει ακόμα (χιχιχι!). Είχα αμελήσει εδώ και καιρό να φτιάξω το album του γάμου που θα έδινα στην μαμά μου. Πότε δεν έβρισκα το σωστό άλμπουμ πότε δεν είχα χρόνο... Τέλοσπάντων! Πριν από λίγες μέρες βρήκα ένα αρκετά μεγάλο άλμπουμ στα μέτρα και τις διαστάσεις που εγώ το ήθελα. Έκανε μόνο 15€ και το πήρα από τον Γαλαξία. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που έχω φτιάξει για μένα, αλλά για τα χρήματα του είναι πολύ καλό.

Όπως και το δικό μου έτσι και αυτό το άλμπουμ που έφτιαξα για την μαμά μου, θέλησα να το επιμεληθώ εγώ η ίδια, προσωπικά. Αφού επέλεξα τις φωτογραφίες θα ήθελα να περιέχει και τις εκτύπωσα σε μέγεθος 13 * 18 (το μόνο αξιοπρεπές μέγεθος για άλμπουμ γάμου καθώς τα μικρότερα θυμίζουν διακοπές), κάθισα να βάλω τις φωτογραφίες στο άλμπουμ!! Πως όμως θα τις έβαζα; τι θα συμπεριλάμβανα μέσα; Εδώ είναι μερικά tips για όσες θέλετε να φτιάξετε μόνες σας το νυφικό σας άλμπουμ:

Θα χρειαστείτε:
  • Τις φωτογραφίες σας από τον γάμο!!!!
  • Μια πρόσκληση από τον γάμο σας, ιδανικά με τον φάκελο της!
  • Την ευχαριστήρια κάρτα του γάμου σας! (Αν έχετε τυπώσει)
  • Ένα άλμπουμ της αρεσκείας σας! Θα πρότεινα κάτι αρκετά μεγάλο!
  • Ειδικά αυτοκόλλητα για να κολλάτε τις φωτογραφίες στα άλμπουμ (μπορείτε να βρείτε στο ΠΛΑΙΣΙΟ και σε άλλα καταστήματα με χαρτικά).
  • Λίγη ωρίτσα στην διάθεση σας. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με βιασύνη!
Άλμπουμ για φωτογραφίες 15€ από Γαλαξία
Ειδικά αυτοκόλλητα για τις φωτογραφίες
Την πρόσκληση του γάμου σας και την ευχαριστήρια κάρτα σας

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το άλμπουμ μας:
  1. Όταν ασχολείστε με φωτογραφίες καλό είναι να φοράτε βαμβακερά γάντια. Διαφορετικά, φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας και να ακουμπάτε τις φωτογραφίες πολύ προσεκτικά και μόνο από τις άκρες! Αν χρειαστεί να τις πιέσετε για να κολλήσουν καλύτερα, προτιμήστε να το κάνετε, βάζοντας το ρυζόχαρτο ως προφύλαξη!
  2. Σκεφτείτε πως θα θέλατε να αφηγηθείτε την ιστορία του γάμου σας. Ξεκινήστε βάζοντας στην πρώτη πρώτη σελίδα το προσκλητήριο σας με τον φάκελο του. Έτσι όταν κάποιος ανοίγει το άλμπουμ θα βλέπει από την αρχή (προσκλητήριο) πως πραγματοποιήθηκε ο γάμος! Στο τέλος του άλμπουμ μπορείτε να βάλετε την ευχαριστήρια κάρτα σας!
    Αρχίστε την αφήγηση της ιστορίας σας με το προσκλητήριο
  3. Επειδή ακριβώς πρόκειται για μια αφήγηση με φωτογραφίες θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν μια συνέχεια! Βάλτε τες λοιπόν σε μια χρονολογική σειρά! 
  4. Αν τα καταφέρνετε με την καλλιγραφία μπορείτε να βάλετε ετικέτες με τίτλους για κάθε θεματική ενότητα του άλμπουμ. Να έχετε στο νου σας το άλμπουμ της μαμάς σας ή της γιαγιάς σας. Τι θα θέλατε να ρωτήσετε την γιαγιά σας καθώς κοιτάζετε το δικό της άλμπουμ.
  5. Αφιερώστε σελίδες σε συγκεκριμένα θέματα. πχ. Ο στολισμός, η προετοιμασία, το bachelor, η αναμονή του γαμπρού, ο γαμπρός, η νύφη, ο κουμπάρος, οι γονείς, η δεξίωση, το πάρτυ κτλ. Φτιάξτε μικρά πακέτα με κάθε κατηγορία πριν ξεκινήσετε να τις κολλάτε στο άλμπουμ. Έτσι θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε και πόσες ή ποιες θέλετε τελικά να μπουν. Μην φοβάστε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε κάποια φωτογραφία. Ακολουθήστε το ένστικτο σας.   
    Πριν κολλήσετε τις σελίδες αποφασίστε την σειρά που θα τις βάλετε!
  6. Τοποθετήστε σε κάθε σελίδα τις φωτογραφίες που προορίζονται για να κολληθούν σε αυτή. Μην τις κολλήσετε ακόμα. Κάντε την ίδια προετοιμασία για όλο το άλμπουμ. Έτσι αν δεν φτάνουν οι φωτογραφίες ή το άλμπουμ θα έχετε την δυνατότητα να τις ξανα-οργανώσετε σωστότερα!
  7. Αν έχετε αμφιβολίες για το πως να τοποθετήσετε τις φωτογραφίες, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόχειρο χαρτί, ως βοηθό για να δείτε πως θα δείχνουν στο άλμπουμ σας!
  8. Αν δεν τα καταφέρνετε με τα κεντραρίσματα, χρησιμοποιείστε χάρακα και ένα μολυβάκι. Σημειώστε πολύ αχνά με κουκίδες τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν οι φωτογραφίες!
  9. Όταν πλέον είστε σίγουρες για το πως θέλετε να τοποθετήσετε τις φωτογραφίες, μπορείτε να τις κολλήσετε στο άλμπουμ. Μην ξεχάσετε να βάλετε όλη την αγάπη σας!
  10. Πειραματιστείτε για το πως θα κολλήσετε τις φωτογρααφίες - Μην παραλείψετε όμως και τις αυθόρμητες στιγμές!
  11.  Τέλος, να θυμάστε ότι ο λόγος που αποφασίσατε να φτιάξετε εσείς το άλμπουμ του γάμου σας, δεν είναι μόνο οικονομικός. Φτιάχνοντας το μόνοι σας, σας δίνεται η ευκαιρία να το φτιάξετε όπως ακριβώς το επιθυμείτε! Ας έχετε πάντα στο νου σας ότι αυτή η οργάνωση είναι κάτι που ακολούθησα εγώ, για τον δικό μου γάμο. Κάθε γάμος όμως είναι διαφορετικός και εσείς είστε αυτοί που τελικά θα έχετε τον τελευταίο λόγο για το πως θέλετε να είναι το δικό σας άλμπουμ!
Αφιερώστε κάθε σαλόνι σε μια θεματική!

Προσθέστε στο τέλος την ευχαριστήρια κάρτα
Βάλτε 2 τουλάχιστον αυτοκόλλητα σε κάθε φωτογραφία


Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΖΩΝΤΑΣ (Σ)ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ #2

Δεν πέρασε πολύς καιρός και ήρθαν και τα καλλυντικά που παρήγγειλα από το www.eastendcosmetics.co.uk. Οφείλω, ως ένα μικρό φόρο τιμής στην Beauty Blogger Artemi η οποία έκανε εκτενή αναφορά στο blog της για το site αυτό, να σας τα δείξω. Δεν ήθελα και εγώ πολύ για να πειστώ... και παρήγγειλα. Γενικά οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και η ποικιλία σε προϊόντα και μάρκες αρκετά μεγάλη θα έλεγα.

Έτσι λοιπόν, μια εβδομάδα μετά το καταναλωτικό διαδικτυακό όργιο:



ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήνουμε βρώμικα. Μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε εστία μολύνσεων και μικροβίων! Ενώ μπορεί να επηρεάσουν και το αποτέλεσμα του μακιγιάζ μας, ανακατεύοντας χρώματα εντελώς διαφορετικά με αυτά που θα θέλαμε εκείνη την στιγμή.

Ιδανικά πλένουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας μετά από κάθε χρήση και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήνουμε άπλυτα πάνω από εβδομάδα (ανάλογα με την χρήση που τους κάνουμε).




  1.  Με πολύ προσοχή βάζουμε τα πινέλα κάτω από ζεστό νερό και τα βρέχουμε προσεχτικά, χωρίς να βρέζουμε την μεταλλική ή ξύλινη λαβή τους.
  2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν, σαπούνι ή facial wash. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το facial wash με χαμομήλι, που έχω αγοράσει από τα Sephora Stock στην Αιόλου και Μητροπόλεως πάνω από τα Starbucks. Ενώ για τα πινέλα του foundation ή για πιο δύσκολες περιπτώσεις χρησιμοποιώ αρχικά το Exelixis Eye make up remover από τα Priorities και μετά τα πλένω με το facial wash.
  3. Ξεβγάζουμε καλά με πολύ νερό, Μέχρι να φύγει κάθε υπόλειμμα χρώματος από το πινέλο. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε και οινόπνευμα καθαρό για απολύμανση με μια δεύτερη καθαρή πετσετούλα - Ξεβγάζουμε καλά!!!! 
  4. Σκουπίζουμε απαλά σε μια καθαρή πετσέτα προσέχοντας να μην χαλάσουμε το σχήμα τους.
  5. Απλώνουμε τα πινέλα να στεγνώσουν μέχρι το πρωί. Προσέχουμε να τα έχουμε μακριά από υπερβολική θερμότητα (καλοριφέρ) και σε καμμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι για να τα στεγνώσουμε!! Επίσης αποφεύγουμε να τα στεγνώσουμε όρθια σε ποτήρι καθώς κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την λαβή τους (μεταλλική ή ξύλινη/μπαμπού).


    Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά καθαριστικά πινέλων. Σίγουρα μπορείτε να τα εμπιστευτείτε, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν τα χρησιμοποιήσετε καθόλου. Κάνουν την ίδια δουλειά με το facial wash ή το σαμπουάν. Μεταξύ μας αυτα με την φυσική τρίχα πλένονται καλύτερα με σαμπουάν.

    Extra tip: Δεν χρειάζεται να βάλετε μαλακτική στα πινέλα με φυσική τρίχα, επιλέξτε ένα ήπιο σαμπουάν όπως Johnson & Johnson Baby Shampoo και ξεβγάλτε καλά!




Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πως να οργανώσετε τις Αποδείξεις σας σε 5 απλά βήματα


Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι λογικό να έχουμε ξεχαστεί, έφτασε όμως η εποχή για την φορολογική μας δήλωση. Και φέτος, όπως και πέρυσι, μας κυνηγάει ο εφιάλτης των αποδείξεων. Ποιες βάζουμε, πόσες βάζουμε, που τις στέλνουμε, αν τις στέλνουμε κτλ.

Καταρχάς,  να ξεκαθαρίσουμε ότι οι αποδείξεις, για τη συμπλήρωση του Κωδικού 049 (Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών - του Πίνακα 7 του εντύπου Ε1),  δεν συνυποβάλλονται με τη δήλωση και φυλάσσονται από το φορολογούμενο και παραδίδονται μόνο εφόσον ζητηθούν για έλεγχο. Αφού ρώτησα και τον λογιστή μου μού συνέστησε να τις κρατήσουμε για 5-7 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων μπορεί να μας ζητηθούν για έλεγχο. Επίσης, αναφορικά με τα ποσά, οι αποδείξεις δαπανών θα πρέπει να φτάνουν στο 25% του ατομικού εισοδήματος .



Με αυτές τις πληροφορίες κατά νου, ξεκίνησα να οργανώσω τις αποδείξεις μου.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου, χρησιμοποιούσα αυτό το κουτί από το ΙΚΕΑ, το οποίο το είχα στο σαλόνι, σε μια ευκολο-πρόσβαστη θέση. Μέσα στο κουτί έβαζα όλες τις αποδείξεις μας. Έχω ήδη δοκιμάσει να τις αρχειοθετώ σε ντοσιέ με διαφάνειες, ακόμα και σε ντοσιέ τύπου φυσαρμόνικα, αλλά με το κουτί βρήκα την υγειά μου. Βλέπετε το θέμα είναι να ακολουθούμε ένα σύστημα οργάνωσης όλοι μαζί σαν οικογένεια. Σε αυτό το θέμα το κουτί υπήρξε η καλύτερη λύση για όλους!


Ομολογώ ότι είχαν μαζευτεί αρκετές, έτσι αφιέρωσα ένα απογευματάκι για να καταφέρω να τις οργανώσω και να τις ετοιμάσω για φορολογική χρήση.



Τι χρειάστηκα για την οργάνωση τους:
  • ·        Το κουτί των αποδείξεων
  • ·        Ένα φάκελο αρχειοθέτησης
  • ·        Post it & συνδετήρες
  • ·       Μαρκαδόρο – στυλό
  • ·        Κομπιουτεράκι







Βήμα 1ο
Συγκεντρώστε όλες τις αποδείξεις σας, όπου έχετε μαζέψει όλο τον χρόνο. Καλού κακού, αδειάστε τις τσάντες σας (για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό αυτό). Το πιο πιθανόν είναι να υπάρχουν αρκετές αποδείξεις δαπανών μέσα στην τσάντα σας.

Βήμα 2ο
Πετάξτε όλες τις αχρείαστες αποδείξεις. (αποδείξεις παλαιότερων ετών του φορολογικού έτους που μας ενδιαφέρει. Τις αποδείξεις του τρέχοντος έτους, βάλτε τες πάλι πίσω μέσα στο κουτί. θα ασχοληθούμε μαζί τους του χρόνου!!


Βήμα 3ο
Χωρίστε τις αποδείξεις κατά είδος. Έτσι αν το ΥΠ.ΟΙΚ. αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε μια κατηγορία, μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα αυτή την κατηγορία από το αρχείο σας.





Βήμα 4ο
Αθροίστε τα ποσά ανά κατηγορία και σημειώστε το συνολικό ποσό στο post it της κάθε κατηγορίας. Ασφαλίστε κάθε κατηγορία με συνδετήρα, αρκετά μεγάλο για να τις συγκρατεί όλες μαζί. Στη διαμόρφωση του αφορολόγητου ποσού της κλίμακας περιλαμβάνονται όλες οι καταναλωτικές δαπάνες, δηλαδή οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών.



Για την αναγνώριση των αποδείξεων από τη εφορία  απαιτείται να διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο ΑΦΜ αυτής, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόδειξη δεν είναι τυπωμένη με έντονα στοιχεία και πιθανολογείται η πλήρης εξαφάνισή τους θα πρέπει να ξαναγράψουμε από πάνω τα προαναφερθέντα στοιχεία (επωνυμία της επιχείρησης, ΑΦΜ, ημερομηνία και ποσά), ούτως ώστε να καθίσταται στη συνέχεια εφικτός ο έλεγχός τους από την Εφορία μας.



Βήμα 5ο
Τοποθετήστε όλα τα πακετάκια με τις αποδείξεις σας, ανά κατηγορία μέσα στον φάκελο αρχειοθέτησης. Σημειώστε το έτος στον φάκελο και δώστε τον στον λογιστή σας για να σας φτιάξει την φορολογική δήλωση (ή αν τα καταφέρνετε φτιάξτε την μόνη σας). Μην ξεχάσετε σε ένα δεύτερο φάκελο να έχετε συγκεντρωμένα τις βεβαιώσεις μισθοδοσίας, βεβαιώσεις από δάνεια κτλ. 

Οι φάκελοι αρχειοθέτησης, θα σας βοηθήσουν να βρίσκετε ανά έτος τις αποδείξεις σας σε περίπτωση ελέγχου (μακριά από μας)!


Υπομονή, παίρνει λιγότερο χρόνο απ΄ότι φαντάζει στην αρχή. Καλή σας επιτυχία και εύχομαι να μην μας τσακίσουν στον φόρο αλλά να πάρουμε και επιστροφή!!!  (Λέμε τώρα).

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πως να Οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας... Μέρος 2ο


Ελπίζω να μην νομίσατε ότι τελειώσαμε τόσο γρήγορα με την κουζίνα και τα ντουλάπια της. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε καθημερινή μάχη!!!

μια μικρή γεύση του πριν!!!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ


Με την γιορτή της Ελένης και του Κωνσταντίνου να πλησιάζει, θα πρέπει να σκεφτούμε τι δώρο θα θέλαμε να κάνουμε. Κι επειδή όσο και αν θέλουμε να κάνουμε μεγάλα και εντυπωσιακά δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάτι τέτοιο μπορεί να μας το απαγορεύει το budget μας. Τι θα λέγατε όμως για μερικές ιδέες για δωράκια εντός προϋπολογισμού;  Σίγουρα μπορούμε να βρούμε προσιτά δώρα για τους αγαπημένους μας, ακόμα και στην κρίση.
Έχουμε κι λέμε λοιπόν:

1. Μια κούπα για καφέ, με σπιτικά μπισκοτάκια που θα φτιάξουμε μόνοι μας! Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια Vintage κούπα από το παλιό σερβίτσιο της Γιαγιάς, από το οποίο έχουν μείνει 2 κομμάτια  μόνο, ή να κατέβουμε στο μοναστηράκι, για να βρούμε μια vintage κούπα.
Μια vintage κούπα




Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα από εύκολες συνταγές για μπισκοτάκια.







2. Σοκολατάκια που έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας σε ένα υπέροχο καλαθάκι και καρφιτσωμένη την συνταγή!! Εγώ προσωπικά προτιμώ τα βραχάκια. Λιώνω κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκόβω αμύγδαλα και δαμάσκηνα, τα βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα και με ένα κουτάλι απλώνω σε μια λαδόκολλα ένα ένα τα βραχάκια μου!!!! Ιδανικά γράψτε την συνταγή σε ένα όμορφο χαρτί!

3. Ένα μικρό γλαστράκι όπου θα έχουμε φυτέψει ένα money tree ή Aloe vera και μαζί ένα ζευγάρι γάντια κηπουρικής!    
Το moneytree, σύμφωνα με το Feng Shui, είναι πολύ τυχερό φυτό και φέρνει πολλά λεφτά στον ιδιοκτήτη του!!                                                
Money Tree
Το money tree πρέπει να τοποθετείται στο σημείο του σπιτιού όπου φυλάσσουμε χρήματα ή ιδανικά εκεί όπου μας υποδεικνύει και ο bagua χάρτης του Feng Shui.  






4. Κάντε Δώρο ένα DVD με την αγαπημένη τους ταινία και μαζί ένα σακουλάκι POP CORN! Και σαν καλοί φίλοι απολαύστε την μαζί τους!

5. 1 Βιβλίο ! Παλιό, κλασσικό και αγαπημένο δώρο. Γιατί όχι όμως και ένα βιβλίο από την δική μας συλλογή. Ένα βιβλίο που έχουμε ήδη διαβάσει και αγαπήσει! Ένα τέτοιο βιβλίο, δεν χρειάζεται να περιμένει άλλο στο ράφι τον επόμενο αναγνώστη του! Δωρίστε το και φροντίστε να γράψετε την πιο όμορφη αφιέρωση.

6. Μια όμορφη σύνθεση με κεράκια ! Θα χρειαστείτε ένα δισκάκι που δεν χρησιμοποιείτε πια, ή ένα άλλο πιατάκι, βοτσαλάκια, κεράκια ρεσώ, παλιά βαζάκια ή ποτηράκια που δεν θέλετε άλλο, κορδέλες, δαντέλες παλιές, μπογιές, χάντρες διακοσμητικές, ότι μπορείτε να φανταστείτε! Με λίγη κόλα και πολύ φαντασία θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα



7. Δείπνο! Αν είστε καλή με την μαγειρική, καλέστε τους σπίτι και μαγειρέψτε γι' αυτούς το πιο όμορφο δείπνο που φάγανε ποτέ! Ιδανικό δώρο, για όσους το ταίρι τους γιορτάζει και δεν έχουν πολλά χρήματα.(κρίση γαρ!)



8. Ένα βαζάκι με γλυκό του κουταλιού! Μαζί το vintage κουταλάκι που μπορείτε να βρείτε σε κάποιο flea market... Μικρό, οικονομικό δώρο, γεμάτο αναμνήσεις και πολύ πολύ αγάπη! 
                                                                                                                              Μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές συνταγές για γλυκά στο http://syntageskardias.blogspot.com/

9. Φτιάξτε μόνοι σας ένα slideshow στο Power point! Χρησιμοποιείστε  φωτογραφίες του αγαπημένου σας φίλου που γιορτάζει και φτιάξτε του μια παρουσίαση!. Το slideshow powerpoint είναι το scrapbook της νέας χιλιετίας!


10. Γράψτε ένα CD με τα αγαπημένα τους τραγούδια και φτιάξτε το εξώφυλλο με μια κοινή σας φωτογραφία!  Έτσι θα θυμούνται ποιος τους το έγγραψε. 

11.  Αγοράστε όλα τα υλικά για να φτιάξετε ένα home Spa! (πχ. ένα βαζάκι ελαιόλαδο, με ζάχαρη κάνει φοβερό scrub) , αιθέρια έλαια, και κεράκια.Γεμίστε ένα καλάθι με τα υλικά, και δωρίστε τα μαζί με τις συνταγές για DIY HOME SPA. Συνταγές για home spa μπορείτε να βρείτε εδώ:

αλλά και σε πολλά άλλα site στο internet....

Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να αγοράσετε προϊόντα περιποίησης σε μικρές συσκευασίες, (ένα gommage, ένα bubble bath και μια lotion) και να τα βάλετε σε ένα όμορφο καλαθάκι. Μην ξεχάσετε ένα μικρό αρωματικό ρεσώ και το home spa δωράκι σας είναι έτοιμο.

12. Ένα όμορφο μικρό κοσμηματάκι από το δια χειρός : https://www.facebook.com/diaxeirosmat . Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και μπορείς να βρεις ένα σετ σκουλαρίκια μόνο με 5€!!!!!!! Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να πάρετε ένα Lip gloss και να τα βάλετε μαζί σε ένα πουγκάκι!!!!!!!!! Θα είναι ένα δώρο κάτω από 10€ και θα μείνει σίγουρα αξέχαστο!



13. Σαγιονάρες, αντιηλιακό και καπέλο ή παρεό. Καλοκαιράκι έρχεται, κάντε ένα δώρο λίγο διαφορετικό. Μπορείτε να βρείτε φοβερές προσφορές αν περιπλανηθείτε λίγο στην αγορά. Εγώ προτείνω να περάσετε κι από Αιόλου & Μητροπόλεως, στην Αθήνα. Σ'ένα πολυκατάστημα stock, πάνω από τα Starbucks!!!!!. 



14. Ένα αρωματικό σαπουνάκι με μια όμορφη θήκη για σαπούνι! Ένα απλό και οικονομικό δωράκι με χαρακτήρα! Δεν χρειάζεται να κάνετε την υπερπαραγωγή, για να πρωτοτυπήσετε. Ένα είναι σίγουρο, θα είναι ξεχωριστό!


15. Μια τράπουλα! Για τους τζογαδόρους, φροντίστε να την συνοδεύσετε και με ένα μπλοκάκι. Για τους άσχετους, τυπώστε τους κανόνες από δυο - τρία παιχνίδια, και μυήστε τους!!!!





Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες για προσιτά δωράκια!


           Περιμένω τις δικές σας ιδέες και τα σχόλια σας!



                         Μέχρι το επόμενo Post!


















Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ζώντας (σ)την κρίση! ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ -WWW.Beautyjoint.com

Έχω επανειλημμένα γράψει (και πει) ότι δεν είμαι beauty blogger. Ύστερα όμως από την προτροπή και της Beauty Blogger Artemis (http://beautywithartemi.blogspot.com/) αποφάσισα λίγο να ενδώσω στον πειρασμό και παρήγγειλα κάποια καλλυντικά από το www.beautyjoint.com. Η αλήθεια είναι ότι πριν λίγες μέρες έκανα μια καλή εκκαθάριση και πέταξα κάποια καλλυντικά που είχαν παλιώσει πάρα πολύ. Έτσι μου ήταν πολύ εύκολο να ενδώσω.... Και τα παρήγγειλα...

Εδώ μια μικρή φωτογραφία από το online shopping orgy μου:


ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!!!!

Πολλές θα πούνε ότι δεν έχω πολλά προϊόντα μακιγιάζ (οι beauty bloggers νομίζω). Άλλες ίσως πουν ότι έχω πάρα πολλά. Ένα είναι σίγουρο. Είτε έχουμε λίγα, είτε πολλά, πρέπει να βρούμε τρόπους για την καλύτερη αποθήκευση τους. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτοί οι τρόποι, είναι οι καλύτεροι και οι πιο εύχρηστοι πάνω απ' όλα.

Αρχικά θα πρέπει να ξεχωρίσουμε όλα τα προϊόντα μακιγιάζ κατά είδος ή λειτουργία. Πχ. ένα γκρουπ με τις σκιές, άλλο με τα foundation & concealers, άλλο με τα πινέλα, άλλο με τις μάσκαρες και άλλο με τα κραγιόν κτλ.
Η δική μου συλλογή.....

Έπειτα, επιστρατεύουμε ότι μπορούμε να φανταστούμε ότι θα μας βοηθήσει στην οργάνωση του μακιγιάζ μας. Από κουτιά, μέχρι αυγοθήκες, ναι καλά διαβάσατε, αυγοθήκες. Εγώ, προσωπικά χρησιμοποίησα, μια παγοθήκη από το IKEA, μια παλιά αυγοθήκη, ένα καλαθάκι, ένα βαζάκι που περιφερόταν μέσα στο σπίτι και τρια μικρά κασπώ, που επίσης περιφέρονταν μέσα στο σπίτι.

Αρχικά, χρησιμοποιούμε την παγοθήκη. Εγώ επέλεξα αυτήν :
Παγοθήκη ΙΚΕΑ








 Την οποία γέμισα με όλες τις σκιές μου και έτσι πήρε αυτή την μορφή:

Παγοθήκη ΙΚΕΑ με σκιές!!!
 Πίσω πίσω έβαλα τις πιο μεγάλες συσκευασίες, ενώ καθώς προχωρούσα πιο μπροστά τοποθετούσα μικρότερες συσκευασίες. Μέσα στην παγοθήκη χώρεσαν σχεδόν όλες οι σκιές μου, και οι πούδρες μου :).







Στην Συνέχεια προχώρησα στην ιδέα της αυγοθήκης!!!!

Αυγοθήκη σε καλαθάκι
 Πήρα μια παλιά αυγοθήκη την οποία δεν χρησιμοποιούσα πια και την μετέτρεψα σε αποθηκευτικό χώρο για τα foundation Και το kabuki brush μου. Μέσα σε ένα μικρό καλαθάκι που είχα τοποθέτησα και τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ μου. Η αυγοθήκη είναι μια εύχρηστη επιλογή αν δεν θέλεις να σου χτυπιούνται τα διάφορα μπουκαλάκια μεταξύ τους. Ενώ είναι και πιο εύκολο να τραβήξεις αυτό που επιθυμείς.





Ένα μικρό γυάλινο κασπώ για τα πινέλα
 Συνέχισα με το μικρό βαζάκι και τα κασπώ. Μέσα στο βαζάκι και στα κασπώ, έβαλα μικρές διακοσμητικές πετρούλες που είχα αγοράσει από τα Jumbo. Τις πετρούλες αυτές μπορείτε να τις βρείτε πολύ φθηνά και στο ebay, πχ. με 3$ μπορείς να πάρεις 1000 διακοσμητικές πετρούλες σαν διαμαντάκια ή καρδούλες, και με δωρεάν έξοδα αποστολής. Αν όμως έχεις πρόσβαση σε JUMBO ή άλλο παρόμοιο κατάστημα είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολλές σε προσφορά.


Ένα μικρό βαζάκι για τις μάσκαρες
 Μέσα σε κάθε βαζάκι έβαλα κι από ένα είδος μακιγιάζ. Στο ένα έβαλα τα πινέλα μου, στο δεύτερο τις μάσκαρες και το Eyeliner μου, Σε ένα τρίτο τα μολύβια μου και σε ένα άλλο τα κραγιόν μου και τα Lip gloss.








Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε να βάζετε μέσα στα βαζάκια - κασπώ σας λίγες πετρούλες. Βοηθάνε να μένουν τα ποτηράκια σταθερά και να μην αναποδογυρίζουν από το βάρος. Επίσης.... Είναι όμορφα!

Και 2 μικρά κασπώ για τα μολύβια και για τα κραγιόν-λιπ γκλος



 Αν δεν έχετε πάρα πολλά μολύβια ή μάσκαρες κτλ. μπορείτε να βάλετε περισσότερα από ένα είδη σε κάποιο βαζάκι. Προσωπικά θα ήθελα να είναι ξεχωριστά για την διευκόλυνση μου.

















Τέλος, χρησιμοποιήσα μια παλιά θήκη CD με πολύ όμορφες ζωγραφιές για να τοποθετήσω όλο το μακιγιάζ μου σε μια πλευρά του καθρέφτη μου!


Και μια παλιά CD-θήκη

 


Να θυμάστε, ότι κάθε ανάγκη είναι διαφορετική... και οι ιδέες ξεφυτρώνουν παντού. Όριο μας η φαντασία.....





Μέχρι το επόμενο post φιλάκια!!!





Και το βίντεο που ετοίμασα (βγήκε λίγο μεγάλο, ελπίζω να όμως να σας αρέσει):