Pages

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

DIY - Μετατρέψτε το μαντήλι σας σε τσάντα!

Μια ξεχωριστή λύση για να αποκτήσετε μια διαφορετική τσάντα..



Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μου!

Μέχρι το επόμενο post Φιλάκια!!!


Ψηλά τακούνια για τα δαχτυλίδια σας!


Σε αυτό το video που ετοίμασα σας δείχνω πως να μετατρέψετε τα ψηλά σας τακούνια σε θήκη για τα δαχτυλίδια σας!




Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μου!

Μέχρι το επόμενο post Φιλάκια!

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

DIY lipstick rack - Πως να φτιάξετε stand για κραγιόν !

Καλησπέρα σε όλες! Σας ετοίμασα ένα DIY. Η ιδέα μου ήρθε στο γραφείο, όταν βρέθηκε στα χέρια μου αυτή η θήκη για αναπτήρες έτοιμη προς οδόν για τα σκουπίδια.... Της έσωσα την ζωή λοιπόν και της έκανα ένα makeover μετατρέποντας την σε θήκη / stand για τα κραγιόν μου. Ελπίζω να σας αρέσει!



Μέχρι το επόμενο post σας φιλώ!!!!



 

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Cherry Culture Huge Haul και Swatches!!!

Πριν από λίγο καιρό είχε μια προσφορά στο CherryCulture.com με 20% έκπτωση και όπως καταλαβαίνετε δεν μπόρεσα να αντισταθώ...

Λίγο επειδή πρόσφατα πέταξα πολλά προϊόντα μακιγιάζ που είχαν λήξει, λίγο το καλοκαίρι και η ανεβασμένη διάθεση (λίγο τα λόγια του παπά...) το έχω ρίξει στις αγορές για ανανέωση του μακιγιάζ μου. Έτσι αυτή η προσφορά 20% δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Γενικά από το συγκεκριμένο site μπορείς να βρεις καλλυντικά Milani, Wet n' Wild, Jordana, Amuse, LA colors, NYX κ.α. αλλά επειδή έχει ακριβούτσικα μεταφορικά, είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς  τις ημέρες που θα έχει προσφορές, έτσι ώστε να πετυχαίνει.

My Cherry Culture Haul


Κι επειδή έχω καταλάβει ότι σε πολλούς αρέσουν τα swatches σε αυτό το post σας έκανα για να πάρετε μια γεύση ....

Αναλυτικά λοιπόν πήρα:





  Αυτά τα τρία eye jumbo pencils της LA Colors. Πιστεύω ότι ανταγωνίζονται επάξια τα NYX, αν δείτε συγκρίσεις στο youtube. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι Sea shells, iridescent light & pretty in pink το καθένα $1,75. Τα Sea shells & pretty in pink γράφουν πιο έντονα ενώ το iridescent light είναι αυτό που λέει.. ιριδίζον. Εκτός από το άσπρο που είναι παντός καιρού τα άλλα είναι πολύ καλοκαιρινά... τα λατρεύω.


Προχωράω στις σκιές που τις πήρα τις αποχρώσεις του ροζ. Οφείλω να ομολογήσω ότι η φωτογραφία του περιοδικού με ενέπνευσε λίγο.
 Είναι πολύ απαλές σκιές. Οι δύο LA colors είναι ματ και η 2 της Amuse ιριδίζουσες. Οι LA Colors έκαναν $1,20 και οι Amuse $0.99 η καθεμιά. Αν και ο φωτισμός δεν είναι ο ιδανικότερος ελπίζω να φαίνονται. Ειδικά τις ματ τις έχω καταευχαριστηθεί ειδικά για το πρωί. Έχουν καλή υφή, γράφουν ωραία και απαλά όπως εγώ θα ήθελα. Τις ιριδίζουσες δεν είχα την ευκαιρία να τις φορέσω ακόμα.

Συνεχίζω με τα κραγιόν, όπου πήρα άπειρα. Άλλωστε το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αυτή η αγορά θα αφορούσε κραγιόν πιο πολύ. Πήρα τα κραγιόν της Jordana. Τα ενυδατικά (ασημένια συσκευασία) έχουν το ωραιότερο άρωμα που έχω μυρίσει ποτέ!

Οι αποχρώσεις από αριστερά κάτω είναι Lilac Frost .. Το αδικεί η φωτογραφία και ο φωτισμός, φοβερό ιριδίζον λιλά, αν και δεν έχω μαυρίσει το φοράω συνέχεια γιατί ήδη το λάτρεψα... Συνεχίζω με το Iced Pink, ένα απαλό ροζ πολύ καλοκαιρινό πολύ καθημερινό. Μετά πήρα το Perfect pink, ένα ροζ πιο παλ και ανοιχτόχρωμο, θα γράψει καλύτερα το καλοκαίρι με το μαύρισμα. Το καλοκαίρι ήρθε, σε λίγο θα έρθει και το μαύρισμα. Πήρα πολλά nude & beige κραγιόν. Προσωπικά έχω λεπτά χείλια και οι ανοιχτές αποχρώσεις με κολακεύουν.. ποτέ δεν είναι αρκετές. Έτσι διάλεξα το beige frost, καλοκαιρινό για μπρονζέ εμφανίσεις, το malibu, που πορτοκαλίζει λίγο, το cinnamon (δεξιά), το almond, μπεζοπορτοκαλία και μπεζοκαφέ αποχρώσεις. Το tangerine tango που το λάτρεψα όταν το είδα να το φοράει η Artemi. Τα κραγιόν είχαν αρχική τιμή προ έκπτωσης 20% $1,30, οπότε καταλαβαίνετε ότι έπεσε κι άλλο η τιμή τους ή τεσπά ισοφάρισαν με τα έξοδα αποστολής.















Πήρα και μερικά lip balm και lip gloss. Δεν είμαι fun των lip gloss αλλά είναι πολύ καλή λύση για το καλοκαίρι. τα lip balm είναι παντός καιρού, πάντα χρειάζονται...

Πήρα ένα concealer της LA COLORS σε απόχρωση light  και κάποιες δυσχρωμίες στο πρόσωπο. Έχει αρκετά καλή κάλυψη και υφή για την τιμή του ($1,50)είναι μια χαρά!




Πήρα και αυτή την παλέτα από την Amuse το Amuse Blusher Trio σε απόχρωση

BT-101 με $1,99 αρχική τιμή . Είναι πολύ εύκολα καλοκαιρινά χρώματα με ωραία χρωματική απόδοση.










Νομίζω ότι και η Στρουμφίτα θα συμφωνήσει μαζί μου!!!!!








Επειδή στην προηγούμενη ιντερνετική παραγγελία πήρα ένα ρους της Milani και το λάτρεψα, πήρα άλλο ένα τώρα. το Mai Tai. επίσης πολύ καλοκαιρινό και φωτεινό με πολύ καλές κριτικές αν ψάξετε στο ίντερνετ και μάλιστα η Emilynoel το επισήμανε ως dupe για το ρουζ της Mac Fleur Power εδώ . Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν μπορείς να έχεις ένα dupe με πολύ λιγότερα χρήματα, τότε γιατί όχι.


Τέλος, επηρεασμένη από το μακιγιάζ του περιοδικού αγόρασα αυτή την μικρή παλέτα με 6 σκιές ματιών από την Amuse μόνο με $1,99 αρχική τιμή (πριν την έκπτωση δηλαδή των 20%).

Καλό καλοκαίρι λοιπόν με υπέροχα χρωματάκια!!

Μέχρι το επόμενο post Φιλάκια!!!!


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πως να αποθηκεύσετε τα κοσμήματα σας


Μια εναλλακτική λύση για την οργάνωση των κοσμημάτων μας είναι και αυτή η θήκη για ραπτικά. Μπορείτε να την βρείτε στα Jumbo σε διάφορα μεγέθη και μπορείτε να βάλετε μέσα δαχτυλίδια και μικρά κολιέ ή βραχιολάκια. Επίσης, είναι childproof, όπως μου είπε η φίλη που μου έστειλε τις φωτογραφίες. Μπορείτε να έχετε λοιπόν τα κοσμήματα σας τακτοποιημένα μέσα στο συρτάρι σας.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Hanger games - Πως να οργανωθείτε με τις κρεμάστρες...

Μερικές φορές το να χρησιμοποιείς διαφορετικά τις κρεμάστρες και τα γατζάκια μπορεί να βοηθήσει να οργανωθούμε καλύτερα!!!

Ετοίμασα ένα βιντεάκι με διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης για κρεμάστρες και γάντζους, το οποίο ονόμασα Hanger Games, θέλοντας να κάνω ένα μικρό λογοπαίγνιο με την λέξη hanger (κρεμάστρα).

Δείχνω τρόπους για να οργανώσετε τα κολιέ σας, εκμεταλλευόμενη μια κρεμάστρα με διαφορετικό τρόπο!!! Εμένα με βόλεψε αρκετά, γιατί μέσα στο κουτί τους, δεν τα έβλεπα και τα ξεχνούσα ότι τα έχω, ενώ τώρα μπορώ να επιλέξω τι θα φορέσω και εύκολα να το ξεκρεμάσω.

Επίσης, δείχνω αγαπημένες κρεμάστρες, αλλά και ένα tip για να μετατρέψετε την απλή πλαστική σας κρεμάστρα σε "αντιολισθητική" (ναι ναι αντιολισθητική) για να μην γλιστράνε τα ρούχα από πάνω της!

Δείχνω και ένα δυο άλλα tips από εναλλακτικές χρήσεις για κρεμάστρες.

Ελπίζω να σας αρέσει!






Μέχρι το επόμενο Post... Φιλιά!!!!!!


 

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πως να οργανώσετε την τσάντα σας!

Πριν λίγες μέρες πήγα στα JUMBO και αγόρασα μερικά καλούδια. Ένα από αυτά ήταν κι μια θήκη για να βάζουμε τα καλλυντικά μας. Όμως εγώ την χρησιμοποίησα λίγο διαφορετικά. Την έβαλα μέσα στην τσάντα μου, η οποία δεν έχει θήκες (αλλά και όσες έχουν ποτέ δεν είναι αρκετές) και με την θήκη αυτή οργάνωσα όλα τα πράγματα μέσα στην τσάντα μου!


Ετοίμασα και το ακόλουθο video για να καταλάβετε τι εννοώ. Το τέλειο είναι ότι μπορώ να βγάζω την θήκη και να την βάζω σε άλλη τσάντα, αντί να μεταφέρω ένα ένα όλα τα πραγματάκια μέσα στην τσάντα μου, όπως έκανα άλλες φορές.



Μέχρι το επόμενο post σας φιλώ!



 

Sephora Haul - Too Faced Palettes


Στα Sephora έχουν έκπτωση 40% σε αποκλειστικές μάρκες. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα ίσχύει η προσφορά. Έτσι πέρασα μια βόλτα κι αγόρασα τις παλέτες της Too-faced που ήθελα από καιρό να πάρω. Τιμή με προσφορά μόνο 21€. Καταπληκτική είναι και η καλοκαιρινή της Too-faced αλλά ήδη το παράκανα με αυτές τις δύο!

Φιλάκια!


 

Έτοιμες σε 20'

Αν το πρωί ξυπνάτε νωρίς και δεν έχετε πολύ χρόνο στην διάθεση σας για να ετοιμαστείτε, αυτός δεν είναι λόγος για να μην μακιγιαριστείτε! Το ότι φεύγουμε σαν την τρελή του Σαγιό (που έλεγε και ένας παλιός μου δάσκαλος) δεν πάει να πει ότι πρέπει να τις μοιάζουμε κιόλας. Υπάρχει τρόπος να ετοιμαστούμε το πρωί σε 15'.

 Ετοιμάστε από βραδύς ένα μικρό καλαθάκι με αυτά που θα χρειαστείτε το πρωί. Έτσι δεν θα ψάχνετε ποια σκιά πάει με αυτό το κραγιόν κτλ.

Αν τα μαλλιά σας πετάνε σαν μανιασμένα λες και έχετε βάλει το χέρι στην πρίζα και δεν έχετε χρόνο για να τα ισιώσετε, μια ωραιότατη αλογοουρά είναι πάντα σικ και σας βγάζει και από τον μπελλά του κομμωτηρίου. Αν την συνδυάσετε και με αυτό το υπέροχο μπουμπάρι που μπορείτε να βρείτε στα H&M με 3€ περίπου ή στο ebay με 1,5€, τότε θα είστε πάντα τέλειες! Αν δεν θέλετε να αγοράσετε αυτό το μπουμπάρι μπορείτε βέβαια να το φτιάξετε με μια κάλτσα. Σε πέντε λεπτά έχεις φτιάξει τον ωραιότερο κότσο του καλοκαιριού και είσαι λες και βγήκες από κομμωτήριο.



Έχουμε και λέμε λοιπόν 15' για το μακιγιάζ και 5' για τα μαλλιά! Νομίζω ότι 20' είναι ότι πρέπει για να προλάβετε να ετοιμαστείτε και να κερδίσετε και έξτρα χρόνο για χουζούρι...



Συμβουλές για μακιγιάζ στα μάτια!

Την συγκεκριμένη φωτογραφία μου την έστειλε μια φίλη στο facebook  και έτσι δεν γνωρίζω ακριβώς την πηγή της. Αλλά θεώρησα ότι μπορεί να βοηθήσει πολλές και έτσι την μοιράζομαι μαζί σας!



Μέχρι το επόμενο post σας φιλώ!!





ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΣΑΣ


Αν επιλέξατε να αγοράσετε το νυφικό σας αντί να το νοικιάσετε, τότε σίγουρα θα βρεθείτε κάποια στιγμή (αργά ή γρήγορα) στο δίλημμα του πως να το αποθηκεύσετε για άλλες νύφες ή και για τις επόμενες γενιές).

  1. Καταρχάς, πηγαίνετε μια βόλτα από το καθαριστήριο. Όσο προσεχτική κι αν ήσαστε την ημέρα του γάμου, ο ιδρώτας και μόνο είναι αρκετός για να αφήσει μόνιμους λεκέδες στο πολύτιμο ρούχο σας, ας μην αναφερθούμε σε πιο δύσκολους λεκέδες. Όσο πιο γρήγορα πάτε το νυφικό σας στο καθαριστήριο τόσο πιο γρήγορα θα αποτρέψετε οποιαδήποτε ζημιά να συμβεί.
  2. Επιλέξτε τον τρόπο αποθήκευσης του. Είτε θα το βάλετε σε κουτί είτε θα το κρεμάσετε μέσα σε ειδική θήκη. Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι αποθήκευσης του, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο στο σπίτι σας.
  3. Αν επιλέξετε το κουτί, προτιμήστε ένα χάρτινο κουτί, προτιμήστε κάποιο acid free και στρώστε μερικά φύλλα από ειδικό χαρτί αποθήκευσης. Σιγουρευτείτε ότι έχετε διπλώσει τακτικά τις άκρες του για να αποφύγετε τυχόν επιπλέον τσαλακώματα. Βάλτε χαρτί αποθήκευσης και ανάμεσα στις στρώσεις όπως το διπλώνετε, ειδικά αν υπάρχουν διαφορετικά χρώματα. Δεν χρειάζεται να το αποθηκεύσετε αεροστεγώς γιατί κάτι τέτοιο θα ενίσχυε την εμφάνιση της υγρασίας.
  4. Αν επιλέξετε να αποθηκεύσετε το φόρεμα σας σε κρεμάστρα μέσα σε ειδική θήκη, επιλέξτε μια κρεμάστρα υφασμάτινη ή τουλάχιστον κάποια που δεν θα γδέρνει το ύφασμα. Αν υπάρχουν ειδικά πιαστράκια στις μασχάλες προτιμήστε τα, γιατί πολλά υφάσματα είναι ευαίσθητα και μπορεί να καταστραφούν με τον χρόνο (πχ. η ελαστικότητα στα μανίκια). Αν δεν έχετε υφασμάτινη θήκη στην διάθεση σας, τυλίξτε το φόρεμα με ένα λευκό βαμβακερό ύφασμα (που δεν έχετε πλύνει ποτέ με χλωρίνη) κατά προτίμηση με ένα λευκό σεντόνι.Οι πλαστικές θήκες θα ευνοήσουν την υγρασία να εμφανιστεί και να χαλάσει με τον καιρό το νυφικό σας.


 Advertisement

Διάβασε επίσης:

The KM Projects
Not just another beauty blog

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πως να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από το μακιγιάζ


























Πολλές φορές έχει τύχει να λερωθούμε με makeup και αρκετές από αυτές με έκπληξη ανακαλύπτουμε ότι ακόμα και μετά την πλύση ο λεκές επέμενε να μένει σταθερός. Εξαιτίας της σύνθεσης των περισσότερων καλλυντικών, πολλοί από τους λεκέδες που αφήνουν τα προϊόντα μακιγιάζ, είναι περισσότερο επίμονοι από άλλος λεκέδες. Σκέφτηκα λοιπόν να σας πω μερικά tips για το πως να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το μακιγιάζ μας.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πότε πρέπει να πλυθούν;

Τώρα που το καλοκαίρι έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αισθητό, είναι καλό να γνωρίζουμε πόσο συχνά θα πρέπει να πλένονται τα καλοκαιρινά μας ρούχα.


  • Σουτιέν: Αφού το φορέσουμε 3 με 4 φορές. Άλλωστε τα σουτιέν δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τις μασχάλες μας και επομένως μπορούν να αντέξουν περισσότερες φορές χωρίς να πλυθούν. Καλό είναι όμως να τα φοράμε εναλλάξ με τις μέρες, αφήνοντας έτσι ένα κενό 24 ωρών τουλάχιστον ανάμεσα στις φορές που το φοράμε. Εξαίρεση αποτελούν όσες ιδρώνουν πάρα πολύ. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να τα πλένουμε καθημερινά, χρησιμοποιώντας ένα απαλό απορρυπαντικό, ιδανικά αυτό για τα μωρουδιακά.
  • Τζιν: Μετά από 4 - 5 φορεσιές. Το καλό με τα τζιν παντελόνια είναι ότι μπορούμε να τα φορέσουμε πάνω από μια ή δύο φορές και να την βγάλουμε καθαρή. Καλό είναι να τα πλένουμε ανάποδα και να χρησιμοποιούμε κρύο νερό, για να αντέξουν περισσότερο.Αν πάλι είναι ελαστικά τζιν και φεύγει η ελαστικότητα τους όσο τα φοράμε, καλό είναι να τα πλένουμε μετά από μια - δύο φορές που θα τα φορέσουμε, για να μην σακουλιάσουν τα "γόνατα".
  • Παντελόνια: Μετά από 4-5 φορεσιές. Ειδικά αν πρόκειται για τα παντελόνια που φοράμε στο γραφείο, μπορούν να αντέξουν αρκετές μέρες, αρκεί μόλις επιστρέψουμε σπίτι να τα βγάλουμε αμέσως. Αν έχουμε σετ με σακάκι θα πρέπει να τα πλένουμε μαζί (ή να τα πηγαίνουμε στο καθαριστήριο) έτσι ώστε να μην αλλάξουν χρώμα ξεχωριστά. Τα σακάκια από την άλλη μπορούμε να τα φορέσουμε λίγο περισσότερο. Βέβαια να ξέρετε ότι πολλές μυρωδιές τείνουν να μένουν στα σακάκια, γι' αυτό καλό είναι να τα αερίζετε πριν τα επιστρέψετε στην ντουλάπα σας. Επίσης, ανάλογα με τον άνθρωπο, μπορεί να χρειαστεί να τα πλύνετε πιο σύντομα, Γι' αυτό θα πρέπει να τσεκάρετε συχνά, τον γιακά και τις μανσέτες για δείγματα ιδρώτα.
  • Σορτς : Αφού τα φορέσετε 2-3 φορές. Προσοχή όμως, γιατί τα ανοιχτόχρωμα ρούχα έχουν την τάση να προδίδουν τους λεκέδες. 
  • Πιτζάμες -Νυχτικά: Μετά από 3-4 φορές και πάντα ανάλογα με το πόσο και αν ιδρώνουμε όταν κοιμόμαστε. Μπορείτε να επιμηκύνετε αυτή την διάρκεια, αν έχετε την συνήθεια να κάνετε ένα ντουζάκι το βράδυ πριν κοιμηθείτε. 
  • Φούστες: Μπορούν να αντέξουν μέχρι και 5 φορεσιές. Tip: Αν έχετε στεγνωτήριο, μπορείτε να τις βάζετε μετά από 2 φορές που τις έχετε φορέσει και να τις ανανεώνετε έτσι για περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, τα λευκά ρούχα όπως είπαμε προδίδουν τους λεκέδες ενώ τα ευαίσθητα υφάσματα και τα μεταξωτά θα πρέπει να πλένονται με τα κατάλληλα απορρυπαντικά, μετά από κάθε φορά που τα φοράμε.
  • Μαγιό: Το σημαντικότερο αξεσουάρ του καλοκαιριού... Το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας θα μας καταστρέψουν αργά ή γρήγορα το αγαπημένο μας μαγιό. Μετά από κάθε επίσκεψη στην θάλασσα, πλένουμε τα μαγιό με ένα απορρυπαντικό για τα ευαίσθητα και τα απλώνουμε να στεγνώσουν όσο καλύτερα γίνεται. Αν έχουν ευαίσθητα χρώματα, καλό είναι να αποφεύγουμε να τα απλώνουμε απευθείας στον ήλιο. Μπορεί να στεγνώνουν πιο γρήγορα αλλά τα χρώματα τους γρήγορα θα ξεθωριάσουν. Δεν τα αποθηκεύουμε βρεγμένα. 
  • Μπλούζες και φορέματα: Μπορούμε να τα φορέσουμε 1-3 φορές μέχρι να τα πλύνουμε. Προσοχή θα πρέπει να δείξουμε με τα αποσμητικά, γιατί έχουν την τάση να λεκιάζουν τα ρούχα  μας. Αν πάλι πρόκειται για κάποιο καλό σας φόρεμα, είναι καλό να το στέλνετε στο καθαριστήριο μετά από κάθε φορά που το έχετε φορέσει.
  • T-shirts - tank tops : κάθε φορά που τα φοράμε. Θα πρέπει να τους συμπεριφέρεστε σαν να ήταν εσώρουχα. Ειδικά αν είναι ελαστικά και στενά στην εφαρμογή τους. Ο ιδρώτας και τα δέρμα μας αφήνουν το στίγμα τους στα μπλουζάκια μας

πηγή: http://www.realsimple.com




 

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Καλοκαίριασε και επίσημα και σιγά σιγά όλοι θα αρχίσουν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους, είτε για λίγες είτε για πολλές μέρες, είτε κοντά είτε μακριά από την πόλη. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας κάποια βασικά φάρμακα. Σίγουρα, όταν σχεδιάζουμε τις διακοπές, η πιθανότητα να τραυματιστούμε σε κάποιο ατύχημα είναι το τελευταίο που περιμένουμε να συμβεί. Ένα φορητό φαρμακείο, μπορούμε να αγοράσουμε από το φαρμακείο της γειτονιάς μας ή να αξιοποιήσουμε ένα ήδη υπάρχον νεσεσέρ μας, αποκλειστικά για το "Φαρμακείο των Διακοπών".



Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ

 Ήρθε το καλοκαίρι για τα καλά και μαζί ήρθε και η ώρα να καθαρίσουμε και τα χαλιά μας! Ειδικά για όσους έχουμε και μικρούς μαλλιαρούς φίλους, το καθάρισμα των χαλιών είναι πραγματικά άθλος!
Τα χειροποίητα χαλιά είναι πιο ευαίσθητα και ίσως θελήσουμε να τα δώσουμε έξω αλλά και για τον καθαρισμό τους πρέπει να ακολουθήσουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα, ενώ τα χαλιά μηχανής είναι πολύ εύκολο να τα καθαρίσουμε μόνοι στο σπίτι.

Καταρχάς, θα πρέπει να διώξουμε τους μικρούς μας φίλους για να συνεχίσουμε την δουλειά μας ανενόχλητες!

Στην συνέχεια, θα πρέπει να σκουπίσουμε και τις δύο μεριές πολύ καλά. Για όσους έχουμε κατοικίδια, είναι καλό πριν αρχίσουμε να καθαρίζουμε το χαλί και μετά το σκούπισμα με ηλεκτρική, να το σκουπίσουμε με μια σκληρή σκούπα, απομακρύνοντας έτσι τυχόν επιπλέον τρίχες έχουν "κρυφτεί" μέσα στο χαλί.


 Αν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε ένα καθαριστικό για τα χαλιά υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές για να τα καθαρίσουμε.Αν πρόκειται για χαλιά μηχανής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη μαζί με απορρυπαντικό για μάλλινα και ευαίσθητα, αραιωμένα σε νερό.

Οικολογικοί τρόποι καθαρισμού:

 Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμμωνία, αναμιγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας οικιακή αμμωνία με ένα ποτήρι νερό. Η αμμωνία είναι πολύ καλή για να απομακρύνει και όλες τις δυσάρεστες οσμές προκαλούν τα κατοικίδια μας . Ή εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άσπρο ξύδι (1 μέρος ξύδι σε 2 μέρη νερό). Το ξύδι είναι ιδανικό για τα χρωματιστά χαλιά.
 Όποιο τρόπο κι αν διαλέξουμε θα πρέπει να πλύνουμε το χαλί και από τις δύο πλευρές. Ιδανικά, για τα χαλιά μηχανής μπορούμε να τα απλώσουμε στο μπαλκόνι και να τα πλύνουμε και με το λάστιχο, μέχρι να βγει καθαρό το νερό από την μια μεριά στην άλλη. ΠΡΟΣΟΧΗ! όμως στα χειροποίητα χαλιά, το μούλιασμα στα χειροποίητα χαλιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και υπάρχει κίνδυνος να ξεθωριάσουν τα χρώματα και να καταστραφεί το πέλος, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ειδικά απορρυπαντικά και να στεγνώσετε πολύ προσεχτικά πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες.


Αφού πλύνετε τα χαλιά απλώστε τα στο μπαλκόνι και φροντίστε να τα γυρίσετε κι από τις δύο πλευρές καθ' όλη την διάρκεια που είναι απλωμένα στον ήλιο!



Άλλοι καιροί, άλλα ήθη! Το λέω αυτό γιατί μέχρι πριν δυο χρόνια ελάχιστοι άνθρωποι πλέναν μόνοι τους τα χαλιά τους. Συνήθως τα δίναν έξω σε ειδικά ταπητοκαθαριστήρια  και ξένιαζαν με τον βραχνά του πλυσίματος και της αποθήκευσης τους! Φέτος, λίγο η κρίση, λίγο οι ανάγκες μας πολλές δουλειές τις κάνουμε πλέον μόνοι μας. Αν και ανατρέχοντας σε πιο παλιούς καιρούς, την εποχή της γιαγιάς μου, ακόμα και στα καλύτερα αρχοντικά, η φροντίδα των χαλιών ήταν μια ιεροτελεστία που αφορούσε το σπίτι και σηματοδοτούσε τον ερχομό του καλοκαιριού! Καλό καλοκαίρι λοιπόν!
Μέχρι το επόμενο Post φιλιά!



The KM Projects
Not just another beauty blog


5η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και με αυτήν ως αφορμή θα ήθελα να τονίσω την σημασία της ανακύκλωσης αλλά ακόμα περισσότερο της επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων. Άλλωστε πολλά από τα DIY projects που δείχνω τόσο σε αυτό το blog όσο και στο κανάλι μου στο youtube έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό: την αλλαγή χρήσης σε αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια.

Στην Ελλάδα η ετήσια παραγωγή αστικών απορριμάτων ανά άτομο είναι 450 κιλά. Κάθε ένα από εμάς δηλαδή παράγει 450 κιλά σκουπίδια κάθε χρόνο.Από αυτά πολλά δεν τα πάμε όλα στην ανακύκλωση και διαιωνίζουμε έτσι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το περιβάλλον και για εμάς τους ίδιους. Τι θα γινόταν όμως αν πριν πετάξουμε κάτι, σκεφτόμαστε απλώς να το ξαναχρησιμοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο;

Εδώ είναι μερικά από τα DIY που έχω δείξει σε αυτό το Blog:




 Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες για να συμβάλλουμε και εμείς στην διάσωση του πλανήτη μας. Θα συνεχίσω να σας δείχνω κι άλλους τρόπους / αλλαγές χρήσης για να αλλάξουμε τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι αντί να τα πετάξουμε. Μέχρι τότε όμως ας έχουμε στο νου μας ότι:



  •  Θα πρέπει να κάνουμε οικονομία στην ενέργεια. πχ. σβήνουμε το μάτι της κουζίνας 10 λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι, χρησιμοποιούμε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο το aircondition, στρεφόμαστε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κτλ.
  • Κάνουμε οικονομία στο νερό. Προσέχουμε όταν ποτίζουμε χρησιμοποιώντας ποτιστήρι ή αυτόματο πότισμα, αντί για το λάστιχο, πλένουμε τα πιάτα, το αυτοκίνητο με μια λεκάνη ή (για τα πιάτα) επιλέγουμε το πλυντήριο πιάτων στο οικονομικό πρόγραμμα.
  • Περιορίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την χρήση χημικών απορρυπαντικών. Το ξύδι και η μαγειρική σόδα μπορούν να μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε πολλά πράγματα στο σπίτι.
  • Χαρίζουμε ότι δεν χρειαζόμαστε!!!!!
  • Ανακυκλώνουμε!!!
  • Θυμηθείτε τον Γλάρο από τα παιδικά μας χρόνια! Όχι σκουπίδια - Όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές, για να χαιρόμαστε όλοι την καθαρή θάλασσα και αυτό το καλοκαίρι! Και γιατί έχουμε τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο! Ας τις προστατέψουμε!
  • Και επειδή ήρθε και το καλοκαίρι, προσέχουμε πολύ τα δάση μας, λίγα μας μείνανε! Ποτέ δεν βάζουμε φωτιά κοντά σε δάσος, δέντρα, χόρτα και αυλές! Μια σπίθα είναι αρκετή για να φέρει την καταστροφή!
Μέχρι το επόμενο post : Rethink - Reuse - Recycle!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

DIY weekend projects - Αλλαγή χρήσης για το μπουκάλι και το βάζο της ενυδατικής μας κρέμας!!!!!!

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της ανακύκλωσης. Και όλοι προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στην διάσωση αυτού του υπέροχου πλανήτη που λέγεται γη, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. 
EASY DIY PROJECTS

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

DIY projects - Μετατρέψτε ένα κουτί από ποτό σε θήκη για τα βραχιόλια σας.

Πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα παλιό κουτί από ποτό για να αποθηκεύσετε τα βραχιόλια και τα ρολόγια σας;
HOW TO EASY DIY BRACELET CASE