Pages

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

On Vacation



Έφτασε η ώρα να πάω κι εγώ διακοπές. Θα προσπαθήσω να ανεβάζω κάποια posts από τις διακοπές μου αλλά δεν μπορώ να ξέρω από τώρα την συχνότητα που αυτά θα έχουν.


Καλές διακοπές!!!!!!!!!!!


TIPS & TRICKS ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΑΣ



Σε αυτό το βιντεάκι σας περιγράφω μερικά ακόμα tips & tricks για να οργανώσετε καλύτερα την βαλίτσα σας ενόψει των διακοπών.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η Καλοκαιρινή μας περιποίηση

Η βαλίτσα είναι έτοιμη και η αναχώρηση είναι κοντά. Πήρα και το αντιηλιακό, την κρέμα για μετά τον ήλιο, την aloe vera μου. Το καλοκαίρι δεν πρέπει να παραμελούμε μερικές απαραίτητες φροντίδες.



Ενυδάτωση πρωί και βράδυ

Γιατί είναι σημαντική; Γιατί μία από τις σημαντικότερες συνέπειες που έχει η έκθεση στον ήλιο είναι η ξηρότητα της επιδερμίδας. Αν δεν της προσφέρουμε την ενυδάτωση που χρειάζεται πρωί και βράδυ, σιγά-σιγά θα αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα της, να «τραβάει» και οι ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες!!! Το ενυδατωμένο δέρμα, «αντιστέκεται» καλύτερα στην ηλιακή ακτινοβολία. Καλό είναι να βάζουμε πριν από την αντιηλιακή σας κρέμα την ενυδατική. Αν νιώθουμε ότι μας πέφτει «βαριά» αυτή την περίοδο, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ένα serum, που είναι και πιο ενισχυμένο σε υδρόφιλα μόρια. Το ίδιο ισχύει και για την ενυδάτωση του σώματός μας. Οι κρέμες για μετά την ηλιοθεραπεία θεωρούνται οι καταλληλότερες χάρη στα ενισχυμένα συστατικά τους.
Tip Τώρα το καλοκαίρι, αποφεύγουμε τα παρατεταμένα ντους, που μπορεί να ξηράνουν ακόμη περισσότερο το δέρμα του σώματος. Κάνουμε ένα σύντομο ντους και όσο το δέρμα είναι νωπό, απλώνουμε την ενυδατική μας ή την κρέμα για μετά την έκθεση στον ήλιο.

Καλός καθαρισμός μετά την ηλιοθεραπεία

Τα συστατικά από τις πολλαπλές στρώσεις των κρεμών που έχουμε απλώσει πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία, έχουν εισχωρήσει βαθιά στην επιδερμίδα μας για να την προστατεύσουν. Αλλά, η επιδερμίδα πρέπει να αναπνεύσει. Γι' αυτό και απαιτείται ένας καλός καθαρισμός που θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα των προϊόντων, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία σμήγματος ή μαύρων στιγμάτων. Στη συνέχεια, καθαρή και αναζωογονημένη, θα είναι έτοιμη να δεχτεί τις υπόλοιπες περιποιήσεις. Μία φορά την εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε πίλινγκ, για έναν πιο βαθύ καθαρισμό. Και μην ανησυχείτε! Το μαύρισμα δεν πρόκειται να φύγει. Μόνο τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται.

Προσεκτικό ξέβγαλμα των μαλλιών κάθε ημέρα

Πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψη ότι το αλάτι, αν παραμείνει σε λιπαρά μαλλιά, κάνει καλό επειδή μετριάζει την έκκριση λιπαρότητας. Το αλάτι, το χλώριο, η άμμος ταλαιπωρούν την τρίχα, η οποία αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά. Γι' αυτό συνιστάται να τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό -και όχι πολύ ζεστό- κάθε φορά που γυρίζετε από την παραλία ή την πισίνα, και για να μη σπάσουν, να τα ξεμπλέκετε με χτένα ή βούρτσα με δοντάκια, αποφεύγοντας τις βούρτσες με τρίχες. Από την άλλη μεριά, δεν θα τα ωφελήσει το καθημερινό λούσιμο. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Τι λέει το μανό μας για εμάς!!!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών; Γνωρίζετε ότι ειδικοί στην ψυχολογία πιστεύουν ότι το αγαπημένο μας μανό μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητα και την διάθεση μας;
Μπλε χωρίς ενοχές

  1. Κόκκινο ... Η γοητευτική!!!  Το κόκκινο είναι το απόλυτο χρώμα του glamour εδώ και δεκαετίες. Είναι το πιο γοητευτικό, και δείχνει άτομα ικανά να σε παρασύρουν στο πάθος. Επίσης, με τόσα πολλά χρώματα στην διάθεση μας, ένα άτομο που επιστρέφει στην γοητεία του κόκκινου, δείχνει ότι δοκίμασε τα άλλα χρώματα αλλά ξέρει πολύ καλά πιο είναι το χρώμα που την κάνει να δείχνει σέξυ. 
  2.  Μπλε.... Η ατρόμητη!!! Και δεν εννοώ τα ήρεμα σιελ χρώματα. Τα ηλεκτρίκ έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Το μπλε είναι μια κατηγορία από μόνο του και τραβάει όλα τα βλέμματα. Αυτή που θα το επιλέξει θέλει να είναι μοναδική και διαφορετική. Είναι διασκεδαστικό και σίγουρα πολύ πολύ μακριά από το συνηθισμένο.
  3. Μπορντώ - Βουργουνδίας... Το σοφιστικέ!!! Βαθυκόκκινο και σκούρο όπως το καλό κρασί Βουργουνδίας!! Είναι ένας συνδυασμός από το κλασσικό κόκκινο και το μοντέρνο μωβ. Το Μπορντώ Βουργουνδίας είναι η πιο εκλεπτυσμένη απόχρωση του κόκκινου. Όσοι θεωρούν εαυτόν ως πιο ιντελεκτουέλ τείνουν να το χρησιμοποιούν συχνότερα.
  4. Η Ζωηρή δεσποινίς Bling Bling!!! Νομίζω ότι όσο πιο πολλά στρας και εφέ κοσμούν τα νύχια της τόσο περισσότερες αποχρώσεις και σχεδιάκια θα βγαίνουν στην αγορά. Μπορείτε να τα βάλετε σε όλα σας τα νύχια είναι κρύψετε την παιχνιδιάρικη πλευρά σας διακοσμώντας ένα νύχι σε κάθε χέρι.
  5. Τα δίχρωμα μεταλλικά χρώματα των οραματιστών!!! Ή αλλιώς Duo Chrome! Οι φουτουριστικές αποχρώσεις στα νύχια δείχνουν την λατρεία μας για την τεχνολογία ακόμα κι αν δεν μας κάνουν να γράφουμε πιο γρήγορα μηνύματα στο κινητό μας! Πολλά από αυτά τα χρώματα είναι λες κι είναι εμπνευσμένα από τα μεταλλικά χρώματα των αυτοκινήτων.
  6. Δίχρωμα μεταλλικά
  7.  Οι ασυμβίβαστες κυρίες γκρι!! Ειδικά για τα πολύ σκούρα γκρι δεν μιλάμε για χρώμα αλλά για state of mind, για δήλωση προσωπικών φρονημάτων, μιλάμε για σοφιστικέ δήλωση high fashion.
  8. Ο χρυσός που μας ιντριγκάρει!! Τα μεταλλικά χρώματα έχουν μπει για τα καλά στο χρωματολόγιο των νυχιών μας και το χρυσό είναι το απόλυτο χρώμα  για να εθιστούμε!
  9. Αξιόπιστη Ουδετερότητα!!! Τα ουδέτερα χρώματα σχεδόν αυτόματα υποδεικνύουν την σταθερότητα αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος οι ουδέτερες αποχρώσεις με λίγο πιο γκρι Undertones φανερώνουν έναν άνθρωπο ο οποίος αναζητά στο χρώμα των νυχιών του την αξιοπιστία που διαρκεί.
    Ουδέτερες αποχρώσεις
  10. Το δυναμικό πράσινο!!! Μοιάζει συμπληρωματικό άλλων χρωμάτων, κάτι σαν το κοτσάνια στα λουλουδάκια. Μπορεί να αλλάξεις ρούχα και να μην χρειαστεί να αλλάξεις το χρώμα στα νύχια σου γιατί απλά ταιριάζει. Το πράσινο έχει αναχθεί στο δυναμικό χρώμα της εποχής μας.
  11. Το ανέμελο πορτοκαλί!! Παιχνιδιάρικο και εξωτικό το πορτοκαλί είναι ίσως το χρώμα που θα παραμείνει στα νύχια μας μέχρι και το φθινόπωρο για να μας θυμίζει τροπικές καλοκαιρινές καταστάσεις. 
  12. Το κοριτσίστικο ροζ μεγάλωσε!!! Τα ροζ αυτής της σεζόν είναι λίγο πιο σομόν και πιο ήπια στην απόχρωση τους. Είναι το κοριτσάκι που έγινε δεσποινίδα!! κι αναπολείς λίγο πιο vintage εποχές.
  13. Το σομόν
  14. Το φιλόδοξο Κίτρινο!! Αν και πολύ υποστηρίζουν ότι σημαίνει μίσος το κίτρινο εκπέμπει ήλιο και ζεστασιά και σίγουρα δεν μπορείς να το αγνοείσεις ειδικά το καναρινί! Είναι statement ως βερνίκι νυχιών, ένα χαρούμενο εξωστρεφές statement.
  15. Δημιουργικό Μωβ!! Όλες οι αποχρώσεις του μωβ θεωρούνται ως οι πιο δημιουργικές της παλέτας. Ένας συνδυασμός μπλε και κόκκινου. Τα πιο πολλά μπλε είναι ήσυχα και τα κόκκινα πιο δυναμικά. Κι όταν τα συνδυάσεις αυτά τα δύο η ένταση είναι μοιραία μοναδική. Συνήθως οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι γοητεύονται από τις μωβ αποχρώσεις, επιζητούν την μοναδική του ένταση. Δεν συμβιβάζονται με κάτι απλό.





Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Με ένα μαντήλι και καλοκαιρινή διάθεση

Ένα βιντεάκι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να φορέσετε το μαντήλι σας.





Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

The Cocoa Projects

Σε αυτό το βίντεο σας δείχνω μερικούς τρόπους να εκμεταλλευτείτε τις απίστευτες ευεργετικές  ιδιότητες του κακάο. Μια κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη ή γάλα, μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμός μας αλλά ποιος είπε να σταθούμε μόνο στο κακάο ως ρόφημα; Έχει εξίσου απίστευτες θρεπτικές ιδιότητες και για το δέρμα μας. Θα τονώσει την επιδερμίδα μας, θα την κάνει πιο απαλή. Πολλοί ισχυρίζονται ότι βοηθάει και στην μείωση της κυτταρίτιδας. 







Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Tip of the Day

Αν έχετε αγοράσει αυτά τα υπέροχα πλαστικά gadget του ΙΚΕΑ για να κλείνετε τις σακούλες, τα πατατάκια, το ψωμί του τοστ κτλ. ορίστε άλλη μια χρήση για να ξεζουμίζετε τα σωληνάρια σας!!!

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Bepanthol Αλοιφή

 Την συγκεκριμένη αλοιφή την ανακάλυψα εντελώς συγκυριακά πριν 2 χρόνια και παραμένει μια από τις αγαπημένες μου με πολλαπλές χρήσεις.

1. Αλοιφή για συγκάματα!
2. Αλοιφή για ελαφρούς ερεθισμούς πχ. από τον ήλιο
3. Lip Balm
4. Ενυδατική Μάσκα Προσώπου

 
 



Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πως να μεταφέρετε τα κοσμήματα σας στις διακοπές



Σε αυτό το βιντεάκι σας περιγράφω μερικά tips & tricks για να μεταφέρετε τα αγαπημένα σας κοσμήματα μαζί σας στις διακοπές χωρίς να μπερδευτούν ή να χαθούν.



Τέλος μην ξεχάσετε το Giveaway Μου!!! Δηλώστε Συμμετοχή  εδώ!!!!!!!!!!!

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

August Oriflame Haul

 Τι κι αν είμαστε στην άδεια πόλη μέσα στον Αύγουστο, πάντα υπάρχει χρόνος για ένα μικρό haul. Από τον κατάλογο 11 της Οriflame όπου τρέχει μέχρι της 12 Αυγούστου λοιπόν πήρα μερικά καλούδια.

Oriflame Haul
Νέα προϊόντα στον κατάλογο και στην συλλογή μου (άντε βρε και στην καρδιά μου) είναι από την σειρά COCKTAILS & the City. Τα συγκεκριμένα τα αγόρασα μόνο €5,95 και τα τρία (με αγορές €20 από όλον τον κατάλογο 11). Πρόκειται για ένα αφροντούς 200ml σε άρωμα Flirty Bella. Το αρωμα του είναι απαλό , δροσερό και προσωπικά το βρίσκω πολύ πολύ καλοκαιρινό. Το ροζ μπουκαλάκι είναι το body lotion Fashion Addict και είναι ένα αρωματικό γαλάκτωμα σώματος, πολύ ενυδατικό θα έλεγα, που απορροφάται όμως γρήγορα και αφήνει μια πολύ όμορφη ελαφριά μυρωδιά στο σώμα. Το κίτρινο σωληνάριο είναι η κρέμα χεριών Party Queen. Η μυρωδιά είναι λίγο πιο βααριά, αλλά προσωπικά μου θυμίζει το άρωμα του Gaultier με το γυναικείο μπουκάλι, το οποίο είναι το αγαπημένο μου οπότε την έχω ήδη λατρέψει. Μάλλον θα πάρω και το body lotion της σειράς  COCKTAILS & the City Party Queen.

 Από τον κατάλογο 11 διάλεξα επίσης και αυτές τις υπέροχες κρέμες ματιών και το αντιρυτιδικό Serum Ecollagen Wrinkle Filler. Το αντιρυτιδικό Serum κόστιζει €9,95 και είναι 30ml. Το Eye Gel είναι της σειράς Pure Nature και πρόκειται για ένα αναζωογονητικό gel ματιών με οργανικά εκχυλίσματα Λεμονιού & Eyebright Pure Nature. Υπόσχεται ενυδάτωση, φρεσκάδα και δροσερή αίσθηση για την περιοχή των ματιών. Είναι 15 ml & Κοστίζει €5,95. To επέλεξα καθώς πρόσφατα διάβασα ότι για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους είναι βάλσαμο η βιταμίνη C !!! Ακόμα δεν τα έχω ανοίξει για να τα δοκιμάσω, οπότε θα αναμένετε review. Αυτό όμως που άνοιξα κι άρχισα να δοκιμάζω είναι το τρίτο απόκτημα, από την σειρά optimals Oxygen Boost, το eye stick. Υπόσχεται δροσιστική δράση για την ταλαιπωρημένη περιοχή γύρω από τα μάτια. Έχει αποσυμφορητική καφεΐνη και οξυγονωτική Καφέ Άλγη που προσφέρει άμεση δροσηρή αίσθηση στην επιδερμίδα. Το συγκεκριμένο το άνοιξα και μπορώ να πω ότι ναι δίνει την αίσθηση από ένα κύμα δροσιάς που υπόσχεται. Κι ακριβώς επειδή είναι δροσιστικό μειώνει (οριακά) τους μαύρους κύκλους και τα πρηξιματάκια).

Κοστίζει €8,95 και πρόκειται για τιμή γνωριμίας μιας και είναι νέο προϊόν. Προσωπικά το λάτρεψα γιατί το βρίσκω πολύ πρακτικό στην χρήση του. Εφαρμόζω το στικ κάτω από τα μάτια από την εσωτερική γωνία προς τα έξω χωρίς να τραβάω το δέρμα. Και ... έτοιμο... δροσίζει. Αυτό μπορώ να το πω....


 
Και επειδή Oriflame Haul χωρίς αφρόλουτρο & σαμπουάν δεν έχει νοστιμάδα, πήρα και από ένα. Το αφρόλουτρο είναι της σειράς Nature Secrets και είναι Αφροντούς με Λεβάντα και Σύκο στα 250ml, Μόνο €2,45. Το χρησιμοποιώ κάθε βράδυ.. για να κοιμάμαι καλύτερα;). Το σαμπουάν είναι στα 400ml με σιτάρι και καρύδα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Κοστίζει €2,50 και το έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές οπότε είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα. Σίγουρα έχει ωραία μυρωδιά και δεν αφήνει λιπαρά τα μαλλιά (γιατί μερικά σαμπουάν για ξηρά μαλλιά το κάνουν αυτό από τα πρώτα λουσίματα όχι όμως αυτό). Το συγκεκριμένο ήταν σε προσφορά στον έξτρα κατάλογο 11.  
Στον ίδιο κατάλογο σε ειδική προσφορά ήταν και αυτό το υπέροχο σετ μακιγιάζ ματιών Oriflame Beauty, Που περιλαμβάνει μια μαύρη μάσκαρα Wonder lash 8ml, μαύρο μολύβι ματιών 0,3g, concealer Ματιών-gold 10ml και χρυσή σκιά ματιών 1,5g. Όλα μόνο €10,90. Ομολογώ ότι δεν με ενδιέφερε το μολ΄θβι, ούτε και χρειαζόμουν άμεσα μάσκαρα, γι' αυτό όμως και δεν τα άνοιξα ακόμα. Πάντα όμως βρίσκομαι στην αναζήτηση ενός καλού και οικονομικού concealer και η σκιά είναι άκρως καλοκαιρινή απόχρωση χρυσού, που την λάτρεψα ήδη.
Τέλος, αγόρασα ένα Lip stain και ένα lip gloss από την σειρά very me click it. Τους συνδυασμούς μπορείς να τους κάνεις όπως θέλεις, έτσι διάλεξα δύο χρώματα, που όπως μπορείτε να διακρίνετε είναι άσχετα μεταξύ τους, όμως τα διάλεξα γιατί αφενός ήθελα ένα πορτοκαλί / peach lip gloss και ένα lip stain σε απόχρωση πιο κόκκινη/ Rasberry για ένα  lip gloss που έχω ήδη σε παρόμοια απόχρωση και χρησιμοποιώ τον χειμώνα. Έτσι αν και δεν θα τα χρησιμοποιήσω μαζί θα τα χρησιμοποιήσω σίγουρα χώρια! Κοστίζουν έκαστο €3,75.

Όλες οι τιμές που αναγράφονται παραπάνω είναι τιμές καταλόγου, ως distributor έχω επιπλέον έκπτωση στις τιμές αυτές. Αν κάποια θα ήθελε να πάρει κάτι και δεν θέλει να εγγραφεί στην Oriflame, μπορώ να τις στείλω τον κωδικό μου ευχαρίστως, προκειμένου να πετύχει περισσότερες εκπτώσεις.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μικρά ταξιδιωτικά αξεσουάρ...

Μάζεψα και σου έχω μικρά ταξιδιωτικά must haves για τις διακοπές σου
μικρά ταξιδιωτικά must haves για τις διακοπές σου
Fullah Sugah
  • Το καλοκαίρι όλες το έχουμε συνδέσει με τα αγαπημένα μας σανδάλια. Στην πόλη ή στην παραλία, πρωί ή βράδυ δεν τα αποχωριζόμαστε ποτέ!

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

The 1st day of August & My 1st giveaway




Αν θέλετε αφήστε ένα σχόλιο για επιβεβαίωση ότι λάβατε μέρος ειδικά αν έχετε διαφορετικό όνομα google!!!

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Σπιτικές Συνταγές για Όμορφα Μαλλιά

Η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή, τα πολλά (και συχνά περιττά) προϊόντα και γενικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής, πολλές φορές έχουν αντίκτυπο και στα μαλλιά μας. Έψαξα και βρήκα μερικές Συνταγές για σπιτικά καλλυντικά για τα μαλλιά μας και τις μοιράζομαι μαζί σας:

Μάσκες μαλλιών:

  1. Θα χρειαστείτε 2-3 κουταλιές Ελαιόλαδο, 1 κρόκο αυγού και χυμό από 1/2 λεμόνι. Ανακατεύετε τα υλικά και απλώνεται το μείγμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πριν λουστείτε. Τυλίγεται με μια ζεστή πετσέτα και περιμένετε για 20'. Συνεχίζετε με το συνηθισμένο σας λούσιμο.
  2. Μαγιονέζα. Αν έληξε πριν λίγο καιρό (και δεν βρωμάει δλδ.) μην τη φάτε... Μπορείτε όμως να την απλώσετε στα μαλλιά σας για λίγα λεπτά πριν το λούσιμο.....Τα δυναμώνει!
  3. Μάσκα από Γάλα και μέλι. 1 κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι γάλα. Κάντε ελαφρύ μασάζ  στο τριχωτό της κεφαλής, περιμένετε για 20' πριν λουστείτε. 
  4.  Μια άλλη συνταγή είναι να αναμείξετε στο μπλέντερ ένα αβοκάντο, μια κουταλιά της σούπας μέλι και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 20'. Ξεβγάλτε και λουστείτε.
  5. Μπύρα και αυγό: Χτυπήστε στο μπλέντερ πολύ καλά το αυγό με τη μπύρα και απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για 30 περίπου λεπτά και προχωρήστε σε πολύ καλό λούσιμο.
  6. Αιθέρια έλαια : 1 κουταλιά γλυκού έλαιο Δεντρολίβανο (για την τριχόπτωση), 1 δάχτυλο (2 κουταλιές σούπας) δαφνέλαιο, 1 δάχτυλο έλαιο από θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα πρώτα στις ρίζες και μετά στα υπόλοιπα μαλλιά. Αφήνουμε να δράσει 20'. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και μετά λουζόμαστε με ήπιο σαμπουάν.

Μασάζ

Η αυξημένη ροή αίματος στα θυλάκια τρίχας μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ 3 λεπτά ημερησίως στο τριχωτό της κεφαλής, θα αυξήσει φυσικά τη ροή του αίματος, και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Όμως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν τραβάτε τα μαλλιά σας, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση λόγω της τριβής. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να είναι απαλό το τρίψιμο σε όλη τη διαδρομή μέχρι το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής σας.

Διατροφή


Αν και η απώλεια μαλλιών στις γυναίκες σπάνια οδηγεί σε φαλάκρα, μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Συνήθως είναι σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα με το γαστρεντερικό σωλήνα τους. Και μερικές φορές μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα με δυσαπορρόφηση ψευδάργυρος, η πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά ή ανεπαρκή τα οξέα του στομάχου. Με άλλα λόγια τα μαλλιά και τα νύχια είναι από τα χαρακτηριστικά εκείνα σημεία του σώματός μας όπου εκδηλώνεται η καλή θρέψη ή και αντίθετα η δυσθρεψία. 


Θρεπτικά συστατικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών είναι η βιταμίνη Α, μερικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιοτίνη, η βιταμίνη C, ο χαλκός, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η πρωτεΐνη και το νερό.

Βιταμίνη Α: Ικανοποιητική ποσότητα της βιταμίνης Α είναι σημαντική για να ολοκληρωθεί σωστά η ανάπτυξη κυττάρων και ιστών του σώματος, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μαλλιά.Το σώμα παίρνει ουσιαστικά τη βιταμίνη αυτή με δύο τρόπους: από φυτικές πηγές ως καροτενοειδή, όπως είναι το β-καροτένιο, που μετατρέπεται στο σώμα στη βιταμίνη Α. Τέτοιες τροφές που αποτελούν πηγές της είναι τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πορτοκαλί λαχανικά π.χ.πιπεριές, καθώς και τα σκουροπράσινα, φυλλώδη λαχανικά. Επίσης την παίρνει από τις ζωικές πηγές ως ρετινόλη, από τροφές όπως το συκώτι, τα ιχθυέλαια, τα αβγά, το εμπλουτισμένο γάλα ή άλλα εμπλουτισμένα τρόφιμα.

Βιταμίνη Β6, φολικό οξύ και Β12: Όλες οι παραπάνω βιταμίνες είναι σημαντικές για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμογλοβίνης, που έχει ως κύριο στόχο τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες σε άλλους ιστούς του σώματος όπως είναι και τα μαλλιά. Τα υγιή και δυνατά μαλλιά είναι αποτέλεσμα της συνεχούς τροφοδοσίας με αίμα και οξυγόνο. Μειωμένη πρόσληψη των τριών αυτών βιταμινών μπορεί να καταλήξει σε μειωμένη προσφορά αίματος και οξυγόνου στα μαλλιά, και κατά συνέπεια σε θαμπά, κατεστραμμένα και εύθρυπτα μαλλιά. Η βιταμίνη Β6 βρίσκεται κυρίως σε τροφές όπως κοτόπουλο, ψάρι, χοιρινό, συκώτι και σόγια, αλλά και κάποιους καρπούς, φιστίκια και λαχανικά. Το φολικό οξύ βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα σκουροπράσινα λαχανικά, το συκώτι και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Τέλος η Β12 βρίσκεται σε αποκλειστικά ζωικές πηγές όπως συκώτι, αβγά, ψάρι και γάλα. 
Βιοτίνη: Είναι ακόμα μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που σπάνια παρουσιάζει έλλειψη από τον οργανισμό μας. Έχει βρεθεί ότι παίζει ρόλο στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Η σύσταση για τη βιοτίνη είναι 300 μικρογραμμάρια ανά ημέρα και οι κυριότερες πηγές της είναι αβγά, συκώτι, μαγιά και δημητριακά.
Βιταμίνη C:Έλλειψη της βιταμίνης αυτής έχει βρεθεί ότι συμβάλλει σε μαλλιά που σπάνε εύκολα. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου, ενός πολύ διαδεδομένου συστατικού του σώματος, που συνδέει τους ιστούς. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε τροφές όπως εσπεριδοειδή, σκουροπράσινα λαχανικά, ντομάτες, μπανάνες, πατάτες και πιπεριές.
Σίδηρος: Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου (χαμηλά αποθέματα αποθηκευμένα στο σώμα) είναι πιο πιθανό να παρατηρηθεί πτώση των μαλλιών. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οφείλεται στη μειωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω της διατροφής (π.χ. σε περιπτώσεις χορτοφαγικής δίαιτας που το άτομο δεν καταναλώνει ζωικές πηγές σιδήρου) ή και σε αυξημένες απώλειες (π.χ. όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια αίματος μέσω της περιόδου). Επίσης αυξημένη απώλεια μαλλιών μπορεί να παρατηρηθεί μετά από συχνές και αυστηρές δίαιτες, που δεν προσφέρουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Έτσι η ικανοποιητική πρόσληψη σιδήρου, κυρίως μέσα από πηγές όπως το ‘κόκκινο’ κρέας (αφού όπως έχει βρεθεί ότι απορροφάται καλύτερα ο ‘αιμικός’ σίδηρος) και λιγότερο από το κοτόπουλο, το αβγό, το ψάρι και τις φυτικές του πηγές είναι σημαντική για την υγεία των μαλλιών.
Χαλκός: Ο χαλκός είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που συμβάλλει στο σχηματισμό της αιμογλοβίνης και είναι απαραίτητη για τη μεταφορά οξυγόνου στα ερυθροκύτταρα του αίματος. Ο χαλκός αλληλοεπηρεάζεται από την παρουσία του ψευδαργύρου και η πολύ μεγάλη συγκέντρωση του δεύτερου μειώνει την απορρόφηση του πρώτου. Πηγές του χαλκού είναι τα όργανα, όπως το συκώτι, τα θαλασσινά, οι σπόροι και τα φιστίκια.
Ψευδάργυρος: Πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ψευδάργυρος παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της κερατίνης (βασικής δομικής πρωτεΐνης των μαλλιών). Έτσι κρίνεται σημαντική η πρόσληψη τροφών όπως κρέας, συκώτι, θαλασσινά, μαγιά μπύρας, αβγά, και σόγια.
Μεθειονίνη: είναι ένα αμινοξύ, η έλλειψη του οποίου μπορεί να οδηγήσει στην πτώση των μαλλιών και στη μη φυσιολογική τους ανάπτυξη.

Για την καλή ανάπτυξη των μαλλιών μπορούμε να ακολουθήσουμε μια διατροφή που να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
  • Ικανοποιητική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία να μην είναι μαγειρεμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • ικανοποιητική πρόσληψη νερού και σωστή ενυδάτωση του οργανισμού

  • υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνικών τροφών
  • Τέλος, ενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση είναι οι συχνές δίαιτες, η πολύ απότομη απώλεια βάρους, η ανορεξία και ο περιορισμός της πρόσληψης τροφής, η χορτοφαγία (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο), το κάπνισμα και η έκθεση των μαλλιών στον ήλιο.

Τέλος, όπως συμβαίνει με κάθε φυσική θεραπεία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν τα μαλλιά σας πέφτουν γρήγορα ή το πρόβλημα συνοδεύεται με άλλα προβλήματα υγείας όπως ο υποσιτισμός ή υποθυρεοειδισμό. 

πηγή για τις ιατρικές πληροφορίες: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=14127



The KM Projects
Not just another beauty blog



 

Αγαπημένα Ιουλίου

Αυτά είναι τα αγαπημένα μου για τον μήνα Ιούλιο: