Pages

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η πρωϊνή μου ρουτίνα





Σας ετοίμασα ένα μικρό βιντεάκι με την πρωινή μου ρουτίνα. Παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας και ισως δεν ξέρω πως απλώνονται σωστά όλες οι κρέμες κτλ θέλησα να είναι ρεαλιστικό και αληθινό και όχι να σας πω ψέματα λες και είμαι η σούπερ beauty freak που ακολουθεί τις οδηγίες των αισθητικών και ετοιμάζεται σε 3 ώρες κάθε μέρα, κάνοντας κύκλάκια με ανοδικές κινήσεις κτλ κτλ.. This is the real thing . Θέλησα να σας δείξω τι πραγματικά κάνω εγώ- όχι τι θα έπρεπε να κάνω -κάθε πρωί, που ξυπνάω και ετοιμάζομαι για να βαφτώ και να φύγω. Το βίντεο είναι μόνο η περιποίηση προσώπου και όχι μακιγιάζ, οπότε.... Ελπίζω να σας αρέσει και να μην "τρομάξετε" αν με δείτε άβαφτη....

Δεν είμαι επαγγελματίας αισθητικός, αυτή είναι η πραγματική μου ρουτίνα, γιατί τις περισσότερες φορές βιάζομαι για να ασχοληθώ παραπάνω...
Review Ecollagen wrinkle filler της Oriflame http://thekmprojects.blogspot.gr/2014/02/review-ecollagen-wrinkle-filler-oriflame.html
Review Castalia Gel Nettoyant  http://thekmprojects.blogspot.gr/2014/02/review-castalia-sensial-gel-nettoyant.html
Review Mattifying Gel cream http://thekmprojects.blogspot.gr/2013/10/essence-pureskin-pore-refining-serum.html

Το ηλεκτρικό βουρτσάκι το πήρα από το ebay από εδώ:
http://www.ebay.com/itm/8in1-Skin-Relief-Massager-Set-Facial-Exfoliator-Care-/110740739987?pt=UK_Health_Massage_RL&hash=item19c8a99793 και
http://www.ebay.com/itm/8-PCS-Set-Skin-Relief-Massager-Face-Slimming-Toner-LS4G-/400621237563?pt=UK_Health_Massage_RL&hash=item5d46e2f53b

(το ίδιο που έχω εγώ έχει εξαντληθεί αλλά ο ίδιος πωλητής δίνει αυτά με περισσότερα εξαρτηματα)

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Review : Luxurious Aquatic Body treatment icing sugar Body Scrub


Πριν από λίγο καιρό, όπως σας έχω δείξει και σε αντίστοιχο haul, αγόρασα σε προσφορά από το Hondos Center το Luxurious Aquatic Body treatment, ένα απολεπιστικό σώματος από την Intermed. Το άρωμα του είναι Icing sugar και περιέχει εκχύλισμα ζαχαροκάλαμου. Έχει τονωτικές ιδιότητες και είναι ταυτόχρονα γλυκό στην μυρωδιά αλλά και πολύ δροσιστικό στην αίσθηση.
Είναι λεπτόκοκκο με λεπτόρευστη υφή και αφήνει πολύ απαλό το δέρμα. Επειδή έχω μικτό προς λιπαρό δέρμα δεν σας κρύβω ότι μερικές φορές το χρησιμοποιώ στο πρόσωπο στην ζώνη Τ.

Είναι ιδανικό για την απολέπιση του σώματος χωρίς να το τραυματίζετε αλλά ταυτόχρονα θα αισθανθείτε πολύ ενυδατωμένο το σώμα σας μετά από την χρήση του.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

The KM Projects
Not just another beauty blog

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μαγειρεύουμε: Αγκινάρες με τυριά


Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό- συνοδευτικό για να σερβίρεται στους καλεσμένους σας είναι οι γεμιστές αγκινάρες με τυριά. Τις ημέρες που έχω κανονίσει κάποιο τραπέζι για συγγενής ή φίλους και και θέλω να διαφοροποιηθώ λίγο από τα κλασσικά τυροπιτοειδή που πολλές φορές κοσμούν ένα τέτοιο τραπέζι, φτιάχνω αγκινάρες γεμιστές με τυριά. Αυτό το πιάτο είναι πολύ πιο εύκολο στην παρασκευή του και εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο δύσκολους. Είναι ότι καλύτερο για όσες βαριόμαστε να περνάμε ώρες στην κουζίνα αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι και κάτι παραπάνω ξέρουμε.


Υλικά που θα χρειαστείτε:


  • 1 συσκευασία με κατεψυγμένες αγκινάρες (σίγουρα οι φρέσκιες είναι πιο καλές αλλά δεν βρίσκεις όλες τις εποχές)
  • 400γρ  (περίπου) τριμμένα "γλυκά" τυριά τύπου κασέρι, όπως κασέρι, edam , gouda
  • 500γρ.  (περίπου) τριμμένα  "αλμυρά" τυριά όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα κτλ.
  • Μπεσαμέλ (συνταγή για την μπεσαμέλ δεν σας γράφω καθώς υπάρχουν πολλές εκδοχές της στο διαδίκτυο, ενώ η κάθε μαγείρισσα την φτιάχνει και διαφορετικά (πχ με περισσότερα ή λιγότερα αυγά). Εγώ απλά φροντίζω να βάλω και λίγα αλμυρά τυριά μέσα στην μπεσαμέλ αλλά και από πάνω της. 
Εκτέλεση:

Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσωπικά δεν θέλω να γίνουν τελείως μαλακές αλλά πιο aldente, αυτό όμως είναι και πάλι υποκειμενικό. Σίγουρα είναι καλύτερο βέβαια να είναι λίγο περισσότερο βρασμένες παρά άβραστες. Αφού βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις σουρώνουμε να φύγει το ζουμί. Βάζουμε τις αγκινάρες σε ταψί που το έχουμε αλείψει πρώτα με λίγο λάδι ή το έχουμε βουτυρώσει. Βάζουμε πρώτα τα γλυκά τυριά μέσα στις αγκινάρες και από πάνω βάζουμε τα αλμυρά τυριά μας. Φροντίζουμε να έχουμε γεμίσει τις αγκινάρες όσο πιο πολύ γίνεται. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και περιχύνουμε από πάνω όλες τις αγκινάρες. Δεν μας πειράζει αν πέσει η μπεσαμέλ κα ενδιάμεσα.. Πασπαλίζουμε επιπλέον αλμυρά τυριά από πάνω από την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° πάνω κάτω με αέρα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά :)

Καλή σας όρεξη!



Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι φίλοι στη ζωή μας



Η φιλία είναι μια σχέση αμοιβαίας αγάπης μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων. Σύμφωνα με την αναμενόμενη συναισθηματική εξέλιξη ενός ατόμου, το αίσθημα της φιλίας δημιουργείται από την παιδική ηλικία ,αλλά γίνεται εντονότερο κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όπου υπάρχει μεγαλύτερη
ανάγκη για συναισθηματικό δεσμό, ο οποίος θα είναι από επιλογή και δε θα σχετίζεται με τους γονείς.

Το πρώτο πράγμα που ενώνει δύο ανθρώπους, είναι τα κοινά ενδιαφέροντα. Oι αναμνήσεις, οι εμπειρίες, όμορφες ή δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει με έναν φίλο, μας δίνουν την ευκαιρία να δεθούμε μαζί του και να τον σκεφτόμαστε ακόμα και όταν είναι μακριά μας. Οι περισσότεροι φίλοι επίσης, μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες και ιδανικά. Όταν αποκλίνουν τα ενδιαφέροντά μας και δε μπορούμε να βρούμε τίποτα να απολαύσουμε από κοινού με το φίλο μας, τότε ο χρόνος που περνάμε μαζί τείνει να μειώνεται με ταχείς ρυθμούς. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν ενδιαφερόμαστε ή ότι δεν αγαπάμε το φίλο μας, απλά, δε μπορούμε να αλληλεπιδρούμε μαζί του σε καθημερινή βάση.

 Ένα από τα πιο βασικά συστατικά για μια φιλική, και όχι μόνο, σχέση είναι η ισότητα. Μέσα στη φιλία πρέπει να δίνουμε αλλά και να πέρνουμε αγάπη, στήριξη, ενθάρρυνση και θαυμασμό, τα οποία θα οδηγήσουν αβίαστα στην πραγματική φιλία. Ο αληθινός φίλος μας εμπνέει για να ανταποκριθούμε με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και φροντίζει να επισημαίνει τα λάθη μας, χωρίς όμως να μας κρίνει και να μας πληγώνει. Mερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν φίλους.






Σημείωση: Το άρθρο αυτό το έχει γράψει η φίλη ψυχολόγος Άντζελα Π. Νικήτα

Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχολόγος της Υγείας

Μητροπολίτου Μεθοδίου 3 Κέρκυρα 49100

τηλ. 2661042725, κιν.6944616712
www.angelanikita.gr

Οι φίλοι στη ζωή μας

Not just another beauty blog

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Review: Casting Creme Gloss βαφή μαλλιών

Πρόσφατα πήρα από το Zampple την βαφή μαλλιών της L'oreal , 'Casting Creme Gloss' , στην απόχρωση 600, ξανθό σκούρο, ένα χρώμα που γενικά προτιμώ τον τελευταίο καιρό, απλά σε άλλες εταιρείες. Η νέα βαφή Casting Creme Gloss, περιέχει μια νέα σύνθεση με βασιλικό πολτό, και πάντα χωρίς αμμωνία, υπόσχονται ιδανική κάλυψη των λευκών μαλλιών και ιριδίζουσα λάμψη, καθώς δημιουργεί στα μαλλιά σας πλούσιο χρώμα με ζωντανά ρεφλέ για φυσικό αποτέλεσμα.

Η συσκευασία είναι πάρα πολύ όμορφη, σε παιχνιδιάρικη ροζ-φούξια απόχρωση και το κουτί περιέχει ένα σωληνάριο με την κρέμα βαφή, το οξειδωτικό γαλάκτωμα, μια κρέμα περιποίησης με βασιλικό πολτό και ένα ζευγάρι προστατευτικά γάντια.

Η εφαρμογή είναι πάρα πολύ εύκολη με το απλικατέρ και χρειάζεται γύρω στα 20 λεπτά αναμονής μέχρι να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό.

Κατά την άποψη μου δεν είναι τόσο καλή στην κάλυψη των λευκών. Χωρίς να έχω πολλά, 2 -3 τρίχες σε 2 σημεία στο κεφάλι, και πάλι δεν κατάφερε να τις καλύψει επαρκώς.Μπορεί η εφαρμογή της να ήταν πανεύκολη αλλά δυστυχώς εκ του αποτελέσματος δεν με ενθουσίασε σαν βαφή μαλλιών. Το χρώμα στα υπόλοιπα μαλλιά το βρίσκω ικανοποιητικά λαμπερό. Η κρέμα περιποίησης έχει πολύ ωραίο άρωμα και κάνει πολύ εύκολα τα μαλλιά μας απαλά, ενώ έχει αρκετή ποσότητα να το χρησιμοποιήσετε και στο επόμενο λούσιμο σας.

Η ετυμηγορία: Δεν νομίζω να την αγοράσω καθώς δεν μου πρόσφερε πλήρη κάλυψη των λευκών, παρόλο που δεν έχω τόσα πολλά, ενώ η τιμή της στα 9,99€ είναι ακριβή κατά την άποψη μου. 

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η παλέττα Poptastic από την MUA (+ swatches)


Τώρα που ήρθε η Άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν...

Μια πολύ όμορφη και οικονομική παλέτα με 12 πολύ POP σκιές από την MUA. Μιλάω φυσικά για την Poptastic. Έχει 12 σκιές σε έντονα χρώματα, ιδανική για την Άνοιξη και το καλοκαίρι. Μεγάλη ποικιλία από έντονα δυναμικά μπλε και 2 πολύ φωτεινά ροζ, ενώ δεν λείπουν και οι μωβ αποχρώσεις που τόσο πολύ ξέρετε ότι μου αρέσουν. Επίσης, έχει και 2 αποχρώσεις του κίτρινου, μια πιο απαλή και μια πιο έντονη, θα έλεγα προς το μουσταρδί. Σίγουρα είναι μια συλλογή από σκιές που σκοπό έχουν να σας κάνουν να ξεχωρίσετε και να τονίσουν τα μάτια σας, για αυτό άλλωστε και την ονομάσανε Poptastic.

Η συσκευασία είναι η κλασσική της MUA με 12 κυκλικές σκιές. Έχει ένα μεγάλο πινέλο με σφουγγαράκια. Είναι πολύ καλή ακόμα και για ταξίδια, αν και προσωπικά θα ήθελα να είχε και καθρέφτη, που είναι θα έλεγα ένα μείον, ωστόσο το διαφανές καπάκι βοηθάει στο να βλέπεις τις σκιές και να μπορείς πιο εύκολα να επιλέξεις αν θες να την χρησιμοποιήσεις, χωρίς να ανοιγοκλείνεις μάταια όλες τις παλέτες τις συλλογής σου.

Οι σκιές είναι shimmer (όχι πολύ έντονα) και ματ και έχουν πάρα πολύ καλή απόδοση. Γενικά οι shimmer σκιές της παλέτας δεν μπορώ να πω ότι είναι τόσο έντονες στα βλέφαρα, έτσι είναι ιδανικές ακόμα και για αυτές που τρομάζουν στην λέξη και μόνο Shimmer. Σίγουρα ΔΕΝ κάνει για όσες αγαπάτε τις ματ σκιές, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο έντονο το shimmer στις συγκεκριμένες για να την "αποκηρύξετε" κιόλας. Από θέμα υφής κάποιες είναι πιο κρεμώδεις, ενώ άλλες είναι πιο πουδρένιες και ξηρές και θα πρέπει να τινάξετε το πινελάκι σας πριν τις βάλετε για να αποφύγετε τυχόν ζημιές. Αναμιγνύονται πολύ εύκολα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες σκιές για να δώσετε βάθος στο μακιγιάζ σας. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι όλες οι σκιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξηρές ή με βρεγμένο πινέλο για περισσότερη ένταση. Προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα Primer όπως και να θέλω μετά να τις απλώσω για να πετύχω ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.

Γενικά είναι μια πάρα πολύ καλή παλέτα για τις πιο "τολμηρές" του μακιγιάζ και το γεγονός ότι μπορείτε να την αγοράσετε μόνο με 4 λίρες την κάνει ακόμα πιο θελκτική στα μάτια μας.

Θα την βρείτε στο www.muastore.co.uk , αρκεί να μην έχει εξαντληθεί γιατί πολλές παλέτες τους τώρα τελευταία εξαντλούνται γρήγορα, λόγω των πολύ συχνών προσφορών. Εγώ την είχα αγοράσει πέρυσι και από την Άνοιξη κιόλας την είχα λατρέψει.

Εδώ μπορείτε να δείτε και ένα βίντεο που είχα κάνει και την είχα χρησιμοποιήσει :



Εσείς είστε αρκετά τολμηρές με τις σκιές σας ;


Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ανοιξιάτικο Giveaway - The KM Projects (ΕΚΛΕΙΣΕ)


Καλωσορίζω την Άνοιξη με ένα Giveaway! Η παλέττα Brights της ELF Με 32 "ανοιξιάτικες" σκιές και ένα Plumping Lip Glaze (Lip gloss που "μεγαλώνει" τα χείλη) στην απόχρωση Wink Pink, περιμένουν μια τυχερή νικήτρια.

Οι όροι συμμετοχής είναι απλοί. Αρκεί να είστε μέλη του blog μου μέσω google+ ή GFC ή Bloglovin και να αφήσετε το όνομα σας και το email σας. Μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον συμμετοχές αν ακολουθήσετε και τα επόμενα βήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής. Σχόλια με στοιχεία διαγωνιζόμενων που όμως δεν έχουν συμπληρώσει την φόρμα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου και η νικήτρια θα ανακοινωθεί εδώ και στο facebook. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για Ελλάδα και Κύπρο. Αν η νικήτρια δεν απαντήσει εντός 48 ωρών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων , η κλήρωση θα επαναληφθεί και θα βγει νέα νικήτρια.

Καλή επιτυχία σε όλες!!!!!

Ανοιξιάτικο Giveaway - The KM Projects

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Welcome Spring Collab video





Δείτε τα βίντεο των κοριτσιών εδώ:
Βασσιλική
https://www.youtube.com/watch?v=XxpjscTM6AA
Χριστίνα
http://youtu.be/B7tXZFd-V_E
Μαρίνα
http://www.youtube.com/watch?v=yA9mihfwHi8  
Λούσυ:
http://www.youtube.com/watch?v=uZH9Kri59nQ&feature=youtu.be

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Essence 2 in 1 Hand & nail balm



Μια κρέμα χεριών που πιθανότατα να την είδατε και στα Αγαπημένα μου του μήνα, είναι το 2 in 1 Hand & nail balm από την Essence. Πρόκειται για ένα balm χεριών με πολύ ευχάριστη και δροσερή μυρωδιά. Περιέχει γιαούρτι και ασβέστιο, ιδανικά συστατικά για την ενυδάτωση των χεριών σας. Υπόσχεται τα πετσάκια σας να φαίνονται περιποιημένα και τα νύχια δυνατά. Είναι στα 75Ml σε μια παιχνιδιάρικη συσκευασία σωληναρίου και πολύ οικονομική.

Την έχω μονίμως στο γραφείο και την χρησιμοποιώ κάθε φορά που αισθάνομαι ότι χρειάζονται ενυδάτωση τα χέρια μου, κυρίως αφότου τα έχω πλύνει κυρίως. Είναι μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών που απορροφάται πολύ γρήγορα και έχει πολύ ευχάριστο άρωμα (μου θυμίζει τσιχλόφουσκα). Έχω προσέξει ότι όντως βοηθάει στα πετσάκια και στα νύχια καθώς τον τελευταίο καιρό τα πετσάκια είναι λιγότερα και τα σπασμένα νύχια δεν με έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα.

Αλλά πιστεύω ότι είναι περισσότερο κρέμα και λιγότερο βάλσαμο (balm). Δεν θεωρώ ότι ενυδατώνει σε βάθος, όπως θα περίμενα από ένα balm. Ίσως να έχω πολύ υψηλές προσδοκίες αλλά θα ήθελα να αισθάνομαι την ενυδάτωση από ένα balm ακόμα και μετά από ώρες. Με την συγκεκριμένη δεν ισχύει αυτό. Μπορεί να την βάλω 2 και 3 φορές σε μια μέρα, κάτι που με άλλες δεν χρειαζόταν. Με αυτήν υπάρχουν μέρες που αισθάνομαι ότι την χρειάζομαι κάθε φορά που θα πλύνω τα χέρια μου.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
AQUA (WATER), PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, STEARIC ACID, DIMETHICONE, CERA ALBA (BEESWAX), ISOPROPYL MYRISTATE, PROPYLENE GLYCOL, YOGURT POWDER, SODIUM HYDROXIDE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, PETROLATUM, CETEARETH-20, POLYACRYLIC ACID, CALCIUM CHLORIDE DIHYDRATE, PEG-8, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, ASCORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PARFUM (FRAGRANCE), LIMONENE, BUTHYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HEXYL CINNAMAL, CITRONELLOL, BENZYL SALICYLATE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, EUGENOL.

The KM Projects
Not just another beauty blog

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Exelia event Σάββατο 8 Μαρτίου - Ημέρα της Γυναίκας


EXELIA Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας
1000 ακόμα χαμόγελα, 1000 ακόμα ενημερωμένες γυναίκες

Χαρίζοντας Χαμόγελα στο EXELIA Photobooth.

Περισσότερες από 1000 γυναίκες ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόληψη τριών παθήσεων που απειλούν σήμερα την υγεία των γυναικών, στη γιορτή που διοργανώθηκε από την ελληνική σειρά καλλυντικών EXELIA, το Σάββατο 8 Μαρτίου στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.

Οι περαστικοί που βρέθηκαν στην εκδήλωση φωτογραφήθηκαν στο EXELIA Photobooth, χαρίζοντας χαμόγελα για καλό σκοπό. Για κάθε χαμόγελο που χάρισαν, η EXELIA θα ενημερώσει προσωπικά στην επόμενη εκδήλωσή της μια ακόμη γυναίκα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του σακχαρώδη διαβήτη και των διατροφικών διαταραχών. Αυτή τη φορά συγκεντρώθηκαν 1000 ακόμα χαμόγελα!

Στη γιορτή της EXELIA για την Ημέρα της Γυναίκας, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις μουσικές επιλογές της Αφροδίτης Σημίτη του JoinRadio, δοκίμασαν υγιεινούς ξηρούς καρπούς της ελληνικής εταιρείας Era Nuts και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Άλμα Ζωής και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) σχετικά με τη σημασία της πρόληψης. 

The KM Projects
Not just another beauty blog


Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Οι 10 γυναίκες που με ενέπνευσαν και με σημάδεψαν

8 Μαρτίου σήμερα, ημέρα της γυναίκας και θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω ένα μικρό αφιερωμα στις γυναίκες που με ενέπνευσαν και σημάδεψαν. Νιώθω τρομερά τυχερή το ότι συνάντησα κάποιες από αυτές τις γυναίκες, άλλες τις γνώρισα μέσα από βιβλία και ταινίες , με άλλες μας δένει κάτι παραπάνω. Νιώθω τυχερή γιατί πιστεύω υπήρξαν καταλύτες στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή μου και που συνεχίζουν να καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι αυτής.

Θα ξεκινήσω αντίστροφα με την Jane Austen. Μια από τις πιο πολυδιαβασμένες μυθιστοριογράφους της Αγγλίας. Μπήκε στην ζωή μου με το βιβλίο της Περηφάνεια και Προκατάληψη και έγινε μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς, ίσως η μοναδική γυναίκα συγγραφέας που με το έργο της με στιγμάτισε. Θα σας πρότεινα να δείτε την ταινία Becoming Jane, αφού έχετε διαβάσει (ή έστω δει) ένα από τα βιβλία της.



Συνεχίζω με μια "ηρωίδα" ενός κινηματογραφικού έργου που πραγματικά λατρεψα και για μια εποχή στην ζωή μου, σχεδόν ταυτιζόμουν με αυτήν. Είναι η Amelie, μια ταινία που πρέπει να δείτε και πιστεψτε με θα σας αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Δεν σας κρύβω ότι ακόμα μερικές φορές, όταν βλέπω κάποιο τυφλό, θέλω να τον πιάσω από το χέρι και να του μιλήσω για τον υπέροχο κόσμο που καταφέρω και βλέπω, με τις γλαφυρές περιγραφές της Amelie.





Συνεχίζω με μια τραγουδίστρια, η Barbra Streisand , που με την φωνή της με έκανε να αγαπήσω, να ζηλέψω, να ταξιδέψω, να τραγουδήσω. Έχω μια ταιράστια συλλογή με ταινίες της και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Γενικά λατρεύω τα μιούζικαλ, αλλά κακά τα ψέματα είναι μερικές ταινίες της Barbra που απλά δεν πρέπει να τις προσπεράσετε. Εγώ θα σας πρότεινα να δείτε οπωσδήποτε τις Yentl, Funny Girl, The way we were & Hello Dolly. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι ίσως η αγαπημένη μου τραγουδίστρια-ηθοποιός μιούζικαλ και αν και δεν κατάφερα να έχω την φωνή της, μετά από πολλά μαθήματα τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο, μπορώ να πω ότι με επιτυχία κατάφερα να τραγουδήσω το Hello Dolly!



Μελίνα Μερκούρη! Εντάξει, ότι και να πω θα είναι λίγο. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει Έλληνας που να μην αγαπάει την Μελίνα, να μην έχει τραγουδήσει με την Μελίνα, να μην δακρύζει αναλογιζόμενος το τι έχει κάνει η Μελίνα για αυτήν την χώρα. Ίσως το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να την συμπεριλάβω σε αυτό το κείμενο.



Μεγαλώνοντας, θέλησα να γίνω ηθοποιός. Αρχικά πήγα σε μια σχολή θεάτρου, αλλά νιώθωντας ότι κάτι θέλω παραπάνω να μάθω για αυτήν την τέχνη, αποφάσισα να αλλάξω σχολή. Επέλεξα την Σχολή Βεάκη. Διευθύντρια της σχολής, η πολυμήχανη Πάγια Βεάκη, μια κοντούλα, υπερβολικά φιλόζωη κυρία, με μόνιμο παράπονο (ως γνήσιος ιχθύς) και προσγειωμένο ρομαντισμό (όσο κι αν ήθελε να δείχνει προσγειωμένη , δεν έπαυε να είναι μια ρομαντική). Έχω πολλά χρόνια να την δω, αλλά πιστέψτε με, μου έχει μείνει αξέχαστη. Ακόμα θυμάμαι όταν είχε χάσει μια γάτα της, την οποία εγώ, νόμισα ότι είδα κάπου στη Νέα Ερυθραία- Καστρί και της το είπα. Που να φανταστώ ότι όντως ήταν η γατούλα της, γιατί εκεί ήταν κοντά ο κτηνίατρος της. Ο τρόπος που με κοίταξε όταν της είπα ότι είδα μια γάτα σαν την δική της σε εκείνη την περιοχή νομίζω ότι για μένα έλεγε πολλά. Όχι όμως ότι δεν είναι ικανή να σου σπάσει τα νεύρα, αυτή η μικροκαμωμένη κυρία θα σου σπάσει τον τσαμπουκά και στην πορεία τα νεύρα και όχι μόνο. Όσο και να μην θέλω να το παραδεχτώ η Βεάκη υπήρξε μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου.


Από την μεγάλη αυτή λίστα δεν θα μπορούσα να παραλείψω 3 φίλες. 3 Φίλες που μπορεί να μην έχουν απαραίτητα συναντηθεί μεταξύ τους, αλλά η κάθε μια αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στην ζωή μου. Πρώτη και καλύτερη θα πω την Μαρία. Ήταν Ιούλιος του 1997 και η Μαρία, ήταν η πρώτη κοπέλα που κάθισα δίπλα της, την πρώτη μέρα που πήγα στην δραματική σχολή για να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις του υπουργείου. Μια νεαρή, δυναμική κοπέλα με πλούσια μακριά μαύρα μαλλιά. Με την Μαρία μας δένει μια φιλία πολλών χρόνων. Συναντηθήκαμε στην Σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και δεν μπορώ να πω ότι κολλήσαμε από την αρχή, αλλά την ξεσήκωσα και την πήρα μαζί μου στην Βεάκη, απ' όπου αποφοιτήσαμε το 2001. Έχει μια μαγευτική φωνή soprano και είναι μια απο τις καλύτερες μου φίλες.



Με την Μαρία στο Εθνικό Ωδείο, εκείνο το βράδυ τραγούδησα (εξού και η ενδυμασία) με την τάξη μιούζικαλ του Στ. Μπερή

Η άλλη καλή μου φίλη είναι η Φανή. Η Φανή είναι αυτή που θα μοιραστώ μαζί της την πιο κρυφή μεταφυσική ανησυχία και θα με καταλάβει πριν καν ανοίξω το στόμα μου. Την γνώρισα μέσα από το ΕΑΠ και είναι η συμφοιτήτρια που μαζί της διαβάζω πάντα για τις εξετάσεις.  Μας ένωσε το ΕΑΠ αλλά η φιλία μας εδραιώθηκε μέσα από τα χρόνια και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτής. Η Φανή είναι σχεδόν σαν αδερφή μου και πιθανότατα να την έχει πάρει το μάτι σας σε κάποιο από τα vlog μου.

Τελευταία φιλενάδα και πιο πρόσφατη είναι η Νατάσα. Είναι νομίζω γνωστή στις περισσότερες από εσάς. Blogger, Youtuber και φίλη. Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά, το Youtube μας ένωσε και νιώθω τόσο τυχερή που η Νατάσα είναι μέρος της καθημερινότητας μου.








 Για το τέλος άφησα την αδερφή μου και την μαμά μου. Με την αδερφή Τζίνα μου έχουμε σχεδόν 16 χρόνια διαφορά. Με είχε ξεσκατώσει ουκ ολίγες φορές και φυσικά όταν γεννήθηκα οι γιοι της τής το ανταπέδωσα στο μέγιστο δυνατόν. Έχουμε μαλλώσει ουκ ολίγες φορές και αν και ομολογουμένως δεν μπορούμε να εργαστούμε μαζί (αποδεδειγμένα) έχουμε μια πολύ όμορφη σχέση, ακόμα κι αν έχουμε τόσα χρόνια διαφορά.
Με την μαμά μου στον ζωολογικό κήπο με τα Πάντα στο Πεκίνο

Στην κορυφή είναι η μαμά μου, γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν ήταν αυτή , εγώ δεν θα ήμουν εδώ να σας μιλάω. Και πρακτικά να το πάρετε, είμαι το 5ο παιδί, μιας τεράστιας οικογένειας, αν δεν ήθελε η μαμά μου, όντως δεν θα ήμουν εδώ. Τα λόγια είναι πολύ λίγα να περιγράψουν το τι νιώθει μια κόρη για την μαμά της. Αν θα μπορούσα να τα συμπεριλάβω όλα σε μια μόνο λέξη, αυτή θα ήταν ευγνωμοσύνη"

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες της ζωής μου και στις δικές σας αγαπημένες γυναίκες.


The KM Projects
Not just another beauty blog




Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Είμαι Γυναίκα και το γιορτάζω!

Το Σάββατο 8 Μαρτίου οι γυναίκες γιορτάζουμε!

Πόσο όμως έχει αλλάξει η γυναίκα μέσα στα τελευταία 60 χρόνια; Έχετε αναρωτηθεί καθόλου;

Πρόσφατα, άρχισα να ξεφυλλίζω για ακόμα μια φορά το λεύκωμα της μαμάς μου, που είχε φτιάξει όταν ήταν ακόμα μαθήτρια. Εσωτερική στις καλόγριες παρακαλώ, όπως πρόσταζε η καλή της καταγωγή και όφειλε να της προσφέρει η οικογένεια της. Στις καλόγριες η Ζωζώ λοιπόν, με γαλλικά και πιάνο.


Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Review: Προϊόντα BioPlasis

Πριν από λίγο καιρό ήρθαν στα χέρια μου 2 προϊόντα από την εταιρεία Bioplasis. Μέχρι πρότινος είχα δοκιμάσει μόνο την κρέμα σώματος με συσφικτική δράση με μαστίχα και ελαιόλαδογια την οποία σας είχα γράψει και αναλυτικό review εδώ. Ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω και κάτι ακόμα όμως από την εταιρεία για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη των προϊόντων της. Έτσι η εταιρεία είχε την καλοσύνη να μου στείλει μερικά δείγματα από τα προϊόντα της αλλά και 2 προϊόντα σε κανονικό μέγεθος για να τα τεστάρω και να σας πω την άποψη μου.

Με χαρά δοκίμασα τον συσφικτικό και αντιρυτιδικό ορό gel ματιών. Είναι ένας ορός ματιών με υφή λευκού gel, με μαστίχα και ελαιόλαδο, λάδι jojoba, αμυγδαλελαιο, καλέντουλα, Ηλιέλαιο, Σησαμέλαιο, Υαλουρονικό οξύ και σπιρουλίνα. Υπόσχεται θρέψη, ενυδάτωση και ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. 

Προσωπικά τον βρήκα πολύ ελαφρύ και με άνεση μπορούσα να τον φορέσω και κάτω από την ενυδατική κρέμα ματιών μου. Μια ελάχιστη ποσότητα σαν αυτή της φωτογραφίας ήταν αρκετή και με το παραπάνω για την περιοχή των ματιών αλλά και γύρω από τα χείλη. Την χρησιμοποιούσα κυρίως το πρωί και κάτω από την ενυδατική μου και στην συνέχεια προχωρούσα με το μακιγιάζ μου. Έχει ήπιο άρωμα που θυμίζει μαστίχα και ελαιόλαδο αλλά όχι ιδιαίτερα έντονο να με ενοχλεί. Το έλαιο jojoba έχει αντιγηραντική, αντιφλεγμονώδη, θρεπτική και μαλακτική δράση, ενώ το υαλουρονικό οξύ είναι ίσως από τα πιο ισχυρά ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά. Είναι ιδανικός για την καθημερινή περιποίηση της περιοχής των ματιών μας αλλά και των χειλιών. 

Η συσκευασία του είναι στα 30ml, πλαστική με αντλία, κρατώντας όλα τα μικρόβια που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την σύνθεση του μακριά. Κοστίζει γύρω στα €20,00, τιμή όχι απαγορευτική για το μέγεθος του, καθώς οι άλλοι οροί είναι στην πλειοψηφία τους στα 15ml.


Η θερμοδραστική κρέμα σώματος ομολογώ ότι ήταν αυτή που ήθελα περισσότερο απ' όλες να δοκιμάσω. Αφενός, έχω μια ιδιαίτερη λατρεία στις θερμοδραστικές κρέμες. Αφετέρου, με εξιτάρει το γεγονός ότι ένα προϊόν βιολογικής καλλιέργειας υπόσχεται τόσο ευεργετικά αποτελέσματα στις πιο προβληματικές περιοχές του σώματος. 

Καταρχάς μου άρεσε το γεγονός ότι ήταν αρκετά λεπτόρευστη ώστε να απλώνεται πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζομαι πολύ ποσότητα για να καλύψω αρκετά μεγάλη επιφάνεια.  Προσοχή όμως αν βάλετε πάρα πολύ κινδυνεύετε να τρίβετε για ώρες μέχρι να απορροφηθεί. Είναι ιδιαίτερα ήπια όσον αφορά την θερμαντική της ισχύ, κάτι που την κάνει πολύ ανεκτική ακόμα και σε πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ άλλες θερμοδραστικές κρέμες μπορεί να γίνουν αρκετά δυσάρεστες στην χρήση τους. Το άρωμα της είναι επίσης ήπιο και δροσερό και θυμίζει μαστίχα και ελαιόλαδο.

Είναι στα 150ml σε σωληνάριο και κοστίζει €14,90. Περιέχει μαστίχα, ελαιόλαδο, λάδι jojoba, σπιρουλίνα, ιπποκάστανο, Ρούσκο, Κάψικουμ, Καφεΐνη, Καρνιτίνη και πρωτεΐνες σόγιας. Το ρούσκο έχει συσφικτική και λιποδιαλυτική δράση, ενώ το ιπποκάστανο ειναι αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και μαλακτικό.Τα βιολογικά εκχυλίσματα σπιρουλίνας, ρούσκου και κάψικουμ ειναι μεταξύ άλλων γνωστά από την αρχαιότητα για τις αδυνατιστικές και συσφικτικές τους ιδιότητες.

Πέρα όμως από τα 2 αυτά προϊόντα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και κάποια δείγματα. Από αυτά ξεχώρισα το Peeling προσώπου, την μάσκα προσώπου και την κρέμα ματιών, η οποία με εντυπωσίασε και περισσότερο από όλα τα δείγματα με την πολύ πλούσια υφή της. Δεν με ενθουσίασε κυρίως από άποψης αρώματος η συσφυκτική κρέμα ημέρας και η κρέμα νύκτας. Σε κάθε περίπτωση είναι περισσότερο πρώτες εντυπώσεις των προϊόντων και όχι κριτική τους, αφού πρόκειται μόνο για δείγματα.

Τα Οίκο-Βιοκαλλυντικά BioPlasis έχουν μελετηθεί ειδικά για να προσφέρουν αγνή, φυσική, υγιεινή περιποίηση, αξιοποιώντας την συνέργεια των δραστικών βιολογικών συστατικών που περιέχουν, ώστε να καλύψουν την απαιτούμενη ενυδάτωση, τροφή και προστασία της επιδερμίδας.

Όλα τα προϊόντα BioPlasis έχουν πιστοποιηθεί σαν Οίκο-Βιοκαλλυντικά από το Διεθνές Ινστιτούτο Πιστοποίησης ICEA.

Δείτε εδώ λίστα με όλα τα σημεία διάθεσης των προϊόντων BioPlasis. 

Κύριο χαρακτηριστικό των βιολογικών καλλυντικών είναι ότι φέρουν πιστοποίηση από επίσημο οργανισμό που επιβεβαιώνει τον τρόπο παραγωγής τους και τη σύνθεσή τους.
Οι διαφορές των βιολογικών καλλυντικών από τα συμβατικά μπορούν να χωριστούν σε δυο κατηγορίες:
1. Ως προς τα συστατικά που δεν περιέχονται στα βιολογικά καλλυντικά
Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν μια σειρά από χημικές ουσίες που έχουν ενοχοποιηθεί ότι βλάπτουν είτε το περιβάλλον είτε την υγεία μας, είτε και τα δυο αυτά ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά, παράγωγα πετρελαίου, συνθετικά χρώματα και αρώματα, προϊόντα ζωικής προέλευσης, σιλικόνες κτλ.
2. Ως προς τα συστατικά που περιέχονται στα βιολογικά καλλυντικά
Τα βιολογικά καλλυντικά περιλαμβάνουν φυτικά συστατικά πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, τα οποία είναι υψηλότερης ποιότητας και δραστικότητας από τα συμβατικά.

The KM Projects
Not just another beauty blog

La Tentation de Nina Ricci


Μέσα στον Φεβρουάριο Κυκλοφόρησε ο Πειρασμός της Nina, και οφείλω να ομολογήσω ότι σαν άρωμα με εξέπληξε και με ξετρέλανε. Ένα άρωμα σαν macaroon, είναι το La Tentation de Nina. Ένα παραμυθένιο άρωμα, σε συλλεκτική συσκευασία, είναι το δημιούργημα της συνεργασίας μεταξύ της αλυσίδας Laduree και της Nina Ricci.

Ένα υπέροχο ροζ μήλο με ένα χρυσό ίχνος δαγκωματιάς είναι το μπουκάλι του και θα το βρείτε στα 50ml & 80ml. Το άρωμα είναι ταυτόχρονα δροσερό και λουλουδάτο, γλυκό και φρουτώδες. Ένα macaroon που περιέχει νότες από τριαντάφυλλο, respberry, Λεμόνι και αμύγδαλο.

Στην αρχή μυρίζεις τα φρουτένια αρώματα του Ιταλικού περγαμόντου, του γκρέιπφρουτ και του λεμονιού. Αμέσως όμως μετά ξεπηδάνε οι νότες από Raspberry, απόσταγμα τριαντάφυλλου, macarroon, σανδαλόξυλου, white musk και βανίλιας.


Με ξετρέλανε η παρουσίαση του που σε μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, λες και είσαι μέσα σε εργοστάσιο με ροζ και χρυσά Macarroon.



Το πιο "γλυκό και παραμυθένιο" άρωμα της Nina Ricci είναι γεγονός και είναι σε συλλεκτική έκδοση. Αναζητήστε το!



The KM Projects
Not just another beauty blog

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Review: L' Oreal's Miss Manga Mega Volume Mascara

 Την Miss Manga Mega Volume μάσκαρα της L'oreal την πήρα από το Zammple πριν περίπου ένα μήνα. Ήθελα πάρα πολύ να την δοκιμάσω γιατί με είχε εξιτάρει το κωνικό βουρτσάκι της. Επηρεασμένη από την μάσκαρα της Lancome, Doll Eyes που εχει παρόμοιο βουρτσάκι και την λατρεύω, ήταν μια καλή δικαιολογία να την αποκτήσω, παρόλο που δεν  είχα ανάγκη άλλη μια μάσκαρα για την ώρα.

Υπόσχεται όγκο, αλλά εγώ με την πρώτη εφαρμογή πρόσεξα ότι δίνει και πάρα πολύ μήκος, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα, που έχω πολύ μικρές βλεφαρίδες. Έχει σπαστό ραβδάκι που της δίνει την ευκαμψία που χρειάζεται για καλύτερη εφαρμογή στις βλεφαρίδες.

Με τον καιρό την λάτρεψα στην κυριολεξία. Την χρησιμοποιώ καθημερινά και με 2 στρώσεις έχω τον ογκο και το μήκος που επιθυμώ.

 

 Το κωνικό τρίχινο βουρτσάκι της γραπώνει τις βλεφαρίδες μου και εφαρμόζει το προϊόν σε όλο τους το μήκος. Όσο περισσότερες στρώσεις βάζω τόσο πιο έντονο το εφέ που δίνουν, ακόμα και στις δικές μου - όχι και τόσο προικισμένες- βλεφαρίδες. Έχει καλό κράτημα και οι βλεφαρίδες μου παραμένουν γυρισμένες για ώρες.


Θα την βρείτε γυρω στα 13€ με 14€ στα καταστήματα καλλυντικών.


The KM Projects
Not just another beauty blog


Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Προϊόντα που χρησιμοποίησα μέχρι τέλους - Empties #2 2014









Αυτό είναι ένα review video με αδειες συσκευασίες προϊόντων που χρησιμοποιησα ως το τέλος.



Διαβάστε το review για το Elvive fibralogy εδώ
http://thekmprojects.blogspot.gr/2014/02/review-loreal-elvive-fibralogy.html
Διαβάστε το review Μου για την θερμοδραστική κρέμα της L'Ymola εδώ
http://thekmprojects.blogspot.gr/2014/01/review-lymola-triple-action-body.html
Διαβάστε το review Μου για τα προϊόντα exelia εδώ
http://thekmprojects.blogspot.gr/2013/12/exelia-review.html
Διαβάστε το review Μου για την Aquasource της Biotherm
http://thekmprojects.blogspot.gr/2014/01/review-biotherm-aquasource-gel-cream.html