Pages

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η MAC έβαλε -50% κι εγώ αποφάσισα να ξεδώσω

Από την ώρα που είδα ότι η MAC έβαλε εκπτώσεις -50%  είπα να επωφεληθώ και να αποκτήσω μερικά πολυπόθητα προϊόντα που ζαχάρωνα. Μάλιστα, επειδή στο επίσημο site της εταιρείας η πούδρα που ήθελα εξαντλήθηκε, ανακάλυψα με ευχαρίστηση ότι και στο Attica και σε άλλα site καταστημάτων που διαθέτουν MAC, πχ Galerie De beaute , έχουν σε προσφορά τα MAC πάλι -50%.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πως να οργανώσεις την μέρα σου όταν δουλεύεις από το σπίτι

Είτε η τηλεργασία είναι κάτι καινούργιο για σένα, είτε είσαι παλιά καραβάνα στο να δουλεύεις από το σπίτι, εδώ σου έχω μερικές τεχνικές για να σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στη νέα αυτή πρόκληση.
work from home tips

Και ήρθε η ώρα να μείνουμε μέσα και να κάνουμε μια καλή ανασκόπηση στο τι μας συμβαίνει. Ήρθε η ώρα να μείνουμε σπίτι και κάποιοι να ασχοληθούμε με αυτά που είχαμε αφήσει σε εκκρεμότητα καιρό, κάποιοι να περάσουμε πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας. Κάποιοι βρήκαμε ευκαιρία να καθαρίσουμε αλλά και κάποιοι δουλεύουμε από το σπίτι. Πως όμως θα το καταφέρουμε αυτό; Πως θα οργανωθούμε όμως να δουλεύουμε σωστά, χωρίς να σπαταλάμε ενέργεια;

Φτιάξε τον χώρο εργασίας σου

Είναι πιο εύκολο να δουλέψεις αν έχεις ένα συγκεκριμένο χώρο ή ιδανικά ένα δωμάτιο για να αφιερώσεις για την εργασία σου. Αν δεν έχεις ξεχωριστό δωμάτιο, μπορείς να διαμορφώσεις ένα μέρος από την τραπεζαρία σου, το σαλόνι ή ακόμα και το υπνοδωμάτιο. Προσπάθησε να βρεις λίγο χώρο για το Laptop σου και για τις σημειώσεις σου, όσο μικρός κι αν είναι.

work from home tips

Όρισε ένα σταθερό ωράριο εργασίας

Αυτό το έχω καθιερώσει από τότε που διάβαζα για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Πρέπει να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, κάθε μέρα, που θα ασχολείσαι με την εργασία σου. Ή ανάλογα με το μέγεθος των υποχρεώσεων μπορείς να ορίσεις και συγκεκριμένες ημέρες. Αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος. Είναι αφιερωμένος για να δουλέψεις από το σπίτι και θα πρέπει να μην διακόπτεται (τουλάχιστον από εσένα) για κανένα λόγο. Θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να ήσουν στη δουλειά σου κανονικά. Το καλό είναι ότι όταν δουλεύεις από το σπίτι, έχεις μεγαλύτερη ευελιξία και μπορείς εσύ να ορίσεις (όσο είναι εφικτό) τις δικές σου ώρες εργασίας, ακόμα και αν είναι αργά το βράδυ. Απλά, η ρουτίνα ενός συγκεκριμένου ωραρίου σου δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσεις την ισορροπία σου.
work from home tips

Όρισε μια To do list ή Ένα πρόγραμμα ημερολογιακό

Αυτό που θα βοηθούσε πολύ είναι μια λίστα με τις εργασίες που έχεις να ολοκληρώσεις ή ακόμα και ένα ημερολόγιο που να σε βοηθά να προγραμματίσεις ότι έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα και φυσικά στην εβδομάδα. Επίσης, θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα ημερήσιο προγραμματισμό όλων των εκκρεμμοτήτων και να κάνεις και follow up σε ότι έχεις αφήσει πίσω. Επιπλέον, βοηθάει με την αναβλητικότητα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις σήμερα αυτά που πρέπει να κάνεις σήμερα και να μην τα αφήνεις για αύριο, γιατί αύριο θα έχει διπλασιαστεί ο όγκος εργασίας.




Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ξανά μαζί - Ιστορίες Κορωνοϊού μιας εγκλωβισμένης ινφλουένσα

Και να 'μαστε πάλι εδώ μετά από πολύ καιρό. Σας έλειψα; Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουν μια πανδημία για να μπω στην διαδικασία να γράψω πάλι στο αγαπημένο μου Blog, στο δικό μου blog.

hello again

Έχω τόσα πολλά να γράψω και να μιλήσω, ωστόσο σε αντίθεση με πολλούς ο χρόνος μου ήταν και συνεχίζει να είναι περιορισμένος. Για αυτό και απέχω πολύ καιρό από το συγκεκριμένο Blog και για όσες με παρακολουθείτε γράφω μόνο στην άλλη μου αγάπη, το edityourlifemag.gr.
hello again

Τώρα, η πανδημία με βρήκε στο σπίτι κλεισμένη, να ασχολούμαι με διάφορες εκκρεμότητες που είχα αφήσει καθώς και με μερική εργασία από το σπίτι, ειδικά για πράγματα που δεν μπορούσα να αφήσω απλά έτσι ξεκρέμαστα.
quarantined content

Δυστυχώς, η πανδημία με κράτησε μακριά από τους αγαπημένους μου ανθρώπους χωρίς να μπορώ να είμαι κοντά τους στις καλές ή κακές στιγμές που βιώσαμε μέσα σε αυτό το διάστημα.

quarantined content

Όπως όλοι, θέλησα να ξεδώσω τις ώρες που είχα ελεύθερες με ταινίες, βιβλία και πολύ ύπνο.. Έκανα μέχρι και Tik Tok , που πιστέψτε με δεν με ενδιέφερε καθόλου, αλλά έχω κολλήσει και πραγματικά περνάω πολύ όμορφα φτιάχνοντας βιντεάκια και εκεί.
quarantined content

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το πιο σημαντικό στην ζωή είναι να γελάμε και εν μέσω της πανδημίας είναι ίσως το καλύτερο φάρμακο για όλους. Όσες με ακολουθείτε στο instagram ίσως να το έχετε διαβάσει και δει από τις τελευταίες μου φωτογραφίες που όλο και πιο συχνά ανεβάζω χιουμοριστικές "Ιστορίες Κορωνοϊού μιας εγκλωβισμένης Ινφλουένσα".
quarantined content

Σας περιμένω λοιπόν στο Tik Tok και στο Instagram για να περάσουμε με χαμόγελο το υπόλοιπο της καραντίνας.