Μαθήματα blogging #2 - Ξεκινώντας με τον Blogger





Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα βασικά. Πως να φτιάξουμε ένα νέο ιστολόγιο. Δεν θα σταθώ πολύ στα τεχνικά μέρη καθώς υπάρχουν άπειρα βίντεο στα ελληνικά και στα αγγλικά που μπορουν να σας βοηθήσουν. 


1. Καταρχάς θα πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό στο Google. Είναι πάρα πολύ εύκολο να τον δημιουργήσετε. Θα σας ζητηθούν όνομα και διεύθυνση ταχυδρομείου και μπορείτε να δώσετε και διεύθυνση άλλη πέρα από gmail. Επιλέξτε τους κωδικούς πρόσβασης σας και είστε έτοιμοι. 

2. Στην συνέχεια πάτε στον Blogger Και πατάτε την δημιουργία Ιστολογίου, είναι αυτό το κουμπάκι επάνω αριστερά σας.



3. Όνομα ιστολογίου. Πληκτρολογήστε το όνομα στο πεδίο blog title / τίτλος ιστολογίου. Αποφασίστε ποια φράση θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην διεύθυνση URL. Είναι καλό να είναι σχετική με τον τίτλο σας, καθώς αυτό θα το κάνει πιο εύκολο σε αναζητήσεις. Τσεκάρετε την διαθεσιμότητα της διεύθυνσης. Μπορείτε να έχετε κάνει μια μικρή έρευνα πριν ξεκινήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει η διεύθυνση σας , αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνετε θα σας πει το google αν είναι διαθέσιμη ή όχι. Καλό θα ήταν να έχετε καποιες εναλλακτικές έτοιμες απο πριν σε περίπτωση που η διεύθυνση δεν είναι διαθέσιμη. 
4. Επιλέξτε πρότυπο για το Blog σας. Υπάρχουν διάφορα πρότυπα που μπορείτε να επιλέξετε, ενώ θα βρείτε και πολλά στα διαδίκτυο, είτε δωρεάν είτε με πληρωμή. Χρησιμοποιήστε την γραμμή κύλισης για να δείτε τα διαθέσιμα πρότυπα στην οθόνη σας. Choose template- Επιλέξτε πρότυπο. Μόλις βρείτε κάτι που σας αρέσει και σας ελκύει το ενδιαφέρον κάντε κλικ στην προεπισκόπηση προτύπου (preview template) κάτω από την μικρογραφία. Μπορείτε να προβάλλετε σε προεπισκοπηση όσα πρότυπα θέλετε χρησιμοποιώντας τα Preview template. Αφού επιλέξετε πρότυπο, επιλέξτε το κυκλικό κουμπί κάτω από το το πρότυπο και πατήστε Continue /συνέχεια.  

Θα σας πρότεινα να επιλέξετε κάτι πιο απλό για αρχή. Έτσι θα αποφύγετε μπερδέματα στο μέλλον.




5. Προσθήκη gadgets. Υπάρχουν άπειρα να επιλέξετε και μπορείτε να τα προσθέσετε επιλέγοντας "Διάταξη" και "προσθήκη gadget", καλό όμως είναι μην παραλείψετε τα εξής:

  • GFC & Google+. Δώστε την επιλογή στους αναγνώστες σας να σας ακολουθήσουν. Είναι κρίμα να έρχονται στο Blog σας και να δυσκολεύονται να σας ακολουθήσουν γιατί λείπει αυτό το κουμπάκι. Γίνεται μεν και χωρίς αυτό, αλλά γιατί να τους δυσκολεύετε την ζωή;  Βάλτε τα κουμπάκια τώρα. 



  • Προφίλ . Δώστε την δυνατότητα στους αναγνώστες σας να μάθουν λίγα πράγματα για εσάς και μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια μικρή φωτογραφία σας. Μην διστάσετε να "ζητήσετε" κάτι από το προφίλ σας. Για παράδειγμα " Είναι η Κατερίνα, Μπλογκάρω από αγάπη για κάθε όμορφο πράγμα στην ζωή μιας γυναίκας και θέλω να ανταλλάξουμε απόψεις, σκέψεις και ιδέες μέσα από αυτό το Blog. 

  • Αρχειοθήκη ιστολογίου. Ακόμα κι αν είστε στην αρχή βοηθάει στην αναζήτηση των άρθρων σας. Μια καταπληκτική αρχειοθήκη ανά κατηγορία έχει το Blog "Συνταγές της καρδιάς" όπου μπορείς να βρεις ότι χρειάζεσαι πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Ρίξε μια ματιά εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ. 
  • Λίστες. Μπορείτε να φτιάξετε λίστες με αγαπημένα σας ιστολόγια, αγαπημένες σειρές και αγαπημένα βιβλία. 


 Advertisement

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που σας ετοίμασα πατώντας εδώ.


Διάβασε επίσης:




The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...