Συμβουλές για νέους bloggers


Άλλο ένα μάθημα blogging Και αυτήν την φορά μοιράζομαι μαζί σας κάποιες συμβουλές, που ειλικρινά θα ήθελα πολύ να είχε κάποιος άλλος μοιραστεί μαζί μου πριν ξεκινήσω εγώ το blogging. Επειδή ακριβώς  είμαι από τους πιο παλιούς bloggers στην Ελλάδα, έχω αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και έχω βρεθεί σε όλα αυτά τα προβλήματα μπροστά. 

blogging tips



  1. Ένα από τα βασικότερα tips Που μπορώ να σας δώσω είναι ο Προγραμματισμός. Προγραμματίστε πριν bloggάρετε. Προγραμματίστε τις αναρτήσεις σας πριν τις δημοσιεύσετε. Χρησιμοποιείστε ένα ημερολόγιο αν αυτό σας διευκολύνει. 
  2. Φωτογραφίες. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή για να τραβήξετε φωτογραφίες. Εγώ πάντα κυκλοφορώ με μια φωτογραφική μηχανή μαζί μου και φωτογραφίζω ότι μου κάνει εντύπωση και ότι μπορεί να γίνει θέμα στο Blog Μου. Τραβήξτε φωτογραφίες δικες σας και προσπαθείστε να είναι καλής ποιότητας. Όσο πιο επαγγελματικές είναι οι φωτογραφίες σας το΄σο πιο εύκολα οι αναγνώστες θα ξαναγυρίσουν στο blog σας. 
  3. Αυθεντικότητα. θα βαρεθείτε να με ακούτε να το λέω. Η Αυθεντικότητα είναι το παν. Ακόμα και οι φωτογραφίες να είναι δικές σας. 
  4. Χρήματα και Blogging δεν πάνε μαζί ... τουλάχιστον όχι πάντα. Μην περιμένετε να βγάλετε χρήματα από την πρώτη στιγμή. Ένας μεγάλος μύθος που υπάρχει είναι ότι μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα από το Blogging. Αυτό είναι κάτι εφικτό μεν αλλά όχι πάντα και όχι για όλους. Θα ασχοληθούμε σε επόμενο μάθημα με το πως μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω bloggging με το λεγόμενο monetization , affiliate marketing και όλα τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε κρατήστε ότι ΔΕΝ θα βγάλετε χρήματα ΑΠΛΑ με ένα blog. Αν κάτι μπορεί να σας οδηγήσει στο να βγάλετε χρήματα είναι το Περιεχόμενο. 
  5. Περιεχόμενο. Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι αυτό που θα οδηγήσει περισσότερους αναγνώστες στο blog σας και αυτό που θα οδηγήσει και στην επιτυχία του και ΝΑΙ και στα χρήματα. Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αυθεντικότητα του, επομένως... Η Αυθεντικότητα είναι το παν.
  6. Κανένας δεν θα θέλει να διαφημιστεί στο Blog σας, αν δεν έχετε το περιεχόμενο εκείνο που θα οδηγήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του. Δώστε βάσει στο περιεχόμενο του blog σας και φροντίστε να είναι όσο πιο ποιοτικό γίνεται . Στο content marketing είναι βασισμένο το blogging κι είναι αυτό που θα κάνει τους αναγνώστες σας να επιστρέφουν ξανά και ξανά, για να διαβάζουν νέες αναρτήσεις. 
  7. Μάθετε από τους άλλους bloggers αλλά μην τους αντιγράφετε. Η Αυθεντικότητα είναι το παν!!!!
  8. Ορθογραφία. Είναι σημαντικό το να γράφετε σωστά ελληνικά. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Και προς θεού αποφύγετε τα Greeklish. Αν χρειαστεί γράφετε πρώτα το κείμενο σας σε word, κάντε ορθογραφικό έλεγχο και μετά μεταφέρετε το στο Blog σας.
  9. Μην επιτίθεστε σε άλλους Bloggers. Θα σας γυρίσει boomerang. Μπορείτε να λέτε ελεύθερα την άποψη σας και να εκφράζεστε δημόσια προκαλώντας τον διάλογο, αλλά μην κάνετε ονομαστική επίθεση σε άλλους Bloggers.
  10. Μην περιμένετε να σας στείλουν οι εταιρείες δωρεάν προϊόντα, απλά και μόνο επειδή έχετε blog. Χτίστε το περιεχόμενο του blog σας και δημοσιεύστε αναρτήσεις πρώτα. Επενδύστε στην αγορά προϊόντων για κριτική πριν έλθετε σε επαφή με τις εταιρείες. Εμπλουτίστε το περιεχόμενο του Blog σας και μοιραστείτε την αγάπη σας με άλλους bloggers. Κακά τα ψέματα το blogging είναι ένα ακριβό hobby και όλοι αγοράζουμε συνέχεια προϊόντα που θέλουμε να κάνουμε κριτική για αυτά. Ακόμα και αν έχετε ένα Blog μαγειρικής, επενδύστε στην δημιουργία κάποιων συνταγών πρώτα, αποκτήστε αναγνώστες, δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο και μετά επικοινωνήστε με τις όποιες εταιρείες.
  11. Μην λέτε ΝΑΙ σε όλα. Αν κάτι έρχεται σε αντίθεση με την ηθική σας, μην πείτε ΝΑΙ απλά και μόνο γιατί είναι δωρεάν ή θα σας βοηθήσει να προωθήσετε το blog σας. Θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.  Αν κατι έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές μας δεν πρέπει να επιτρέπουμε να επηρεάζει τις επιλογες μας. Να θυμάσαι ότι όταν είσαι αυθεντικός, επηρεάζεται και το περιεχόμενο σου και η αυθεντικότητα σου φαίνεται μέσα απο το κείμενο σου και το Blog σου. Αυτο σου δίνει αξιοπιστία, οι αναγνώστες σου σε θεωρούν αξιόπιστο. Μην δέχεσαι εκβιασμούς απο εταιρείες που πιέζουν και θέλουν θετικές κριτικές. Δεν είσαι εδώ για να πρωθήσεις πωλήσεις, για αυτό υπάρχουν οι προωθήτριες πωλήσεων. Είσαι εδώ για να δημιουργήσεις ΤΕΛΕΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
  12. Να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που αγαπάτε. Αν αρχίσει να γίνεται καταναγκαστικό έργο παρατήστε το.
Δείτε εδώ το βίντεο που σας ετοίμασα.




Διάβασε επίσης: 5 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις ένα beauty blog 

The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...