Νέα Ανάρτηση

Ήρθε η ώρα για την πρώτη σας ανάρτηση. Τι κάνετε;


Στο προηγούμενο μάθημα περιορίστηκα σε κάποιες συμβουλές για νέους Bloggers. Αν δεν το προλάβατε, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την πρώτη ανάρτηση σας. Έστω ότι έχετε ετοιμάσει το υλικό σας και είστε έτοιμοι για την πρώτη σας ανάρτηση. 



  1. Μέσα από τον πίνακα ελέγχου μπορείτε εύκολα να πατήσετε "Νέα Ανάρτηση"
  2. Στο πεδίο "Τίτλος" θα γράψετε τον τίτλο της νέας σας ανάρτησης. Μην αφήσετε κενό τον τίτλο.
  3. Στη συνέχεια μπορείτε να πληκτρολογήσετε το κείμενο σας. 
  4. Μέσα από εύκολες επιλογές μπορείτε να προσθέσετε εικόνες και συνδέσμους. Καλό είναι να συνοδεύετε το κείμενο σας με μία τουλάχιστον φωτογραφία. Λένε άλλωστε ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις . 
  5. Μην διστάσετε να προσθέσετε Links/συνδέσμους σε άλλα άρθρα σας, ιστότοπους αλλά και σε πηγές, άλλα blogs κτλ. Οι σύνδεσμοι βοηθούν στην καλύτερη προώθηση του blog σας μέσω SEO, κάτι το οποίο θα εξετάσουμε σε μετέπειτα μάθημα. Όμως βοηθάει και στην δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου καθώς διευκολύνουν τους αναγνώστες σας.
  6. Ορθογραφικός έλεγχος. Μπορείτε να το κάνετε μέσω Blogger ή αν θέλετε μπορείτε να γράψετε το κείμενο σας σε word και μετά να το μεταφέρετε με copy paste στον blogger. 
  7. Αποφύγετε τα Greeklish. Δείξτε σεβασμό στους αναγνώστες σας.
  8. Δημοσίευση, Προεπισκόπηση ή κλείσιμο πριν την δημοσίευση. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της ανάρτησης σας πριν την δημοσιεύσετε. Αν είστε έτοιμοι μπορείτε να πατήσετε δημοσίευση. Αν πάλι θεωρείτε ότι δεν έχετε τελειώσει μπορείτε να πατήσετε κλείσιμο και να επανέλθετε στην ανάρτηση σας αργότερα. Θα παραμείνει στο πρόχειρο ως προσχέδιο μέχρι να αποφασίσετε την δημοσίευση της.
  9. Η Αυθεντικότητα είναι το κλειδί, το μυστικό για ένα επιτυχημένο Blog. Μην κλέβετε τις φωτογραφίες και τα κείμενα άλλων. Πρέπει να είστε ο εαυτός σας, πρέπει να είστε αυθεντικοί.
 Ο "ετερόφωτος ανταγωνιστής" θα είναι πάντα ετερόφωτος και δεν θα μπορεί ποτέ να γεμίσει και να φωτίσει το δικό του άστρο. Πάντα θα παίρνει φως από τους δίπλα του. Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης, αρχική πηγή  απόσπασμα από το βιβλίο του Θέμη Σαρανταένα «Το Μάρκετινγκ της Επιχείρησής σου» (εκδ. Rosili)




Μπορείτε να δείτε το video με το 4ο μάθημα πατώντας εδώ.


 Αυτό ήταν άλλο ένα σύντομο βίντεο με μαθήματα Blogging. Μην ξεχνάτε να μου στέλνετε τις απορίες σας, θα χαρώ πολύ να σας τις λύσω... ή τουλάχιστον να προσπαθήσω.

Διάβασε επίσης: 5 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις ένα beauty blog 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...