5 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις ένα beauty blog

Είναι εδώ και αρκετό καιρό που θέλω να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί αντιλαμβάνομαι γύρω μου καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν υπήρχαν μέχρι πριν λίγο καιρό και που για κάποιο λόγο έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα. Φοβάμαι ότι μπορεί να θεωρηθώ κακιά απλά και μόνο γιατί θα τα αναφέρω, ωστόσο πρέπει να αναφερθούν γιατί επικρατεί μια λανθασμένη αντίληψη επί του θέματος γενικά. Και τέλος πάντων κάποιος πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ας είμαι εγώ.
Beauty blogger


Επειδή πολλές κοπέλες ξεκινούν τώρα το Beauty blogging θα ήθελα να δώσω μερικές συμβουλές και φυσικά αν θέλουν μπορούν να τις κρατήσουν, να τις φιλτράρουν και ανάλογα να πορευτούν.

  1.  Ξεκαθάρισε τους στόχους σου. Πριν ξεκινήσεις ένα Beauty blog σκέψου καλά τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις. Αν σκέφτεσαι ότι είναι μια καλή πηγή εισοδήματος, ίσως θα πρέπει να το ερευνήσεις περισσότερο. Σου έχω μιλήσει άλλωστε για το πως μπορείς να βγάλεις λεφτά μέσω blogging σε σχετικό βίντεο. Οι περισσότερες ξεκινήσαμε για να εκφράσουμε δημόσια την αγάπη μας για τα προϊόντα ομορφιάς. Ήταν η εξωτερίκευση μιας εσωτερικής ανάγκης. Και σίγουρα, όταν εγώ ξεκινούσα το Blogging δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη η επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα σίγουρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα, υπό προϋποθέσεις όμως.
  2. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι ένα ακριβό χόμπι. Αν νομίζεις ότι κατακλιζόμαστε συνεχώς από δωρεάν προϊόντα, απατάσαι. Ναι σίγουρα μας στέλνουμε pr πακέτα κάποιες εταιρείες και σαφώς υπάρχουν κοπέλες που παίρνουν πάρα πολλά από αυτά. Αφενός όμως δεν πρόκειται να σου ταιριάξουν όλα και αφετέρου είναι μεγάλη δέσμευση αυτά τα πακέτα καθώς οι εταιρείες περιμένουν από εσένα να τα δοκιμάσεις τουλάχιστον και να πεις την γνώμη σου για αυτά. Μια σωστή εταιρεία δεν θα σε πιέσει να πεις την θετική σου γνώμη μόνο. Θα θελήσει να ακούσει και τα αρνητικά, προκειμένου να βελτιωθεί. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι σου ταιριάζουν όλα αυτά τα προϊόντα. Επομένως, θα πρέπει να αγοράσεις τα προϊόντα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν και ταιριάζουν επάνω σου και φυσικά ως beauty blogger να κάνεις την κριτική σου. Να ξέρεις ότι προσωπικά ξοδεύω ουκ ολίγα χρήματα σε προϊόντα που εγώ επιλέγω να αγοράσω, μόνο και μόνο γιατί αγαπώ αυτό που κάνω, ναι αγαπώ τα προϊόντα ομορφιάς και θέλω να έχω υλικό για το blog και το κανάλι μου. Ειδικά σε προϊόντα περιποίησης ανέκαθεν είχα ιδιαίτερη αγάπη αλλά και προϊόντα μακιγιάζ αγόραζα πάντα περισσότερα από ότι χρειαζόμουν, γιατί ήθελα να δοκιμάζω πράγματα και τάσεις.
  3. Μην το κάνεις απλά και μόνο για τα τσάμπα προϊόντα. Όπως είπα πιο πάνω, δεν πρόκειται να σου στέλνουν αμέσως όλες οι εταιρείες δωρεάν προϊόντα και να σε καλούν στα events. Και φυσικά ούτε θα σου στέλνουν ότι χρειάζεσαι. Ακόμα και μετά από χρόνια στο χώρο δεν με καλούν όλες οι εταιρείες, ούτε μου στέλνουν δωρεάν πακέτα σπίτι. Επομένως, ίσως απογοητευτείς μέχρι να ξεκινήσει να συμβαίνει αυτό. Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι πολλές κοπέλες, ορμώμενες από μια μανία να μαζέψουν δωρεάν προϊόντα, ζητούν από τις εταιρείες να τους στείλουν ολόκληρες συλλογές, ακόμα και από προϊόντα που γνωρίζουν ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ. Και πίστεψε με, λόγω εργασίας μπορώ να το γνωρίζω καλά αυτό, αφού έχω βρεθεί κάποιες φορές στην θέση των εταιρειών αυτών, οργανώνοντας αυτές τις αποστολές. Υπήρξαν κοπέλες που ζήτησαν τα πάντα, τα παρέλαβαν και τα πέταξαν απλά στα σκουπίδια γιατί δεν ήταν αυτό που ήθελαν. Και θα μου πεις, μα βρε Κατερίνα, πρέπει οπωσδήποτε να τα δείξουν αφού δεν τους άρεσαν; Όχι φυσικά και δεν πρέπει ή αν επιλέξουν να τα δείξουν να μην περιοριστούν στα θετικά αλλά να αναφέρουν και τα αρνητικά χαρακτηριστικά. Εγώ αναφέρομαι όμως στο γεγονός ότι  σχεδόν τα απαίτησαν από την εταιρεία, προκειμένου να καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων. Τι τα απαιτείς όλα μανίτσα μου; Η επιτυχία σου δεν μετριέται από αυτά που σου στέλνουν. Θεωρώ ποιο ηθική την αντιμετώπιση κάποιων άλλων που με ειλικρίνεια αρνήθηκαν να πάρουν κάποια προϊόντα, εφόσον έκριναν ότι δεν τους ταίριαζαν, παρά όσες απαιτούν μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την αρρώστια τους να μαζεύουν δωρεάν. Και οκ μπορείς να το κάνεις μια φορά, αλλά συνέχεια να απαιτείς δωρεάν προϊόντα δεν είναι σωστό και δημιουργεί και μια λανθασμένη εικόνα και προς τις εταιρείες αλλά και το κοινό σου. Οι μεν εταιρείες θα καταλήξουν να σε θεωρούν απλά ζήτουλα, το δε κοινό σου θα θεωρεί ότι δεν είσαι αξιόπιστη. Μην γίνεσαι λοιπόν Sample Whore.
  4. Τα προϊόντα περιποίησης απαιτούν εβδομάδες δοκιμής πριν κάποιος καταλήξει στα συμπεράσματα του. Βασικά, απαιτούν δοκιμή. Αν μια κοπέλα τα παραλάβει και αμέσως τα βάλει στα αγαπημένα της, προφανώς η αξιοπιστία της πάει στο βρόντο. Μπορεί, ίσως, με μερικά προϊόντα μακιγιάζ, η πρώτη ή δεύτερη εφαρμογή να σου δείξει αν ένα προϊόν αξίζει ή όχι και να βγάλεις σχεδόν άμεσα τα συμπεράσματα σου ή ακόμα και κάποια προϊόντα καθαρισμού, είναι εύκολο να αντιληφθείς την ποιότητα τους από τις πρώτες εφαρμογές. Αλλά στην πλειοψηφία τους τα προϊόντα περιποίησης, απαιτούν χρόνο.
  5. Ακολούθησε άλλες Bloggers αλλά μην τις αντιγράφεις. Ποτέ δεν πρόκειται να φτάσεις πουθενά αν απλά παπαγαλίζεις όλα όσα λένε, δείχνουν ή γράφουν άλλες bloggers, ενδεχομένως πιο επιτυχημένες από εσένα. Το κοινό θέλει να ακούσει την δική σου φωνή, να δει το δικό σου στυλ, να διαβάσει την δική σου άποψη. Ναι μπορείς να εμπνευστείς από άλλες bloggers και μάλιστα είναι ότι καλύτερο έχεις να κάνεις. Να εμπνευστείς! και προσωπικά σου λέω να εμπνευστείς από τους καλύτερους. βρες τον καλύτερο ανταγωνιστή σου, ακόμα κι αν είναι η πιο διάσημη Blogger του εξωτερικού. Αποτελεί καλύτερο παράδειγμα για έμπνευση από οποιαδήποτε άλλη μετριότητα. Όμως σε παρακαλώ μην αντιγράφεις. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου λόγια μιας γιουτιούμπερ, η οποία έβαζε δίπλα δίπλα τα βίντεο της με κάποιες άλλες του χώρου, προκειμένου να αντιγράψει τα πάντα από αυτές. Δεν μιλώ για έμπνευση, αλλά για καθαρή αντιγραφή.
Beauty blogger

Μείνε πιστή στο περιεχόμενο του Blog σου.

Και κάτι ακόμα. Σκοπός ενός blog όπως προανέφερα είναι να εξωτερικεύσει μια εσωτερική ανάγκη για να μοιραστεί κάποιος κάτι που αγαπά με ένα ευρύτερο κοινό. Η επιτυχία έρχεται μετά από πολύ κόπο συνήθως και δεν είναι πάντα βέβαιη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις την θεματολογία που σε εκφράζει περισσότερο, να μείνεις πιστή στο περιεχόμενο σου χωρίς να σε νοιάζουν οι social media followers σου. Ή μάλλον χωρίς να σε νοιάζουν οι αριθμοί. Φρόντισε να σε νοιάζουν οι άνθρωποι που σε παρακολουθούν. Μην στέκεσαι στο πόσους followers έχει και προς θεού μην τους αγοράζεις. Μείνε πιστή στο περιεχόμενο που μοιράζεσαι με τους διαδικτυακούς σου φίλους και σιγά σιγά ή ίσως και πιο γρήγορα, θα έρθουν σε σένα. Θα σε βρουν. άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει γνωστό το blog σου, γιατί να διαλέξεις τις λάθος πρακτικές;

Αν σου άρεσε το άρθρο μου μπορείς αν θες να το μοιραστείς.

5 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις ένα beauty blog



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...