15 σκαλοπάτια προς την ευτυχία



Τις συγκεκριμένες συμβουλές μου τις είχαν στείλει παλαιότερα στο email μου και δεν ξέρω πραγματικά ποια είναι η αρχική τους πηγή. Όμως έπιασα πρόσφατα τον εαυτό μου να τα ξαναδιαβάζει και ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σου.



@ Η αντίληψη φέρνει ευτυχία. Ζήσε την στιγμή. Παρατήρησε το συναίσθημά σου, ακόμα και το αρνητικό, χωρίς να το κρίνεις και χωρίς να σε εμποδίζει να είσαι παραγωγική.

@ Η ευτυχία βρίσκεται στο κυνήγι. Η προσπάθεια και η πρόοδος για την επιτυχία ενός στόχου, δημιουργεί θετικά συναισθήματα και μειώνει τον φόβο και την μελαγχολία.

@ Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία στο βαθμό που μας βοηθούν να ζούμε άνετα. Τα πολλά λεφτά φέρνουν άγχος, ενώ η γενναιοδωρία ευεξία.

@ Η ευτυχία είναι σχετική. Εκτίμησε αυτά που έχεις και μην εστιάζεις σε αυτά που έχουν οι άλλοι.

@. Δεν έχει σημασία τί θα επιλέξεις. Σημασία έχει να επιλέξεις κάτι που θα κάνει τη η ζωή σου να προχωρήσει. Και αν η επιλογή δεν είναι λειτουργική, πάντα υπάρχει διέξοδος.

@ Μερικοί γεννιούνται ευτυχισμένοι. Κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ζωή με πιο ζωηρά χρώματα. Ευτυχώς είμαστε ευέλικτοι και έτσι και οι λιγότερο τυχεροί, με λίγη προσπάθεια μπορούν να δουν πιο θετικά τα πράγματα. Αλλάξτε τον εσωτερικό σας διάλογο, ούτως ώστε να γίνει θετικότερος.

@ Το να αποκτήσεις αυτό που ζητάς δεν φέρνει την ευτυχία. Είναι προτιμότερο να εστιάζουμε σε δυναμικές, περιπετειώδεις δραστηριότητες που μας τραβούν την προσοχή, παρά στην απόκτηση λαμπερών πραγμάτων.

@ Ο πόνος είναι μέρος της ευτυχίας. Πρέπει να βιώνουμε όλη την γκάμα των συναισθημάτων. Η ευτυχία δεν θα είχε νόημα χωρίς την λύπη. Χωρίς την αντίθεση του σκότους δεν θα υπήρχε το φως.

@ Ευτυχία είναι οι δικοί σου άνθρωποι. Οι καλές δυνατές σχέσεις είναι το δίχτυ ασφαλείας για τα άσχημα πεσίματά σου.

@ Αξιολόγησε βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα το πόσο ικανοποιημένη είσαι από την ζωή σου για να έχεις μια σωστή εικόνα της ευτυχίας σου.

@ Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα ή τόσο καλά όσο περιμένουμε ότι θα είναι. Από το να φτιάχνουμε σενάρια, καλύτερα να βουτήξουμε στα βαθιά, αποφασισμένες να το απολαύσουμε.

@ Αποδέξου το δικό σου στυλ αντιμετώπισης προβλημάτων. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε μέσα στη «τρελή χαρά»! Μελέτες έδειξαν ότι είναι παραγωγικό για κάποιους να εξετάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και αυτό τους κάνει ευτυχισμένους.

@ Η ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση. Είναι μια βαθιά προσωπική διαδικασία, που απαιτεί υπομονή, επιμονή και αυτογνωσία.

@ Ευτυχία είναι να ζεις δίνοντας νόημα στην ζωή σου με το να πετυχαίνεις τους στόχους σου χρησιμοποιώντας λειτουργικά και δημιουργικά τον χρόνο και τις ικανότητές σου.


@ Ευτυχία είναι να ζεις σύμφωνα με τις αξίες και τα όνειρά σου. Αν μπορούσες να σιγουρέψεις τον θαυμασμό και την επιβεβαίωση όλων προς το πρόσωπό σου, πώς θα επέλεγες να ζήσεις? Αφού απαντήσεις την ερώτηση, άρχισε να την κάνεις πράξη.


Διάβασε επίσης:






The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...