Έλαια για Αρχάριους - Έλαιο Καρύδας




Coconut oil ή ελληνιστί κοκοφοινικέλαιο ή αλλιώς έλαιο καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία. Άλλωστε το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής». 

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο και για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το τηγάνισμα. Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. 

Τα οφέλη του μπορούν να αποδοθούν στην έντονη παρουσία του λαυρικού, του καπρικού και του καπρυλικού οξέως. Θα βρείτε επεξεργασμένο λάδι καρύδας στα φαρμακεία. Αναζητήστε το βρώσιμο που μπορείτε να το βάλετε και στο φαγητό, για μια πιο υγιεινή διατροφή. Εγώ έχω πάρει ένα λάδι από το iherb αλλά βρίσκω τη βρώσιμη εκδοχή του πολύ οικονομικά σε μαγαζιά με ασιατικά τρόφιμα. 

Συνταγές με έλαιο καρύδας:

  • Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας καθώς δε θα το ερεθίσει και παράλληλα θα το φροντίσει. 
  • Χρησιμοποιήστε το επίσης στα μαλλιά σαν μάσκα ή ακόμα και σαν κρέμα ξυρίσματος
  • Για απολέπιση προσώπου, δεν έχεις παρά να αναμίξεις λάδι καρύδας με μαγειρική σόδα.
  • Για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες είναι ένα ιδανικό βούτυρο σώματος
  • Αντικατέστησε το συνηθισμένο χημικό λάδι μαυρίσματος που χρησιμοποιείς, με λάδι καρύδας. Εκτός του ότι θα κάνεις απίστευτο μαύρισμα κρατώντας την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη, το παρθένο λάδι καρύδας προστατεύει από τη βλαβερή UV ακτινοβολία, αφού περιέχει δείκτη προστασίας 10.
  • Οδοντόκρεμα: Ανάμειξε σε ένα μπολ λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και πλύνε τα δόντια σου με αυτό.
  • Επίσης, φτιάχνετε καταπληκτικά Pop Corn!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...