Μάθημα Blogging #10- SWOT Analysis για Ιστολόγια




Πριν σκεφτείς την στρατηγική που θέλεις να ακολουθήσεις στο blog σου καλό θα είναι να οργανωθείς. Και τι εννοώ με αυτό;


Ένα σημαντικό εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού είναι η λεγόμενη SWOT analysis. Μια ανάλυση που σου δίνει την δυνατότητα να σκεφτείς πιο ολοκληρωμένα και να επικεντρωθείς ταυτόχρονα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης σου και στην προκειμένη περίπτωση του Blog σου.

Η SWOT analysis θα σου δώσει την δυνατότητα να εμβαθύνεις στο εσωτερικό περιβάλλον του Blog σου , βρίσκοντας και καταγράφοντας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ και τις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ του και στην συνέχεια στο εξωτερικό περιβάλλον του, αναλύοντας τις ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ και τις ΑΠΕΙΛΕΣ που σου παρουσιάζονται.

Γιατί  όμως μπορούμε ένα τέτοιο εργαλείο να το εντάξουμε στον στρατηγικό σχεδιασμό ενός blog; Κι όμως η SWOT analysis είναι ένα αποδοτικό και ταυτόχρονα απλό εργαλείο για να ξεκαθαρίσουμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλους τους παράγοντες που μας παρουσιάζονται για τον ορισμό της στρατηγικής μας.

Σου έχω ετοιμάσει μια εικόνα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καταγράψεις ότι εσύ νομίζεις ότι εμπίπτει στην κάθε κατηγορία. Να θυμάσαι ότι όσο δύσκολο και αν φαίνεται κάτι στην αρχή, η πρακτική του το κάνει καλύτερο. Αν θέλεις μπορείς να πατήσεις εδώ για να την εκτυπώσεις.

tools for bloggers



Ενδεικτικά έχω συμπληρώσει ένα SWOT analysis για να δείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε. Δεν ισχύουν όλα για όλους, αλλά είναι περισσότερο ενδεικτικές προσεγγίσεις για να σε βοηθήσουν να «κατεβάσεις» μερικές ιδέες.

tools for bloggers

Αφού έχεις ολοκληρώσει την ανάλυση SWOT μπορείς να μελετήσεις καλά όλα όσα έχεις γράψει και να αρχίζεις να ετοιμάζεις ένα σχέδιο δράσης.


Αυτό το σχέδιο θα βασίζετε στις δυνάμεις που θα έχεις καταγράψει, θα στοχεύει (εν μέρει ) στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, θα δίνει τρόπους εκμετάλλευσης των ευκαιριών που σου παρουσιάζονται και προστασίας από τις απειλές που υπάρχουν.

Η ανάρτηση αυτή φιλοξενείτε και στο Edit Your Life που κυκλοφορεί. Δες εδώ το βίντεο που ετοίμασα για την ανάλυση SWOT εδώ


Καλή επιτυχία στο σχεδιασμό της στρατηγικής σου!


Διάβασε επίσης:



    The KM Projects
    Not just another beauty blog

    Twitter Facebook Google + | Youtube| Bloglovin'|Instagram ||

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    *ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
    Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...