συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την έλλειψη έμπνευσης ως blogger

Κάθε Blogger που σέβεται τον εαυτό του έχει βρεθεί κάποια στιγμή στην δύσκολη θέση της έλλειψης έμπνευσης. Είτε γιατί δεν θέλεις να κάνεις κάτι που έχει ξαναγίνει, να πεις κάτι που έχει ξανειπωθεί αλλά και γιατί απλά αντιμετωπίζεις το μεγάλο κενό έμπνευσης, είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν είσαι ο πρώτος που το αντιμετωπίζεις. Ηρέμησε, γιατί υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου.
συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την έλλειψη έμπνευσης ως blogger

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι blogger είναι η έλλειψη έμπνευσης. Ένα συναίσθημα ότι δεν ξέρεις τι να πεις και για τι να γράψεις. 

"Η έμπνευση υπάρχει, αλλά πρέπει να σε βρει να δουλεύεις."                                                                                                             Πάμπλο Πικάσο

Σε αυτό το μάθημα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κενή οθόνη του υπολογιστή μας. Τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε πάντα κάτι να γράψουμε;


  1. Ένα μικρό τιπ είναι να έχεις πάντα μαζί σου την φωτογραφική σου μηχανή, ούτως ώστε να καταγράφω απλές στιγμές της καθημερινότητας. Μέσα στην καθημερινότητα μας υπάρχουν χιλιάδες στιγμές οι οποίες μπορει να αποτελέσουν έμπνευση για μια μελλοντική ανάρτηση. 
  2. Εκμετταλευτείτε την περίοδο που έχετε έμπνευση και ετοιμάστε μερικές αναρτήσεις για όταν δεν έχετε τι να γράψετε.
  3. Ετοιμάστε κάποια θέματα "παντός καιρού". Πολλοί δημοσιογράφοι το κάνουν ανά τον κόσμο. Δημιουργούν θέματα παντός καιρού, θέματα που μπορούν να τυπωθούν ή να μεταδοθούν στην τηλεόραση ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Όταν έχεις έλλειψη έμπνευσης ή απλά είσαι άρρωστος, δημοσίευσε ένα θέμα παντός καιρού.
  4. Ο προγραμματισμός των αναρτήσεων είναι κάτι που μπορει να σε βοηθήσει σε περιόδους που έχεις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν μπορεις να αφοσιωθείς στο blog σου - Ή απλά έχεις πάει διακοπές.
  5. Ζήτα από ένα φίλο σου να συμμετέχει στο ιστολόγιο ως έκτακτος συνεργάτης για μερικές ημέρες.
  6. Ανακυκλώστε μια παλαιότερη ανάρτηση σας, η οποία είχε επιτυχία. Οι νέοι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν κάτι που έχασαν και οι παλαιοί αναγνώστες ίσως ανακαλύψουν νέες πληροφορίες με την δεύτερη ανάγνωση
  7. Διοργανώστε ένα διαγωνισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να προωθήσετε και το Blog σας.Βγάλτε μια φωτογραφία από ένα βάζο γεμάτο ζαχαρωά και ζητήστε απο τους αναγνώστες σας να βρουν πόσα ζαχαρωτά έχει μέσα. Ή ακόμα ζητήστε από τους αναγνώστες να βγάλουν μια φωτογραφία ή να γράψουν αυτοί κάτι αναφορικά με ένα θέμα της επιλογής σας. 
  8. Δημοσιεύστε απλά μια φωτογραφία. Μία εικόνα ισούται με 1000 λέξεις. Κάτι θα ξέρουν καλύτερα αυτοί που το λένε. 
  9. Αναρτήστε δημοσιεύσεις για βιβλία που διαβάζετε ή ταινίες που είδατε πρόσφατα ή ακόμα και τις σειρές που παρακολουείτε αυτήν την εποχή.
  10. Δημοσιεύστε την αγαπημένη σας συνταγή. Θα εκπλαγείτε με το πόσοι πολλοί ενδιαφέρονται. Ακόμα καλύτερα, κάντε ένα διάλειμμα από τον υπολογιστή και φτιάξτε την οι ίδιοι. Μην ξεχάσετε όμως να τραβήξετε μια φωτογραφία από το δημιούργημά σας.
  11. Γράψτε το blog σας από άλλη τοποθεσία. Πηγαίνετε στην αγαπημένη σας καφετέρια και γράψτε από εκεί κάτι. Θα ξεφύγετε από την ρουτίνα και πολύ πιθανό να βρείτε την έμπνευση από μια άλλη ματιά.
  12. Πάρτε μια συνέντευξη. Ανάλογα με το είδος μπορείτε να βρείτε και να πάρετε συνέντευξη από άτομα που θα ενδιέφεραν το κοινό σας. Αν ασχολείστε με βιβλία, ζητήστε από ένα συγγραφέα να σας δώσει μια συνέντευξη.
  13. Δημιουργήστε ένα quiz. Δείτε εδώ το puzzle Που είχε δημιουργήσει η Ελευθερία από το Diary of a beauty addict. Είναι ένα εξυπνο κόλπο να έχεις αλληλεπίδραση.
  14. Ζητήστε προτάσεις από τους αναγνώστες. Ή ακόμα καλύτερα αναζητήστε σε σχόλια κάτω από παλαιότερες αναρτήσεις ερωτήσεις που σας είχαν κάνει. Μπορεί σε κάποια από αυτές να κρύβεται το θέμα της επόμενης ανάρτησης σας.

Αυτά από μένα. Περιμένω τώρα τις δικές σας προτάσεις και απορίες για επόμενα μαθήματα blogging. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...