Πως να αποκτήσεις περισσότερους followers στο instagram

Το instagram έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και όλοι λίγο πολύ ασχολούνται με αυτό. Αν είσαι blogger τότε το πιο πιθανό είναι να έχεις μπει στην διαδικασία όχι μόνο να αποκτήσεις Instagram αλλά και να προωθήσεις το λογαριασμό σου εκεί μέσω διαγωνισμών ή ακόμα και διαφήμισης. Επειδή όμως ο νέος αλγόριθμος του Instagram είναι κάτι σαν ένα τέρας που καραδοκεί πάνω από τους Instagrammers έτοιμο να τους επιτεθεί και να τους χαντακώσει τότε ίσως θα πρέπει να διαβάσεις μερικές από συμβουλές που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους.

Top Instagram tips



Top Instagram tips

Καταρχάς θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι πιο διαδεδομένοι τρόποι για να αποκτήσεις περισσότερους followers είναι οι διαγωνισμοί (δωρεάν) και η διαφήμιση. Οι διαγωνισμοί ωστόσο (για μένα προσωπικά) ενέχουν κινδύνους, και μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Σε προηγούμενη ανάρτηση σου έχω αναλύσει τα υπέρ και τα κατά των διαγωνισμών στα social media. Αν θέλεις μπορείς να την διαβάσεις εδώ. Η διαφήμιση είναι ίσως το ιδανικότερο για να στοχεύσεις εκεί που πραγματικά σε ενδιαφέρει, αρκεί πρώτον να έχεις λίγα χρήματα (δεν χρειάζονται εκατομμύρια ευτυχώς) και δεύτερον να την κάνεις σωστά. Γιατί αν δεν κάνεις σωστά την διαφήμιση, θα ξοδεύεις τσάμπα λεφτά χωρίς αποτέλεσμα. Επομένως, ας περάσουμε στα πράγματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν (θα σου στοιχίσουν ίσως μόνο χρόνο και προσωπικό κόπο) και στα οποία μπορείς να βασιστείς για να αυξήσεις τους ακόλουθους σου στο instagram

Το 2018 το Follow for Follow απλά δεν λειτουργεί πια.
#1. Δημιούργησε πρωτότυπο περιεχόμενο. Μην ανεβάζεις κλεμμένες φωτογραφίες. Το instagram είναι βασισμένο στην δύναμη της φωτογραφίας. Άρχισε λοιπόν να δημιουργείς περιεχόμενο για το προφίλ σου με το να ανεβάζεις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες σου αντιπροσωπεύουν αυτό που κάνεις. Προσπάθησε λοιπόν να είναι οι καλύτερες δυνατές. Πρόσεξε οι φωτογραφίες σου να είναι σε καλή ανάλυση. Πολλοί Instagrammers πρώτα τραβάνε τις φωτογραφίες τους με μια DSLR και μετά τις ανεβάζουν στο instagram. Ενώ, είναι πολλοί επιλεκτικοί ως προς τις φωτογραφίες που ανεβάζουν, καθώς είναι το πιο αντιπροσωπευτικό αυτού που κάνουν. Μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις φίλτρα. Πολλοί Instagrammers χρησιμοποιούν το ίδιο φίλτρο συνεχώς για να δώσουν μια ομοιομορφία στo grid τους.

Top Instagram tips

#2. Ακολούθησε λογαριασμούς που σε ενδιαφέρουν. Μέχρι πέρυσι, οι περισσότεροι είχαν μπει σε μια διαδικασία follow for follow, ακολουθώντας λογαριασμούς με την λογική να σε ακολουθήσουν κι οι άλλοι πίσω. Πολλοί μάλιστα είχαν μπει και σε διαδικασία να κατεβάσουν εφαρμογή που να τους δείχνει ποιος τους έκανε unfollow για να τον διαγράψουν και αυτοί. Πέρα όμως από αγχωτικό, το αλόγιστο σπαμάρισμα λογαριασμών με μόνη λογική του follow for follow είναι και λάθος. Λάθος γιατί αφενός καταλήγεις να ακολουθείς δεκάδες λογαριασμούς που δεν σε ενδιαφέρουν και γεμίζουν το feed σου με άχρηστες φωτογραφίες για σένα και αφετέρου γιατί κατά πάσα πιθανότατα επηρεάζουν και τον τρόπο που σε "διαβάζει" το instagram, που βλέπει και αναγνωρίζει τις προτιμήσεις σου και που πιθανότατα δεν είναι αυτές που έχεις ακολουθήσει και ουδεμία σχέση έχουν με εκεί που θέλεις εσύ να πας τον δικό σου λογαριασμό.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να ακολουθείς μόνο λογαριασμούς από ανθρώπους ή επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν. Αν η Σούλα από τα Κάτω Πετράλωνα δεν είναι προσωπική σου φίλη και δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά η βόλτα με το καροτσάκι της στου Φιλοπάππου τότε μην την ακολουθήσεις απλά για να είσαι ευγενική με μια άγνωστη.  Το πιο πιθανό είναι να μην ενδιαφέρεται και εκείνη για σένα. Αν είσαι ζωγράφος και θέλεις να δείξεις δείγματα της δουλειάς σου, εκτός από τους φίλους σου (που θεωρώ όμορφο να μαθαίνεις και να βλέπεις νέα τους από το Instagram) τότε ίσως είναι καλύτερα να αρχίσεις να ακολουθείς άλλους ζωγράφους, που κι εσένα σε ενδιαφέρουν, μουσεία, λογαριασμούς τέχνης που μπορεί να σε εμπνεύσουν κι άλλα. Το instagram θα αναγνωρίσει τις προτιμήσεις σου και θα αρχίσει να σου δείχνει αλλά και να ΣΕ δείχνει σε αντίστοιχα feed.

#3. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Με βάση την προηγούμενη συμβουλή ήρθε η ώρα να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ναι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις την Σούλα από τα Κάτω Πετράλωνα που ποτέ δεν γνώρισες και δεν θυμάσαι καν γιατί την ακολούθησες. Κράτα τους φίλους σου και όσους πραγματικά σε ενδιαφέρουν. Προσωπικά θα κρατούσα όσους μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα. Εγώ για παράδειγμα ακολουθώ συγγενείς και φίλους αλλά και άλλες Ελληνίδες και Ξένες Youtubers και bloggers με τις οποίες θεωρώ είτε ότι μπορώ να συνδεθώ, είτε ότι μοιραζόμαστε κάποια κοινά είτε είναι φίλες μου και ούτως ή άλλως θα κρατούσα. Επίσης, ακολουθώ κάποιες εταιρείες που με ενδιαφέρουν άμεσα, fashion designers, beauty shops αλλά και λογαριασμούς που μπορούν να με εμπνεύσουν να γίνω καλύτερη. Οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό θεωρώ ότι δεν ανήκει σε αυτά που εγώ θέλω να δείξω προς τα έξω και δεν έχει σχέση με μένα τότε τον αφαιρώ. Αντίο Σούλα!

#4. Μην φοβηθείς να ακολουθήσεις και Hashtag #. Το Instagram σου δίνει την δυνατότητα να ακολουθήσεις και hashtag. Επομένως, μην αρνηθείς ένα τέτοιο δώρο, που θα σου δώσει την ευκαιρία να βλέπεις φωτογραφίες που πραγματικά σε ενδιαφέρουν σύμφωνα με το hashtag που επέλεξες.

#5. Χρησιμοποίησε σωστά τα hashtag. Τα hashtag είναι ένας καλός τρόπος να σε εντοπίσουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτά που ανεβάζεις. Μην χρησιμοποιείς άσχετα hashtag. Επέλεξε αυτά που πραγματικά σε ενδιαφέρουν. Και μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο hashtag Που δεν είναι και τόσο δημοφιλές. Αρκεί να είναι στοχευμένο θεματικά σε αυτό που σε ενδιαφέρει. Θα σε βοηθήσει να σε ανακαλύψουν άλλοι λογαριασμοί οι οποίοι έχουν το ίδιο στοχευμένο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μπορεί το hashtag #lipsticks να αγγίζει σχεδόν το 1 εκατομμύριο δημοσιεύσεις, αλλά το #lipstickswatch έχει μόνο 87,5 χιλιάδες και είναι πιο στοχευμένο αναφορικά με το κοινό, αρκεί στην φωτογραφία να έχεις φορέσει ή swatchάρει το κραγιόν. Ακόμα πιο στοχευμένο όμως είναι το #lipstickshade με 2000 περίπου δημοσιεύσεις. Μην το σνομπάρεις, καθώς μπορεί να οδηγήσει κι άλλους λάτρεις των αποχρώσεων σε κραγιόν στο δικό σου προφίλ.
Instagram tips

#6. Αναβάθμισε το Bio σου και την εικόνα του Profile σου. Επένδυσε στο bio σου στο Instagram. Πες λίγα λόγια για σένα και μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις κάτι αστείο ή πιο παιχνιδιάρικο. Αυτό είναι που κάνει αυτήν την κοινότητα πιο ενδιαφέρουσα άλλωστε. Μην αμελήσεις να μιλήσεις για τα ενδιαφέροντα σου και φυσικά μην ξεχάσεις να βάλεις το link για το blog σου. 
Όσον αφορά την εικόνα του προφίλ σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσεις μια φωτογραφία που να είναι αρκετά ευδιάκριτο το τι κάνεις και ποιος είσαι. Αν σε ενδιαφέρει να προσεγγίσεις κοινό που ασχολείται με νύχια και Nail art η φωτογραφία σου δεν μπορεί να είναι μια ομπρέλα. Εκτός κι αν είναι μια ομπρέλα ζωγραφισμένη επάνω σε ένα νύχι. 

#7. Δώσε βάση στην αλληλεπίδραση με τους followers. Είναι σημαντικό να απαντάς στα σχόλια και ειδικά στις ερωτήσεις που σου κάνουν κάτω από κάθε φωτογραφία. Προσωπικά προσπαθώ πάντα να απαντώ αν και πολύ συχνά δεν τα καταφέρνω τόσο καλά καθώς έχω πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνω πάντα να δω όλα τα σχόλια και να τα απαντήσω. Ανατρέχω όμως πίσω σε φωτογραφίες που έχουν σχολιαστεί όσο πιο συχνά μπορώ και απαντώ όταν μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας μας. 

#8. Μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις emojis. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Γιατί για αυτό άλλωστε είναι και το βασικότερο. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες emojis που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και που θα βοηθήσουν τη λεζάντα που θα συνοδεύει την φωτογραφία σου να γίνει πιο προσιτή και κατανοητή από τους άλλους.

#9. Σχολίασε και σε άλλους λογαριασμούς. Μην σπαμάρεις σχολιάζοντας μονολεκτικά τι ωραίο που είναι αυτό που βλέπεις. Γράψε κάτι παραπάνω. Ανάλυσε λίγο περισσότερο αυτό που θες να πεις.  Όταν κάποιος που έχει κοινά ενδιαφέροντα με σένα, διαβάσει κάποιο σχόλιο σου σε άλλη φωτογραφία, δύο είναι τα πράγματα που θα προσέξει πρώτα. Το τι είπες και το ποιος το είπε. Αν το σχόλιο σου είναι αδιάφορο και μοιάζει περισσότερο με spam τότε θα αδιαφορήσει. Αν πεις κάτι πιο ενδιαφέρον και δείξεις ότι πραγματικά σε ενδιαφέρει και να σχολιάσεις, τότε θα ενδιαφερθεί και ο τρίτος. Και εδώ έρχεται να προστεθεί και η σημασία της εικόνας προφίλ. Και να ότι είπα ισχύει και για την φωτογραφία προφίλ σου. Γιατί αν αυτός που σχολιάζει έχει την φωτογραφία από μια ομπρέλα και σχολιάζει κάτω από μια φωτογραφία με κραγιόν, το πιο πιθανό είναι να αδιαφορήσουμε όλοι.

#10. Μοιράσου μια ιστορία κάτω από κάθε φωτογραφία. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να γράψεις ένα μικρό συνοδευτικό κείμενο. Εγώ το κάνω συχνά αυτό το λάθος, και μένω σε λίγα λόγια ή ένα τσιτάτο που μου αρέσει κάτω από τις φωτογραφίες που ανεβάζω. Έχω όμως προσέξει ότι όταν μοιράζομαι μια ιστορία σχετική με την φωτογραφία πάντα, τότε τα σχόλια πληθαίνουν και η συζήτηση ξεκινά. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Engagement!!! Φυσικά, θα πρέπει το κείμενο που θα συνοδεύει την φωτογραφία να είναι και σχετικό με αυτό που βλέπουν οι άλλοι. Αν μας δείχνεις φωτογραφία με εσένα να ποζάρεις φορώντας το μαγιό σου, ελπίζω το κείμενο που θα το συνοδεύει να μην αναφέρεται στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τουλάχιστον. 

Αυτές είναι 10 μόνο συμβουλές που συγκέντρωσα και που πιστεύω θα βοηθήσουν να αυξήσεις τους followers σου στο Instagram. Επειδή όμως γράφοντας μου ήρθαν και ένα σωρό άλλα πράγματα στα οποία νιώθω ότι πρέπει να αναφερθώ, τότε μάλλον κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και δεύτερο μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...