ΔΙΑΒΑΣΕ αυτό το άρθρο πριν σβήσεις τους unfollower από τους διαγωνισμούς σου

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση ήταν μια διαφωνία που είχα πρόσφατα με μια φίλη σχετικά με τα Unfollow των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς. Πολλές bloggers εκδικούνται τους Unfollowers με το να τους μπλοκάρουν για να μην ξαναπάρουν μέρος σε διαγωνισμούς. Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο εκδικητική. Αντιθέτως μάλιστα. Τους αγαπώ ακριβώς γιατί μου αδειάζουν την γωνιά, αμέσως μετά την συμμετοχή τους. Αρκεί αυτή να είναι έγκυρη. Θεώρησε λοιπόν αυτό το άρθρο ένα μικρό υπέρ και κατά των διαγωνισμών στο Instagram.

Καταρχάς, ένας βασικός λόγος που μισώ τους διαγωνισμούς είναι ότι στην πλειοψηφία τους θα σου φέρουν followers οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο που μοιράζεσαι. Οι άνθρωποι αυτοί σχεδόν ποτέ δεν θα σχολιάσουν κάτω από την φωτογραφία σου και το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσουν μετά από λίγο καιρό για να επανέλθουν με τον επόμενο διαγωνισμό που θα κάνεις.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟ UNFOLLOW
Και εγώ το έχω κάνει και εσύ το έχεις κάνει. Αν δεν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο δεν θέλεις και να ασχολείσαι ούτε να βλέπεις φωτογραφίες από αυτό. Για αυτό και αποφασίζεις να κάνεις Unfollow από τον λογαριασμό που δεν σε ενδιαφέρει. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί επιτρέπεται να το κάνεις εσύ σε άλλους αλλά δεν επιτρέπεται να το κάνει ο άλλος σε σένα.
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Για μένα είναι σημαντικότερη η κοινοποίηση ενός διαγωνισμού ή στην περίπτωση του Instagram το tag. Όταν ο άλλος το μοιράζεται με τους φίλους του, τότε υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα κάποιος από τους φίλους του να ενδιαφέρεται για αυτό που κάνω και να προκύψει έτσι ένας πιο "ενεργός" ακόλουθος. Ένας ακόλουθος που θα ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο που παράγω και που θα αλληλεπιδρά. Και γιατί όχι που θα σχολιάζει και θα συζητάμε. Άλλωστε έχω γνωρίσει πολλές κοπέλες που με βρήκαν μέσω ίντερνετ και από ακόλουθοι έγιναν φίλες.

Το χειρότερο για μένα είναι να κάνει tag διασημότητες όπως η Ελένη Μενεγάκη πχ ή άλλες Bloggers που πιθανότατα να μην ενδιαφέρονται καν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό μου. Αυτούς ναι τους θεωρώ κουτοπόνηρους και το πιο πιθανό είναι να αδιαφορήσω αλλά και επιμελώς να ακυρώσω την συμμετοχή τους ως spam.

Αντιθέτως όσο περισσότερους ταγκάρει κάποιος (αρκεί να είναι διαφορετικοί άνθρωποι) τόσο το καλύτερο για μένα. Αφού αυξάνονται οι πιθανότητες να με γνωρίσει κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο του blog μου.

Όχι δεν είναι κακό το Unfollow. Με βγάζει και από την δύσκολη θέση να πρέπει να ικανοποιήσω τα γούστα τόσο διαφορετικών ανθρώπων παράγοντας ένα περιεχόμενο που πιθανότατα να μην με εκφράζει.

Οι διαγωνισμοί όμως έχουν και πολλά θετικά για τους blogger. Είναι ο πιο εύκολος και σχεδόν δωρεάν τρόπος να διαφημίσεις την δουλειά σου σε ευρύ κοινό. Όχι ότι δεν θα πιάσει το Promo μέσω διαφήμισης, αλλά για πολλούς μπορεί να είναι οικονομικότερος ένας διαγωνισμός. Τα πάντα εξαρτώνται από το δώρο. Αν οι ακόλουθοι σου θέλουν να κερδίσουν αυτό το δώρο που τους χαρίζεις τότε πιθανότατα να είναι πολύ καλύτερη η επιλογή ενός διαγωνισμού.

Πέρα από την αύξηση των follower Οι διαγωνισμοί μπορούν να φέρουν και περισσότερες συνεργασίες με εταιρείες. Περισσότερες συνεργασίες, περισσότεροι διαγωνισμοί, περισσότερα δώρα για τους ακόλουθους σου, περισσότεροι ακόλουθοι για σένα. Το έπιασες φαντάζομαι πως λειτουργεί.

Σημασία πάντως έχει να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και να κάνεις αυτό που αγαπάς. Και αν θες βοήθεια για το πως να στήσεις ένα Giveaway μην αμελήσεις να διαβάσεις το αναλυτικό μου οδηγό για την οργάνωση ενός διαγωνισμού στο blog σου. Αντίο λοιπόν και στο επανιδείν για μένα σε ένα επόμενο διαγωνισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...