ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΩ ΤΟ BLOGGING

Με διάθεση αυτο-ψυχανάλυσης και ολίγον τι από συμβουλές για νέους Bloggers. Ένιωσα την μεγάλη ανάγκη να μιλήσω για μερικά θέματα. Για μερικά θέματα, που εύχομαι να γνώριζα πριν αρχίσω το Blogging. Είτε για να αποφύγω τις αναποδιές, είτε για να προετοιμαστώ για τις φουρτούνες.
what I wish i knew when I started blogging
Είναι μερικά πράγματα για τα οποία μπορεί να μιλάμε συχνά μεταξύ μας οι Bloggers αλλά ελάχιστες φορές τα "αγγίζουμε". Υπάρχουν και κάποια άλλα, που ενώ είναι απλά, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να σου πει, λες και πρόκειται για επτασφράγιστο μυστικό ή πολύ απλά για να ασχοληθούμε. Εγώ λοιπόν τα μάζεψα όλα εδώ. Και τα απλά και τα πολύπλοκα. Όλα όσα θα ήθελα να γνώριζα όταν ξεκινούσα το Blogging.

1. Μην αντιγράφεις!!!! Ακούγεται σαν το ου ψευδομαρτυρήσεις... Οκ, αυτό είναι γνωστό θα μου πείτε. Κι όμως, έχω δει όχι μόνο νέες Bloggers αλλά και παλαιότερες στο κουρμπέτι να κάνουν αυτό το λάθος. Και δεν εννοώ μόνο να βρεις φωτογραφία από το google, ένα λάθος που έχω κάνει και εγώ παλαιότερα, πριν μάθω για τις δωρεάν φωτογραφίες που μπορείς να βρεις ελεύθερες δικαιωμάτων από το άρθρο της Δέσποινας στο Blog της. Δεν είναι όμως οι φωτογραφίες το θέμα. Πολλά έχουν δει τα μάτια μου. Μερικές έχουν τόσο θράσος να αντιγράφουν λέξη προς λέξη ολόκληρα Posts ή βήμα προς βήμα video... Για να μην μιλήσω για την μανία που είχε πιάσει μερικές ένα καιρό να αναρτούν φωτογραφίες προϊόντων μακιγιάζ και να αραδιάζουν ρομαντικά ποιήματα από κάτω. Γιατί είναι ωραίο αν το κάνεις γιατί έτσι σου βγαίνει, αλλά αν το βλέπω από καμιά δεκαριά κάτι μου λέει ότι δεν τους βγαίνει... απλά αντιγράφουν το στυλάκι.. είμαι ρομαντική φύση και όταν βλέπω μολύβι ματιών μου έρχεται στο νου ένας στοίχος της Κικής Δημουλά...
2. Οι φωτογραφίες είναι σημαντικές! Ίσως από τα σημαντικότερα στο Blog σου, αφού μπορεί να είναι και ο λόγος που πολλοί αναγνώστες θα πατήσουν για να διαβάσουν την ανάρτηση σου. Μπορεί όπως είπα να μην πρέπει να τις αντιγράψεις αλλά υπάρχουν τόσα πολλά sites για να βρεις ελεύθερες και δωρεάν φωτογραφίες που δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό. Σαφέστατα όμως είναι καλό να βγάζεις τις δικές σου και να είναι όσο πιο καλές γίνεται τόσο σε επίπεδο ποιότητας και ανάλυσης όσο και σε επίπεδο αισθητικής, της αισθητικής τουλάχιστον του Blog σου. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα μου χρησίμευε να γνωρίζω πριν ανεβάσω ένα σωρό φωτογραφίες στις πρώτες μου αναρτήσεις, φωτογραφίες που τώρα μου φαίνονται πολύ κακές σε όλα τα επίπεδα.
3. Βάλε μπροστά τον εαυτό σου. Έχω γνωρίσει πολλές Bloggers που ενώ διάβαζα το blog τους δεν γνώριζα το πρόσωπο τους. Συναντιόμαστε σε events και εκείνες με ήξεραν (λόγω Youtube) αλλά εγώ δεν είχα ιδέα με ποιες μιλούσα. Μερικές ακόμα δεν τις ξεχωρίζω ή τις φωνάζω με το όνομα του blog τους. Προσωπικά θεωρώ αυτή την σύνδεση πολύ σημαντική, για αυτό και είμαι υπέρ του να έχεις τουλάχιστον μια φωτογραφία σου στο Blog σου. Διάολε, γιατί όχι; Δεν είσαι περήφανη για αυτό;
4. Προσοχή στις συνεργασίες. Έπαθα κι έμαθα εδώ. Δεν ξέρεις τι θα αντικρίσεις όταν θα ξεκινήσεις τις συνεργασίες. Είναι καλό να έχεις ξεκαθαρίσει τους όρους σου από την αρχή και αν κάτι πάει στραβά δεν πρέπει να διστάσεις να πεις το αντίο. Δεν υπάρχει λόγος για δράματα. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ πλέον να συνεργάζομαι με ανθρώπους που δεν θέλουν να λειτουργήσουν ομαδικά, με ανθρώπους που προβάλουν τα δικά τους κόμπλεξ επάνω στους άλλους, γενικά θέλω μόνο δημιουργικούς ανθρώπους με ανοιχτή διάθεση. Ο αρνητισμός να μου λείπει. 
5. Καλύτερα να μείνεις σε όσα ξέρεις και γνωρίζεις καλά. Ακόμα και για αυτά άλλωστε μπορεί να βρεθούν κάποιοι που θα σου επιτεθούν και θα προσπαθήσουν να σου επιβάλλουν την αντίθετη άποψη. Τουλάχιστον όταν κάτι το ξέρεις καλά, έχεις την αυτοπεποίθηση να αναγνωρίσεις ότι πιθανότατα να ζουν το δικό τους δράμα και να μην αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί τους. 
6. Οι κλίκες δεν βοήθησαν κανένα. Δεν με αφορά το άθλημα, αν και πολλοί μου έχουν προσάψει ότι ανήκω σε κλίκες. Δεν ανήκα ποτέ και δεν με ενδιέφερε άλλωστε. Αντιθέτως έχω βρεθεί μπροστά σε κωμικοτραγικές καταστάσεις και έχω την εμπειρία ατόμων που διψούσαν να ανήκουν σε μια κλίκα. Μάλλον αυτοί δεν τελείωσαν ακόμα το γυμνάσιο, εγώ πάλι το έχω προ πολλού αφήσει πίσω μου. Σκεφτείτε μόνο ότι άτομα που μου έχουν πει ανοιχτά ότι με αντιπαθούν και αηδιάζουν όταν με βλέπουν, ειδικά όταν είναι με την αυλή τους μαζί, έχουν έρθει από μόνα τους να "κάτσουν" δίπλα μου (παρόλο που υπήρχαν άπειρα τραπέζια, καρέκλες μακριά μου) απλά γιατί είμαι η μόνη γνωστή τους την συγκεκριμένη μέρα στο συγκεκριμένο event. Δηλαδή όταν είναι με τις κλίκες είμαι μίασμα Που πρέπει να αποφύγουν και ζήτημα να πουν ένα γεια, όταν είναι μόνες είμαι μια γλύκα, η ιδανική παρέα; WTF? 
7. Ο φόβος της αποτυχίας. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω όλους αυτούς που φοβούνται να αποτύχουν. Δεν κάνουν τίποτα γιατί φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν, φοβούνται ότι δεν θα αρέσουν σε όλους (sic!) , φοβούνται ότι θα έρθουν οι Haters και θα τους φάνε στον ύπνο τους.... Γενικά φοβούνται και το μόνο που σε συμβουλεύουν είναι ΜΗΝ κάνεις αυτό, ΜΗΝ γράψεις αυτό, ΜΗΝ μιλήσεις για αυτό και προπάντων ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ. Πως γίνεται βέβαια αυτοί που φοβούνται να είναι πάντα αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν αναγνωρίζεται η δουλειά τους μου λέτε;
8. Σκληρή δουλειά = επιτυχία. Σε κανένα δεν έρχονται όλα εύκολα. Και πίστεψε με η σκληρή δουλειά φαίνεται και αποδίδει πάντα. Θυμάμαι μια συζήτηση που είχα με μια φίλη fashion blogger, για τις ώρες που τρέχει για να βρει τοποθεσίες για φωτογράφηση, το κουβάλημα με τα ρούχα και την κάμερα και το πως αυτό θα πρέπει να το συνδυάσει με την σχολή και την δουλειά της. Κι όμως όλη αυτή η σκληρή δουλειά φαίνεται και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί την έχω δει να εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα και το Blog της να είναι πολύ αξιόλογο. Μιλάω για την Αλεξάνδρα από το Study About Fashion στην οποία εύχομαι τα καλύτερα γιατί τα αξίζει.


Διάβασε επίσης:



The KM Projects
Not just another beauty blog

3 σχόλια:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...