Μαθήματα blogging #5 - Παραμονεύοντας τον ανταγωνισμό

Σε αυτό το μάθημα θα μας απασχολήσει ο ανταγωνισμός μας. Τι μπορούμε να μάθουμε από τον ανταγωνισμό μας; Μπορεί η λέξη παραμονεύω να σας προδιαθέτει αρνητικά , ωστόσο το Lurking δεν είναι τόσο αρνητικό σε όρους διαδικτύου.







Στην τέχνη του πολέμου  για στελέχη Μάρκετινγκ το ρητό του Σουν Τζου έχει γίνει:

Όταν μπαίνεις σε μια ΑΓΟΡΑ, μελέτησε τις μεθόδους του ανταγωνιστή σου. Χρησιμοποίησε την εμπειρία του για να αποφύγεις λάθη



Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσετε τι θα έχει αποτέλεσμα στο ιστολόγιο σας είναι να δείτε τι έχει αποτέλεσμα σε άλλα blogs. Εάν δεν είστε και τόσο κατικός αναγνώστης ιστολογίων, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την ανάγνωση.

Έτσι θα μάθετε τι είδους επικοινωνία και αλληλεπίδραση είναι κατάλληλη όταν είστε νέοι σε μια διαδικτυακή κοινότητα.

Ξεκινήστε να "παραμονεύετε" βρίσκοντας μερικά ιστολόγια που σας αρέσουν , τα οποία θεωρούνται ανταγωνιστικά ή τα οποία βρίσκετε ενδιαφέροντα για κάποιο λόγο. Εγώ θα σας πρότεινα να βρείτε Blogs τα οποία θεωρούνται TOP στην κατηγορία τους. Γιατί από τους καλύτερους θα μάθετε σωστά και θα βρείτε τα καλύτερα tips για να υιοθετήσετε. Εάν θέλετε να δείτε ένα ιστολόγιο που έχει πολύ ενεργό κοινό που εκφράζεται , βρείτε ένα που έχει πολλά σχόλια και βεβαιωθείτε ότι τα διαβάζετε όλα.




Τι πρέπει να κοιτάτε στα ιστολόγια των ανταγωνιστών;



  1. Δημοσιεύσεις. Θέματα, περιοσικότητα, ημέρες και ώρες που προσελκύει αναγνώστες. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι ωθεί ένα Blogger στην ανάρτηση μιας δημοσίευσης.
  2. Αλληλεπίδραση. Προσέξτε ποιες δημοσιεύσεις παίρνουν πιο πολλά σχόλια και απαντήσεις. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι ωθεί τους ανθρώπους να κάνουν συζητήσεις. 
  3. Χρήση πηγών. Εξετάστε την περίπτωση που ο Blogger επιλέγει να συμπεριλάβει ένα σύνδεσμο, ένα παράθεμα ή μια πηγή και τι προσθέτει στην συζήτηση.
  4. Σχεδιασμός. Ρίξτε μια ματιά στο σχεδιασμό και το στυλ των ιστολογίων που ίσως θέλετε να μιμηθείτε στο δικό σας ιστολόγιο.
  5. Χρήση Λιστών και gadgets. Δείτε τι gadgets χρησιμοποιούν και τι από αυτά μπορεί να βάλετε και εσείς στο δικό σας . Προσωπικά βρίσκω το Blog ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ πολύ ενδιαφέρον στο πως χρησιμοπιεί τις λίστες. 
  6. Διαδραστικότητα και αλληλεπίδραση. Είναι καλό να ζητάτε από τους αναγνώστες σας να σχολιάσουν και να τους απαντάτε. Δείτε πότε ο blogger επιλέγει να σβήσει σχόλια.
  7.  Πολυμέσα - Φωτογραφίες - βίντεο. Οι ιστολόγοι το κάνουν συνεχώς για να εμπλουτίσουν τα λεγόμενα τους με οπτικό υλικό. Χρησιμοποιούν φωτογραφίες για να υποστηρίξουν τις ιδέες ή απλώς για να τραβήξουν βλέμματα. 


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Ότι δουλεύει για κάποιον δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και σε σας. Δεν χάνετε όμως να δοκιμάσετε ιδέες.

Διάβασε επίσης: 5 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις ένα beauty blog


The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...