Μάθημα Blogging #7 - Πως να προωθήσεις το Blog σου!







Στο σημερινό μάθημα θα μιλήσουμε για τεχνικές προώθησης του Blog μας!






Μερικοί δοκιμάσμένοι τρόποι για να προωθήσεις το Blog σου:

  1. Ετοίμασε ένα καθημερινό πλάνο δράσης. Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, που θέλεις να φτάσεις και τι τακτικές να ακολουθήσεις για να το πετύχεις;
  2. Απέφυγε να αλλάζεις συχνά το σχεδιασμό του (ειδικά στην αρχή)
  3. Μην βάλεις ακόμα διαφημίσεις αριστερά και δεξιά, προσπάθησε να χτίσεις το κοινό σου.
  4. Προετοίμασε μερικά άρθρα αρκετά δυνατά για να φέρουν αναγνώστες. Θυμήσου ότι το περιεχόμενο είναι το πιο σημαντικό και είναι αυτό που θα σου φέρει ανανγώστες.
  5. Βρες άλλα Blogs και άρχισε να τα παρακολουθείς και να σχολιάζεις στις αναρτήσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην σπαμάρεις, αφήνωντας σχόλια τύπου "Ωραίο Post έλα στο Blog Μου". Προσπάθησε να συνεισφέρεις στην συζήτηση που γίνεται.
  6. Βρες blogs που σε νοιάζουν να διαβάσεις και έχουν σχέση με το δικό σου
  7. Χρησιμοποίησε links βοηθάνε στο SEO ΠΟυ θα δούμε σε επόμενο μάθημα
  8. Να απαντάς στους αναγνώστες σου εφόσον σε ρωτούν κάτι
  9. Φτιάξε μια λίστα email και στείλε newsletters
  10. προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με άλλους bloggers. Συζήτησε μαζί τους τους προβληματισμούς σου.
  11. Δημοσιοποίησε την δραστηριότητα σου σε φίλους (και όχι μόνο) μέσω των social media
  12. Ζάτα από τους φίλους σου να μοιραστούν το blog σου. Δεν χρειάζεται να είναι πολλοί απλά να έχουν κοινά ενδιαφέροντα. 
  13. Αναζήτησε ανθρώπους που έχουν μοιραστεί παρόμοιο περιεχόμενο στο παρελθόν. βρες τους και μέσω Google. Στείλε τους μια ανάρτηση μαζί με ένα ευγενικό μήνυμα και ζήτησε την γνώμη τους. 
  14. Γράψε ως Guest Blogger σε άλλα blogs και βάλε τα Links για το δικό σου. Μάθε πως μπορείς να φιλοξενηθείς στο blog Μου
  15. Συνεργάσου με άλλες bloggers για αλληλουποστήριξη. Το Edit your life είναι ένα περιοδικό που εκδίδεται από bloggers. Μάθε πως μπορείς να γίνεις αρθρογράφος στο Edit your life και έλα και εσύ στην παρέα μας. Αν θες επικοινώνησε με την +DESPINA P , την υπεύθυνη του περιοδικού για να σου εξηγήσει περισσότερα. 
  16. Χρησιμοποίησε τα social media ανάλογα με το είδος του ιστολογίου σου. 
  17. Κάνε διαγωνισμούς. Σε επόμενο μάθημα θα μάθουμε τρόπους διεξαγωγής διαγωνισμών και θα μάθουμε και εργαλεία που βοηθούν να είναι αδιαβλητοι και ταυτόχρονα να φέρνουν περισσότερους αναγνώστες.
  18. Προσπάθησε να εφαρμόσεις την στρατηγική που ταιριάζει στο δικό σου blog. Δώσε λίγο χρόνο σε αυτό που δοκιμάζεις και δοκίμασε διαφορετικές στρατηγικές. Αλλά αν δεν πετύχουν μην απογοητεύεσε. Δοκίμασε κάτι άλλο γιατί αν δεν πέτυχε μετά από μερικούς μήνες τότε ίσως να μην πετύχει. Να θυμάσαι αυτό που είπε ο Αϊνστάιν.
Παραφροσύνη είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να αναμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. 


 Advertisement

Διάβασε επίσης:


The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...