Εγώ πότε θα γίνω μάνα; - Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν να γίνουν μητέρες με εξωσωμματική


Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου και ένα ακόμα μεγαλύτερο Χρόνια Πολλά σε όλες όσες παλεύουν να γίνουν μητέρες με εξωσωμματική γονιμοποίηση.

Αυτά ήταν τα λόγια που διάβασα σήμερα το πρωί και με συντάραξαν τόσο ώστε να γράψω αυτό το Post. Ευχαριστώ πολύ την Ίλια από το Living Postards για την έμπνευση. 

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μια παράνοια, στην κυριολεξία καθώς όλο και περισσότερες σύγχρονες Μήδειες ξεπηδούν μπροστά μας. Πόσοι άραγε έχουμε ξεστομίσει δυνατά ότι μερικοί άνθρωποι ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνουν γονείς, πόσοι από εμάς πιστεύουμε ότι ο κόσμος μας έχει γεμίσει από παιδιά γονιών που δεν τα θέλουν. Πολλοί μπορεί να πείτε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ότι όλοι οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους, αλλά η ύπαρξη ορφανοτροφείων εν έτη 2015, οργανώσεων που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά (και μερικές καταλήγουν να τα εκμετταλεύονται - αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), όλα τα παιδιά που γεννιούνται άρρωστα λόγω της "αρρώστιας" των γονιών τους να αναπαραχθούν και τώρα πρόσφατα η φρικτή δολοφονία ενός μικρού αγγέλου που συγκλόνησε στην κυριολεξία το πανελλήνιο, είναι μόνο μερικά από όσα διατρέχουν το μυαλό μας και στηλιτεύουν την κοινωνία που θα δώσουμε - δώσετε στα παιδιά του αύριο. 

Και στον αντίποδα όλων αυτών είναι όλα εκείνα τα νέα (ναι είναι νέα) ζευγάρια που παλεύουν με δεκάδες εξωσωμματικές να γίνουν γονείς. Που περνάνε από άπειρες και πολλές φορές επίπονες εξετάσεις και επεμβάσεις ξανά και ξανά, που παίρνουν ορμόνες και φάρμακα καθημερινά μόνο και μόνο γιατί θέλουν να ακούσουν την χαρμόσυνη είδηση του ερχομού ενός παιδιού στην ζωή τους. Κι όταν εκείνο το πολυπόθητο δεν έρχεται η απογοήτευση μεγαλώνει... αλλά και το πείσμα και δώστου ξανά από την αρχή. 

Ας μην μιλήσουμε για την επίπονη και χαμένη στην γραφειοκρατία διαδικασία της υιοθεσίας ενός παιδιού, γεγονός που καθιστά αδύνατο και αυτό το σενάριο. Και τα παιδιά πεινάνε και τα ζευγάρια μένουν άτεκνα. Και όλα αυτά γιατί;

Δεν θέλω να βγάλω συμπέρασμα με αυτή μου την ανάρτηση θέλω μονάχα να σας βάλω να σκεφτείτε όλα αυτά που πέρασαν και από το δικό μου μυαλό διαβάζοντας αυτά τα λόγια σήμερα το πρωί. 

Το μόνο που εύχομαι είναι του χρόνου όλο και περισσότερες γυναίκες που πραγματικά το επιθυμούν να γίνουν μητέρες και όλο και περισσότερα παιδιά να χουχουλιάσουν στην αγκαλιά των μανάδων τους. 


Διάβασε επίσης:





The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...