Συμβουλές για το σχεδιασμό του Blog

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των Blogger είναι ο σχεδιασμός του ιστολογίου. Από το χρώμα μέχρι τις εφαρμογές, οι επιλογές είναι άπειρες. Είναι τόσα πολλά τα gadgets που υπάρχουν διαθέσιμα. Ποια όμως είναι πραγματικά αναγκαία για το δικό μας ιστολόγιο;

design your blog

Η απλότητα είναι ίσως το βασικότερο που θα πρέπει να έχει στο νου του ένας  νέος Blogger. Άλλωστε όπως πολύ σωστά έχει πει και η Κοκό Σανέλ σε συνέντευξη της το 1923:

Η απλότητα είναι η κεντρική ιδέα όλης της αληθινής κομψότητας. 

Περιοριστείτε σε ένα απλό σχεδιασμό του ιστολογίου. Περιορίστε τα περιττα gadget για τους αναγνώστες στα απολύτως απαραίτητα όπως για παράδειγμα, τα about page, follow button, search κτλ. Για κάθε ένα gadget που προσθέτετε θα πρέπει να έχετε σκεφτεί καλά αν αυτό είναι απαραίτητο και αν προσθέτει αξία στο ιστολόγιο σας. Εννίοτε τα πολλά gadgets τείνουν να βαραίνουν το site Με αποτέλεσμα να αργεί να ανοίξει. 

Μείνετε σε 2 με 3 γραμματοσειρές το πολύ και μην κουράζετε τους αναγνώστες σας. Εξίσου ή και περισσότερο σημαντική είναι η χρωματική παλέτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα χρώματα προκαλούν συναισθήματα. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε να προκαλέσετε στον αναγνώστη σας; Δεν εδώ ένα άρθρο για την σημασία του χρώματος στο μάρκετινγκ. Προσπαθήστε να βρείτε χρώματα που αλληλοσυμπληρώνονται. Αν δεν είστε καλός στην ζωγραφική, χρησιμποιείστε το Colorschemegenerator.com. 


colors of your blog

Αποφύγετε τα gadget που "προδίδουν" τους αναγνώστες σας. Μην βάζετε για παράδειγμα μουσική ή έντονους ήχους autoplay. Να θυμάστε ότι όσο πιο πολλά γραφικά και gadget έχει ένα Blog τόσο πιο πολύ αργεί να φορτώσει

Ρυθμίστε το μέγεθος της σελίδας να μην είναι μικρότερο από τα 1246kb. Επιλέξτε και κάτι που να μην είναι τεράστιο για να φορτώνει γρήγορα. 

Καλό είναι να υπάρουν:
  • menu
  • search box
  • Αρχειοθήκη
  • About
  • Contanct
  • Follow/mailing list
Τσεκάρετε στις ρυθμίσεις αν είναι φιλικό σε κινητά.

Αποφύγεται να γράφετε τεράστιες παραγράφους. Κουράζουν!

Αν έχετε λίστα με τα αγαπημένα ιστολόγια ή άλλες λίστες, σκεφτείτε να τις βάλετε σε ξεχωριστή σελίδα.

Σιγουρευτείτε για την ορθογραφία σας και μην γράφετε Greeklish. Επίσης αποφύγεται πολύ μικρές γραμματοσειρές. Δυσκολεύουν στην ανάγνωση και δεν θέλετε να σας αποχαιρετήσουν οι αναγνώστες σας λόγω γραμματοσειράς. 

Μην παραλείψετε να βάλετε μια φωτογραφία σας στο about page. Είναι ωραίο να δίνουμε ένα πρόσωπο στο αγαπημένο μας Blogger. 



Διάβασε επίσης:


The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...