Μια ταινία για το Σαββατοκύριακο: Ερωτική ΕπιθυμίαΠριν τα μελό ρομάντζα και τις Αμερικάνικες ιστορίες αγάπης, είναι σημαντικό να δεις αυτήν την ταινία, ως ένα ύμνο στον έρωτα. In the mood for love, είναι ο τίτλος αυτής της διαφορετικής αν μη τι άλλο ιστορίας αγάπης σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γουόνγκ Καρ-βαι, με πρωταγωνιστές τη Μάγκι Τσεουνγκ και τονΤόνι Λιούνγκ Τσίου Γουάι.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Στο Χονγκ Κονγκ, το 1962 ο Τσόου Μο Γουαν, δημοσιογράφος, νοικιάζει ένα διαμέρισμα την ίδια μέρα με τη Σου Λε Ζεν, γραμματέα σε ναυτιλιακή εταιρεία. Είναι γείτονες, και παντρεμένοι με συζύγους που τους αφήνουν μόνους για λόγους δουλειάς. Παρά την παρουσία των γειτόνων και της σπιτονοικοκυράς, ο Τσόου και η Σου συναντιούνται μόνοι συχνά, και αρχίζουν να γίνονται φίλοι.
Εκμυστηρεύονται τις υποψίες τους ότι οι δυο τους σύζυγοί είναι παράνομο ζευγάρι. Ο Τσόου πείθει τη Σου να "παίξουν" αυτό που φαντάζονται ότι συμβαίνει με τους συντρόφους τους, και σιγά σιγά η λεπτή γραμμή ανάμεσα στο παιχνίδι και το αληθινό ειδύλλιο χάνεται.
Ο Τσόου ζητά από τη Σου να τον βοηθήσει να γράψει μια σειρά με θέμα τις πολεμικές τέχνες για την εφημερίδα του. Καθώς η σχέση τους γίνεται πιο στενή, οι γύρω τους αρχίζουν να το παρατηρούν, και ο Τσόου με τη Σου προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλο ότι δεν θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν οι σύζυγοί τους.

Με μια αριστοτεχνική αλλά ταυτόχρονα απλή σκηνοθεσία εξελίσσεται μπροστά μας αυτή η ξεχωριστή ιστορία αγάπης. Ακροβατώντας ανάμεσα στο πάθος και τους ηθικούς φραγμούς οι ήρωες δεν μπορούν παρά να παρασυρθούν από την μονίμως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους. 


Τα κοστούμια σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή (αυτή της δεκαετίας του 60) και η εξαιρετική μουσική που την ντύνει σε παρασέρνει σε τροπικούς προορισμούς. 


Η ταινία αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας ανεπίσημης τριλογίας, μαζί με το πρώτο μέρος, Ημέρες Αγριότητας (αγγλικός τίτλος: Days of Being Wild), του 1991 και το τελευταίο 2046 του 2004.
Διάβασε επίσης:
The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...