Pages

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τα 25 Ευχαριστώ - Ένα αυτοψυχαναλυτικό Post


Ένα αυτοψυχαναλυτικό Post που εμπνεύστηκε η Ηρώ, aka Miss Bella Bamba και που απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι. Μόλις τις προάλλες, όταν γνώρισα από κοντά την εμπνεύστρια αυτού του "tag", της ομολογούσα ότι δεν έχω τίποτε για να πω ευχαριστώ και ότι μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρω 25 πράγματα/ανθρώπους για να ευχαριστήσω. 
Σήμερα ξύπνησα με διάθεση εκμυστήρευσης και αποφάσισα να απαντήσω επιτέλους και να μοιραστώ μαζί σας τα 25 ευχαριστώ μου.

  1.  Ευχαριστώ που είμαι υγιής, αρτιμελής και ικανή για εργασία. Ξέρω ότι ακούγεται λίγο τετριμμένο αλλά η υγεία είναι ίσως το πιο σημαντικό αγαθό στην ζωή μας και αυτό, το οποίο εκτιμούμε - συνήθως- μόνο αφού το χάσουμε.
  2. Ευχαριστώ τους γονείς μου για εμένα και τα αδέρφια μου. Γιατί αποφασίσανε να φέρουν στον κόσμος 5 παιδιά, γιατί στάθηκαν τυχεροί, να έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αναθρέψουν με τις καλύτερες συνθήκες. Γιατί σε αυτούς οφείλω το κριτικό μου πνεύμα, γιατί η μόρφωση και η καλλιέργεια τους είναι που τους έκανε να μεγαλώσουν έτσι τα παιδιά τους ώστε να αμφισβητούν, να κρίνουν και να κρίνονται. 
  3. Ευχαριστώ πολύ τα αδέρφια μου, που υπάρχουν στην ζωή μου και παρόλο που μερικές φορές θέλω να τα σκοτώσω (και πιθανότατα να με σκοτώσουν και αυτοί) είναι όλοι τους πολύτιμοι για μένα. Και επειδή, δυστυχώς έχω φτάσει στο παρατσάκ να χάσω δύο από αυτούς, ευχαριστώ ιδιαίτερα που είναι ακόμα μαζί μας. 
  4. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την αδερφή μου που με "ξεσκάτιζε" όταν ήμουν μικρή. παρόλο που τις κόστιζε η καθυστέρηση στην βραδινή της έξοδο. Επίσης, την ευχαριστώ γιατί μεγαλώνοντας, φρόντισε να πάρει το αίμα της πίσω και μου χάρισε δύο υπέροχα ανίψια, τα οποία με την σειρά μου εγώ ξεσκάτισα όσο μεγάλωναν. 
  5. Ευχαριστώ πολύ την τύχη μου, για όλα όσα έχω ζήσει. Είμαι σίγουρη ότι μου επιφυλάσσει ακόμα περισσότερα, αλλά είμαι ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες που απέκτησα σε αυτό το ταξίδι της ζωής. 
  6. Είμαι ευγνώμων για την εμπειρία μου να παίξω στην Επίδαυρο, στο πλευρό γνωστών ηθοποιών. Είμαι ευγνώμων για τις περιοδείες που έκανα όσο δούλευα ως ηθοποιός και ακόμα περισσότερο γιατί κατάφερα να γνωρίσω τόσο σημαντικούς "δασκάλους" του "σανιδιού", όπως την κυρία Άννα Συνοδινού, την κυρία Ζωή Φυτούση, τον πολυαγαπημένο δάσκαλο Βασιλη Ρίτσο, τον πιο μοντέρνο δάσκαλο Φαίδωνα Γεωργίτση, τον αγαπημένο φίλο και συνάδελφο Μπάμπη Αλατζά, ο οποίος έφυγε πρόσφατα, την γλυκύτατη και πολυτάλαντη Γεωργία Καλλέργη, τον "εναλλακτικό" Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και πολλούς πολλούς άλλους που μπορεί να μην αναφέρω τώρα αλλά είναι βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μου. 
  7. Ευχαριστώ πολύ τις καλές μου φίλες Μαρία, Σάντυ, Φανή και Νατάσα γιατί είναι απλά στην ζωή μου και η κάθε μια την νοστιμίζει με διαφορετικό τρόπο, όπως τα μπαχαρικά νοστιμίζουν το φαγητό μας. 
  8. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την φίλη μου Μαρία γιατί μου στέκεται και με καταλαβαίνει και μετά απο τόσα χρόνια είναι εκεί και με στηρίζει. Το έχω ξαναναφέρει. Ήταν εκείνη που πρωτοκάθισα δίπλα της στην σχολή θεάτρου, μαζί φύγαμε απο την σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα, μαζί μεταναστεύσαμε στην σχολή Βεάκη, μαζί αποφοιτήσαμε από εκεί, αυτήν ακολούθησα στο Εθνικό ωδείο για να κάνω μαθήματα τραγουδιου (έχει καταπληκτική φωνή για όπερα). Την ευχαριστώ πολύ που απλά υπάρχει στην ζωή μου για να την κάνει καλύτερη. Ακόμα και όταν δεν βρισκόμαστε πια πολύ συχνά. Είναι πάντα στις σκέψεις και στην καρδιά μου. 
     
  9. Ευχαριστώ για την εμπειρία της αρρώστιας και του θανάτου του πατέρα μου. Ναι καλά διαβάσατε. Ευχαριστώ! Ο πατέρας μου έπεσε στις 2 Ιανουαρίου του 2008 από εγκεφαλικό. Πέφτοντας χτύπησε ένα σπόνδυλο και αναγκάστηκε να μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι. Η κατάσταση του δυστυχώς χειροτέρευε και για μήνες τον βλέπαμε να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο δύσκολο και βαρύ είναι να αναγκάζεσαι να βλέπεις έναν άνθρωπο που αγαπάς να υποφέρει και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι περιττό να σας πω ότι εννοείται πως τον φροντίζαμε όλο αυτό το διάστημα. Τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου έφυγε, το προηγούμενο βράδυ είχα παρακαλέσει τον θεό ή όποια υπέρτατη δύναμη υπάρχει εκεί έξω να τον απαλλάξει από αυτήν την ταλαιπωρία. Όλη αυτή η εμπειρία ζωής με έκανε πιο δυνατή, πιο ευγνώμων για την ζωή και παρόλο που μου στοίχισε η απώλεια, τώρα, έξι χρόνια μετά μπορώ να λέω ότι είμαι ευγνώμων που το έζησα.
  10.  Ένα ευχαριστώ για όλα τα λάθη της ζωής μου, τα οποία περιλαμβάνουν και λάθος ανθρώπους. Ακόμα και αυτούς ευχαριστώ, γιατί η γνωριμία τους μου δίδαξε να διακρίνω τα διαμάντια ανάμεσα στον βούρκο.
  11. Ένα ευχαριστώ στον σύντροφο μου, ο οποίος με ανέχεται καθημερινά και είναι δίπλα μου σε ότι κι αν συμβεί. Και πιστέψτε με έχουν συμβεί πολλά.
  12. Ένα ευχαριστώ στην λογοτεχνία που υπάρχει στην ζωή μου για να με ταξιδεύει.
  13. Ένα ευχαριστώ στην μουσική που με συντροφεύει στις καθημερινές μου διαδρομές και όχι μόνο.
  14. Ένα ευχαριστώ στον κινηματογράφο γιατί είναι και θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.
  15. Ένα ευχαριστώ στην Ντόροθυ από τον Μάγο του Οζ γιατί ήταν η πρώτη ταινία που μου δίδαξε τις μεγάλες αλήθειες της ζωής.
  16. Ένα ευχαριστώ για όλες τις τρικλοποδιές πάνω στις οποίες σκόνταψα γιατί με μάθανε να ξανασηκώνομαι
  17. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μικρόβιο της γνώσης που δεν λέει να με εγκαταλείψει και μου δίνει όρεξη να συνεχίζω να μαθαίνω.
  18. Είμαι ευγνώμων για όλα τα ταξίδια που έχω αξιωθεί να κάνω και εύχομαι να συνεχίσω να ταξιδεύω, να γνωρίζω νέες χώρες και πολιτισμούς.
  19. Ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, που αν και συνεχίζει να με πληγώνει εγώ συνεχίζω να την αγαπώ με την ελπίδα ότι ίσως μια μέρα τα πράγματα να είναι καλύτερα για όλους. 
  20. Ένα ευχαριστώ στο πείσμα μου γιατί χωρίς αυτό δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.
  21. Κι ένα ευχαριστώ στην παρορμητικότητα μου γιατί χωρίς αυτήν δεν θα είχα δοκιμάσει να κάνω πολλά 
  22. Είμαι ευγνώμων για τα 5 ανίψια που έχω από τα αδέρφια μου, ακόμα κι αν δεν κάνω εγώ ποτέ παιδιά, τα ανίψια μου είναι ευλογία για μένα.
  23. Ευχαριστώ το θέατρο και την υποκριτική. Χάρη σε αυτά έμαθα να είμαι αληθινή.
  24. Ευχαριστώ τα σκυλάκια όλα που περάσανε απο την αγκαλιά μου. Μακάρι να είχα μεγαλύτερη αγκαλιά, να χωρούσε ακόμα περισσότερα. Όπως λέει και το γνωμικό, γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.... Ειδικά τα σκυλάκια... Είμαι σκυλομάνα , καταλαβαίνετε! Τέλος,
  25. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ηρώ που δημιούργησε αυτό το "tag"


The KM Projects
Not just another beauty blog



Μετατρέψτε το σπίτι σας σε SPA με 3 βιολογικά προϊόντα & Giveaway


Ήθελα από καιρό να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία απο 3 αγαπημένα προϊόντα περιποίησης. Σας έχω ήδη μιλήσει για το Μαροκινό Αργανέλαιο. Ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για τον Μαροκινό πηλό και για το γάντι απολέπισης. Με αυτά τα 3 βιολογικά προϊόντα μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε SPA.



La Rou Hair Cosmetics

Το γάντι κοστίζει €9,00
Το Αργανέλαιο €27,00
Και ο πηλός (στα 200gr) 16€
http://larouhaircosmetics.com/
https://www.facebook.com/pages/La-Rou-Hair-Cosmetics/1482538335313802

Για να πάρετε μέρος στο Giveaway θα πρέπει να
1. Κάνετε like στην σελίδα La Rou Hair Cosmetics στο facebook https://www.facebook.com/pages/La-Rou-Hair-Cosmetics/1482538335313802
2. Κοινοποιήσετε δημόσια την φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ https://www.facebook.com/Thekmprojects/photos/a.352714101503204.85808.352673124840635/686366494804628/?type=1
3. Να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από την φωτογραφία του διαγωνισμού στο facebook , απαντώντας στην ερώτηση " Ποια είναι η δοσολογία που χρησιμοποίησα στα δικά μου μαλλιά για να φτιάξω την μάσκα του μαροκινού πηλού;" με σχόλιο κάτω από αυτήν την φωτογραφία. https://www.facebook.com/Thekmprojects/photos/a.352714101503204.85808.352673124840635/686366494804628/?type=1 Για να απαντήσετε στην ερώτηση θα πρέπει να δείτε το βίντεο αυτό

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου το βράδυ. Η τυχερή θα ανακοινωθεί στην σελίδα μου στο Facebook!

Καλή επιτυχία σε όλες!


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

BEAUTY NEWS: The sun always shines in Maragu


Γνωρίστε τα ελληνικά γυαλιά από ξύλο, πλασμένα με θεϊκό στυλ!

 Για κάποιους είναι μια εξωτική χώρα, γι’ άλλους ένα μαγικό μέρος. Για εμάς τους κατοίκους της, ο τόπος μας! Κάθε μας μέρα είναι μοναδική. Κάθε κάτοικος της Maragu λατρεύει να δημιουργεί, να κατασκευάζει,αρκεί το υλικό του να είναι το ξύλο. Ελληνικό ξύλο. Γιατί αυτό; Διότι είναι το μόνο που ξέρει  να «πλάθει» κι  έχει  όλα όσα χρειαζόμαστε για τις  κατασκευές μας.Χρώμα, άρωμα, υφή, δύναμη, αντοχή, διαφορετικότητα και πάνω απ' όλα είναι στην παράδοσή μας! Είναι το νέο ελληνικό brand Maragu.

Ανακαλύψτε , δοκιμάστε, αγγίξτε, μυρίστε κι απολαύστε τη συλλογή  Maragu μέσα από τα εξαιρετικά σχέδια Zeus,  Aphrodite,  Ares  & Hermes.  Με την  υπογραφή και  την  καλλιτεχνική επιμέλεια  του πρωτοποριακού  designerΓιώργου Δρακίδη αλλά και με τη βοήθεια οπτικών, διατηρήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού ένα βασικόαξίωμα…Να σχεδιάσουμε γυαλιά ηλίου από ξύλο και όχι απλώς ξύλινα γυαλιά. Βασικός μας στόχος είναι το τελικόπροϊόν να είναι καλαίσθητο, ξεκούραστο και εντυπωσιακό. Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στις καμπύλες του ξύλου και στην άνεση και εφαρμογή του σκελετού. 

Τα υλικά

Διαλέγοντας  προσεχτικά τα ξύλα και δουλεύοντας  τα στο χέρι  για να ομαλοποιήσουν κάθε πτυχή,  μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο για το τελικό αποτέλεσμα των προϊόντων που δημιουργούνται από ελληνική καρυδιά, ξύλο τριανταφυλιάς, ελιά και σφένδαμο. Η διαδικασία κατασκευής που ακολουθούν στην Maragu βασίζεται στη φιλοσοφία «one–piece wooden pair of sunglasses». Δηλαδή κάθε ζευγάρι πλάθεται από ένα ατόφιο και μοναδικό κομμάτι ξύλου. Αυτό το καθιστά φυσικά μοναδικό, καθώς κανένα κομμάτι ξύλο δεν είναι ακριβώς ίδιο με κάποιο άλλο! Συνολικά το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι γυαλιά από ελληνικό ξύλο με διάρκεια, κομψότητα και φινέτσα.

Zeus 

O Ζευς ήταν βασιλιάς και πατέρας των θεών.  Αυτό το ζευγάρι γυαλιά είναι για όσους τολμούν και αναζητούν να ξεχωρίσουν. Γι’αυτούς  που  προτείνουν  τις  δικές  τους  τάσεις  αντί  απλά  να ακολουθούν.  Από ξύλο καρυδιάς, το μοναδικό που είναι  φυσικά πλούσιο με βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή.





Ares


O Άρης  ήταν  ο  θεός  του  πολέμου  και  της  καταστροφής.  Η ερωτική του σχέση με την Αφροδίτη καθιστά τον Άρη το απόλυτο ανδρικό  πρότυπο. Αυτό  το  σχέδιο  απευθύνεται  σε  άνδρες  που επιθυμούν  να  αναδειχθούν  χωρίς  να  προκαλούν.  Για  όσους πιστεύουν  ότι  η  ομορφιά  βρίσκεται  στη  λιτότητα.  Από  ξύλο καρυδιάς, το  μοναδικό  που  είναι  φυσικά  πλούσιο  με  βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή.




Aphrodite 

H Αφροδίτη  ήταν  η  θεά  του  έρωτα  και  της  ομορφιάς.  Οι ποιητές επαινούσαν το γέλιο και τη λάμψη της.  Το σχέδιο θα αγαπήσουν οι πραγματικά συναρπαστικές γυναίκες του κόσμου. Εκείνες που η κοινωνικότητα και η μόδα είναι στην καθημερινή τους  agenda.  Από  ελαφρύ  ξύλο  σφενταμιού,  διατηρήσαμε  του λευκό  του  χρώμα  και  λειάναμε  τις  καμπύλες  για  να αγκαλιάσουν τα γυναικείο πρόσωπο.




Hermes
O Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών. Όπως επίσης ο θεός της  επικοινωνίας  και  των  ταξιδιών. Αυτό  το  σχέδιο  θα  το λατρέψουν  οι  κοσμοπολίτες  κι  όσοι  θέλουν  πραγματικά  να δημιουργήσουν  αφορμή  για  στενές  επαφές.  Για  όσους  η αναζήτηση του νέου είναι πραγματικά τρόπος ζωής. Από ξύλο καρυδιάς, το  μοναδικό  που  είναι  φυσικά  πλούσιο  με  βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή.




*Οι φακοί των γυαλιών ηλίου  Maragu είναι κατάλληλοι για μακρόχρονη χρήση, προστατεύοντας από την ηλιακή  ακτινοβολία  UVA &  UVB και  προέρχονται  από  την  αναγνωρισμένη  εταιρεία  οπτικών  Divel (http  ://  www  . divelitalia  . it  /). Δίνουμε έμφαση στη χρήση των πιο ποιοτικών υλικών γι’ αυτό και κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου Maragu συνοδεύεται από εγγύηση αυθεντικότητας για τους φακούς Divel. 

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Beauty News : MODERN MUSE ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ESTĒE LAUDER


Γίνε η Έμπνευση

Η Σύγχρονη Μούσα (Modern Muse) είναι δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό της, για την πηγαία της θηλυκότητα και για το προσωπικό της στιλ. Είναι η ηρωίδα της ζωής της και πάντα ακολουθεί το ένστικτό της. Είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα με φυσικό μαγνητισμό που προσελκύει τους ανθρώπους κοντά της, τους εμπνέει με το χαμόγελό της και τους «μιλάει» χωρίς καν να πει λέξη. Είναι αξέχαστη – μια δύναμη δημιουργικής ενέργειας, πραγματική έμπνευση για τους άλλους γύρω της.

Η Estée Lauder αποκαλύπτει το Modern Muse, ένα νέο άρωμα που εμπνέεται από τη σαγηνευτική δυαδικότητα της σημερινής γυναίκας και ολοκληρώνει κάθε πλευρά της δυναμικής ζωής της. Αυτό το άρωμα εκφράζει την ψυχή της Σύγχρονης Μούσας με μια σύνθεση αποτελούμενη από Πλούσιες Νότες Λουλουδιών και Ξύλων (Lush Floral Woody), μια πραγματική ενσάρκωση της σύγχρονης πολυτέλειας που αποπνέει αυτοπεποίθηση, στιλ και δημιουργικότητα με μοντέρνα, νεανική αντίληψη.

Μια Νέα Αντίληψη στο Άρωμα
Αποτελούμενο από λεπτές αντιθέσεις και τολμηρές αντιστίξεις, το Modern Muse αποκαλύπτει διαδοχικά επίπεδα δύναμης και λεπτότητας σε μία ελκυστική δημιουργική ένταση. Η πρωτοποριακή δομή «διπλής εντύπωσης - αίσθησης» προσκαλεί τις γυναίκες να ταυτιστούν με το άρωμα μέσω δύο αντιθετικών όψεων:
  • Σύνθετη Νότα Λαμπερού Γιασεμιού (Sparkling Jasmine):  Αυτή η όψη του αρώματος εκφράζει τη δημιουργική ενέργεια και τη μαγνητική θηλυκότητα της σύγχρονης γυναίκας. Το Εξωτικό Μανταρίνι και το σαγηνευτικό Νέκταρ από Αγιόκλημα διαπερνούν τη νεανική αίσθηση από Δροσερά Πέταλα με μια ηλεκτρισμένη σπίθα ενέργειας. Δύο εκχυλίσματα Γιασεμιού Sambac, ένα από τα οποία –το Κινέζικο Γιασεμί Sambac Absolute νέο στην παλέτα της αρωματοποιίας, δίνουν μια φωτεινή υφή στο θηλυκό μπουκέτο από πλούσιες νότες Πολύανθου (Tuberose Fleur) και Κρίνου (Fresh Lily). 
  • Σύνθετη Νότα Στιλπνών Ξύλων (Sleek Woods):   Το άψογο στιλ, η δύναμη και ο αισθησιασμός της εκφράζονται μέσω αυτού του πρωτοποριακού συνδυασμού δύο εκχυλισμάτων Πατσουλί, που αγκαλιάζονται από τη βελούδινη αίσθηση της Βανίλιας Μαδαγασκάρης, του πλούσιου Ξύλου Κεχριμπαριού (Amber Wood) και του απαλού Musk – συνδυασμός που δημιουργεί ένα μοναδικά αισθησιακό αποτέλεσμα.

Άψογης Αισθητικής, Μοντέρνα Συσκευασία
Ο διπλός χαρακτήρας εκφράζεται και στον σχεδιασμό της συσκευασίας του Modern Muse.  Στα χρώματα: απαλό ροζ και λεπτομέρειες σε βαθύ navy blue. Στο σχήμα: ένα στιβαρό, ψηλό, πολυτελές γυάλινο μπουκάλι με απαλές, στρογγυλεμένες πλευρές. Στη φιλοσοφία: μια νέα αντίληψη της σύγχρονης ‘θεατρικότητας’ με κλασικές πινελιές. Μαζί, αυτές οι αντιθέσεις δημιουργούν μία ισχυρή οπτική έκπληξη που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας Modern Muse.

Το απαλό ροζ και οι λεπτομέρειες σε βαθύ navy blue, το χαρακτηριστικό χρωματικό μοτίβο του Modern Muse, διατρέχουν όλα τα στοιχεία του ντιζάιν, από το μπουκάλι ως το κουτί του αρώματος. Η επιλογή του ροζ έγινε για να εκφραστεί η τρυφερή, θηλυκή πλευρά της σημερινής γυναίκας, ενώ το navy blue αντιπροσωπεύει το χρώμα που χαρακτηρίζει την Estée Lauder.

Ένα κύριο στοιχείο του σχεδιασμού –ο φιόγκος– προέρχεται από τον θρυλικό φιόγκο στο πρώτο άρωμα της Estée Lauder, το Youth Dew, που κυκλοφόρησε το 1953.  Για το Modern Muse, ο φιόγκος επανασχεδιάστηκε σε σκούρο navy blue, ως το απόλυτο σύμβολο του στιλ και της κομψότητας. Ο φιόγκος στολίζει και το καπάκι με ενσωματωμένο σπρέι, βάζοντας τη χαρακτηριστική πινελιά σε ένα μπουκάλι που δεν εμφανίζεται ποτέ χωρίς τον φιόγκο του! Ο μοντέρνος αλλά ταυτόχρονα θηλυκός φιόγκος αντιπαρατίθεται στο αρμονικό και αρχιτεκτονικά δομημένο, κομψό και σύγχρονο σχήμα του μπουκαλιού, τονίζοντας και πάλι την τρυφερή και δυνατή δυαδικότητα της σημερινής γυναίκας.


Η μοντέρνα μούσα της Estee Lauder είσαι εσύ.



   

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Review: Νέα σειρά NIVEA Sensitive

 
  Όλες έχουμε τις ευαισθησίες μας. Η επιδερμίδα μας μπορεί να είναι μία από αυτές. Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι πιο ευάλωτη και αντιδρά ακραία σε εξωτερικούς παράγοντες που συνήθως είναι ανεκτοί. Οι καιρικές συνθήκες όπως η βροχή, ο αέρας, οι εναλλαγές της  θερμοκρασίας αλλά και μια μέρα γεμάτη άγχος ή η επαφή με τα γένια ενός άνδρα, μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα. Αλλά τίποτα δεν πρέπει να μας εμποδίσει από το να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η NIVEA παρουσιάζει τη νέα σειρά περιποίησης προσώπου ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητες επιδερμίδες, η NIVEA Face Care Sensitive προσφέρει εντατική και εξειδικευμένη φροντίδα. 

   Για πολύ καιρό, υπήρχε έντονη η πεποίθηση ότι η ευαίσθητη επιδερμίδα ήταν η ξηρή επιδερμίδα. Ωστόσο, η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος επιδερμίδας. Είναι γεγονός ότι είναι περισσότερο μία κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας, όπως η μεικτή ή η λιπαρή. Υπάρχουν, όμως βασικά χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν, όπως οι κοκκινίλες, το τράβηγμα και η ξηρότητα. Η νέα σειρά NIVEA Face Care Sensitive με ισορροπημένες συνθέσεις και ελαφριές υφές που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, όχι μόνο της ξηρής. 

    Δοκίμασα τη νέα σειρά NIVEA Face Care Sensitive και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας την άποψη μου:

Το Micellar Νερό Καθαρισμού NIVEA Sensitive 3 σε 1, απομακρύνει το μακιγιάζ του προσώπου, ακόμα και γύρω από τα μάτια, με αρκετή ευκολία και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα ακριβότερα νεράκια της κατηγορίας του και το μόνο που θα ήθελα παραπάνω θα ήταν η ποσότητα του. Δεν τσούζει στα μάτια (σημαντικό) και αφαιρεί το καθημερινό μακιγιάζ εύκολα και αποτελεσματικά, παρόλο που είναι ήπιο για την επιδερμίδα. Το χρησιμοποιώ καθημερινά, αμέσως μόλις επιστρέψω στο σπίτι, μιας και είναι αρκετά πρακτικό σαν συσκευασία αλλά και σύνθεση. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και μετά τον καθαρισμό σας, ως τονωτική λοσιόν ή μετά το γαλάκτωμα για να καθαρίσω τυχόν υπολείμματα από πιο βαρύ μακιγιάζ.

Το Γαλάκτωμα Καθαρισμού NIVEA Sensitive με μια απολαυστική, κρεμώδη σύνθεση, αφαιρεί το μακιγιάζ τόσο από το πρόσωπο όσο και από τα μάτια. Καθαρίζει και φροντίζει απαλά την επιδερμίδα και χρησιμοποιείται όπως κάθε άλλο Γαλάκτωμα Καθαρισμού NIVEA: εφαρμόζετε στην επιδερμίδα κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα και μετά απομακρύνετε με βαμβάκι ή νερό. Προσωπικά το χρησιμοποιώ και στα μάτια, χωρίς κανένα πρόβλημα και καταφέρνει να αφαιρέσει και το πιο βαρύ μακιγιάζ αποτελεσματικά. Και σίγουρα το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Η ήπια σύνθεση της NIVEA Sensitive Κρέμα Ημέρας, με ουδέτερο pΗ, καταπραΰνει και ανακουφίζει την ερεθισμένη επιδερμίδα και ταυτόχρονα συμβάλει στην ενίσχυσή της απέναντι στους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Περιέχει το εκχύλισμα Liquorice που μειώνει ορατά τις κοκκινίλες και έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η NIVEA Sensitive Κρέμα Ημέρας έχει αντιοξειδωτική δράση που βοηθά την επιδερμίδα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Έχω λιπαρή επιδερμίδα και συνήθως δεν την επιλέγω για να την φορέσω κάτω από το μακιγιάζ γιατί θεωρώ ότι ίσως είναι λίγο βαριά για το δικό μου πρόσωπο. Τις ημέρες που έχω έντονη λιπαρότητα, έχω προσέξει ότι αργεί να απορροφηθεί, ενώ τις ημέρες που η επιδερμίδα μου "διψάει" περισσότερο  είναι αυτή που επιλέγω χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλοίμονο στις μικτές-λιπαρές επιδερμίδες που όμως χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση και αντιδρούν ανεξέλεγκτα ώρες ώρες. Ωστόσο, επειδή παρέχει εντατική ενυδάτωση που απαλλάσσει από την αίσθηση τραβήγματος της επιδερμίδας, συνηθίζω να την φοράω αμέσως μόλις γυρίσω σπίτι και ξεβαφτώ. Το μακιγιάζ, οι έντονοι ρυθμοί και το στρες της καθημερινότητας θέλουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση και αμέσως μόλις αφαιρέσω το μακιγιάζ της ημέρας , θέλω μια ενυδατική που θα βοηθάει να μειωθούν οι κοκκινίλες. Στα πλεονεκτήματα της είναι και το γεγονός ότι έχει SPF 15 και μπορώ να την φορέσω μόνη της. 

Όλα τα προϊόντα της σειράς περιέχουν συστατικά συμβατά με την επιδερμίδα, χωρίς άρωμα, χρωστικές και parabens και είναι δερματολογικά καθώς και οφθαλμολογικά εγκεκριμένα

Τη νέα σειρά της NIVEA την γνώρισα από κοντά στο πρόσφατο event που είχε διοργανώσει η εταιρεία στα γραφεία της. Εδώ είναι και μερικές φωτογραφίες από το event με όλα τα προϊόντα της εταιρείας που είδαμε από κοντά. 


The KM Projects
Not just another beauty blog