MEDIA KIT ΓΙΑ BLOGGERS

Στο τελευταίο μου άρθρο στο Edit Your life σου έγραψα για την αναγκαιότητα ενός media kit για το Blog σου. Εδώ θα σου αναλύσω τι πρέπει να περιέχει και επειδή ξέρω ότι σου αρέσουν τα δωράκια σου ετοίμασα ένα μικρό εκτυπώσιμο οδηγό για να φτιάξεις και εσύ το δικό σου Media Kit.
media kit for bloggers


Ως Blogger έχω επικοινωνήσει αρκετές φορές με κάποιες εταιρείες, προκειμένου να τους γνωστοποιήσω την παρουσία μου στο χώρο και να τους ζητήσω ευγενικά να με έχουν υπόψη τους σε δελτία τύπου και εκδηλώσεις που διοργανώνουν, προκειμένου να είμαι πάντα ενημερωμένη για ότι κυκλοφορεί. Πολλές φορές μου έχει ζητηθεί να τους στείλω κάποια στοιχεία σχετικά με το κοινό που με παρακολουθεί. Και εκεί είχα σταθεί τυχερή καθώς ήξερα από την αρχή τι έπρεπε να ετοιμάσω. 


Το media kit δεν είναι τίποτε άλλο από το βιογραφικό του Blog σου, μια μικρή παρουσίαση της δουλειάς σου και αν θεωρείς ότι ήρθε η ώρα να δεις πιο σοβαρά το χόμπι σου, ήρθε και η ώρα να φτιάξεις το δικό σου media kit. 
media kit 4 bloggers

Τι δεν πρέπει να ξεχάσεις:
  1. Μια φωτογραφία σου και λίγα λόγια για σένα, καθώς και το λογότυπο του Blog σου. Το Blog σου άλλωστε είναι ένα διαδικτυακό ημερολόγιο. Είναι καλό λοιπόν να έχεις μια μικρή παράγραφο με λίγα λόγια για σένα και γιατί έφτιαξες το Blog σου.
  2. Ετήσια ή /και μηνιαία στατιστικά στοιχεία του blog σου. Θα τα βρεις όλα από τα στατιστικά στοιχεία του Blog σου και από το Google Analytics . Συγκεκριμένα χρειάζεται να βάλεις:
    1. Μηνιαίες και αν θες ετήσιες Προβολές
    2. Μοναδικοί μηνιαίοι επισκέπτες (Unique monthly visitors)
    3. Δημογραφικά στοιχεία για τους αναγνώστες σου (φύλλο και ηλικία και αν νομίζεις ότι χρειάζεται και χώρα)
    4. Φυσικά συνδρομητές
    5. Αν έχεις κανάλι στο Youtube, σελίδα στο facebook, instagram κτλ καλό είναι να δώσεις σύντομα στοιχεία για όλα αυτά και link προς όλα τα social media που έχεις.
  3. Φωτογραφίες και links από τα πιο αντιπροσωπευτικά άρθρα που έχεις γράψει αλλά και από τα πιο δημοφιλή (με την μεγαλύτερη δηλαδή επισκεψιμότητα).
  4. Αν και εφόσον υπάρχουν μια μικρή αναφορά σε όσες εταιρείες έχουν συνεργαστεί μαζί σου.
  5. Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να συνεργαστείς. Προσωπικά δεν το βρίσκω απαραίτητο, αλλά μπορείς αν θες το προσθέσεις ξεχωριστά ανάλογα την εταιρεία. Για παράδειγμα μια μικρή λίστα θα μπορούσε να έχει αυτή την μορφή:
    1. Παρουσίαση νέων προϊόντων
    2. Κριτική προϊόντων
    3. Editorial (ειδικό αφιέρωμα/άρθρο στο συγκεκριμένο brand ή σε συγκεκριμένα προϊόντα του)
    4. Χορηγία
    5. Brand Ambassador (Πρέσβειρα ενός Brand) κτλ
  6. Στοιχεία επικοινωνίας, Πλήρες ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα, email
  7. Τέλος, θα σε συμβούλευα να το αποθηκεύσεις σε PDF, γιατί με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι θα είναι πιο εύκολο να το ανοίξουν και να το διαβάσουν. 

Σου ετοίμασα όμως και ένα οδηγό που μπορείς να εκτυπώσεις για να μπορέσεις να φτιάξεις το δικό σου Media kit. Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ. Μπορείς να τον κατεβάσεις απλά πατώντας εδώ.



Follow

The KM Projects
Not just another beauty blog

2 σχόλια:

  1. επειδή αυτές τις μέρες δεν προλαβαίνω να το κάνω και μου ειναι χρήσιμο, πας για "αποθήκευση" που λενε και μετα το Πασχα, τρέχω για να το φτιάξω. Ελπιζω να εχω την βοήθεια σου αν χρειαστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρα πολυ ενδιαφερον ποστ και μπραβο σου που δίνεις τοσες συμβουλες και μαλιστα τοσο αναλυτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...