Πως να ετοιμάσεις ένα Blog Sale!


blog sale

Έχεις σκεφτεί πολλές φορές ότι θέλεις να κάνεις ένα Blog Sale. Έχεις κάποια ρούχα ή καλλυντικά που δεν έχουν φορεθεί καθόλου ή ελάχιστα, ξόδεψες μια μικρή περιουσία να τα αποκτήσεις, δεν σου πάει η καρδιά να τα δώσεις και σκέφτεσαι ότι ίσως θα μπορούσες να εξασφαλίσεις ένα μικρό χαρτζιλίκι πουλώντας τα στο internet; Έχεις ταλέντο στο να φτιάχνεις τα δικά σου κοσμήματα ή ρούχα και θέλεις να ξεκινήσεις την δική σου "επιχείρηση"; Μήπως να τα προωθούσες μέσω του Blog σου;
Όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλεις να κάνεις ένα Blog Sale, σου συγκέντρωσα εδώ όλα τα βήματα που πρέπει να προσέξεις για να το οργανώσεις σωστά;

Τα πιο συχνά είδη Blog sale είναι συνήθως σε ρούχα ή προϊόντα μακιγιάζ και καλλυντικά, από bloggers που ορμώμενες από το πάθος τους έχουν παραγεμίσει τα ντουλάπια τους και θέλουν να βγάλουν ένα μικρό χαρτζηλίκι. Έτσι, μια καλή ευκαιρία για να οργανώσεις σωστά το Blog Sale σου είναι να εκμεταλλευτείς την περίοδο όπου αλλάζουμε τα ρούχα στις ντουλάπες, να διαλέξεις τα χειμερινά/καλοκαιρινά αξεσουάρ και ρούχα που θες να προωθήσεις. Συνήθως διαλέγουμε πάντα μια τσάντα (ή και παραπάνω) για δωρεά των ρούχων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και σε μια άλλη βάζουμε αυτά που θέλουμε να πουλήσουμε. Η πρώτη και βασική ερώτηση που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν διαλέγεις κάτι για να βάλεις στο Blog sale σου είναι : Εγώ θα το αγόραζα αυτό;

  1. Αφού συγκεντρώσεις όλα τα πράγματα που θέλεις να πουλήσεις, βεβαιώσου ότι είναι καθαρά. Αν όχι, θα πρέπει να τα στείλεις καθαριστήριο ή να τα πλύνεις και να τα σιδερώσεις.
  2. Γράψε μια αναλυτική περιγραφή για κάθε ένα προϊόν. Προσοχή όμως να είσαι ειλικρινής στην περιγραφή σου. Μην αποκρύψεις ένα ελάττωμα αλλά και μην μειώσεις την δυνατότητα να παρέχεις μια αναλυτική περιγραφή στον μελλοντικό αγοραστή σου.
  3. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τις καλύτερες φωτογραφίες που έχεις. Είτε φωτογραφήσεις το ρούχο κρεμασμένο σε κρεμάστρα είτε σε λευκό φόντο απλωμένο, προσπάθησε να δώσεις όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα για αυτό. Μην φοβηθείς να φωτογραφήσεις τις λεπτομέρειες του. 
  4. Βάλε μια τιμή η οποία να είναι λογική. Πόσα θα έδινες εσύ για να αγοράσεις αυτό το ρούχο/αξεσουάρ;
  5. Άνοιξε ένα λογαριασμό στο paypal (αν δεν έχεις ήδη) και βεβαιώσου ότι έχεις και έτοιμα τα στοιχεία για τον τραπεζικό λογαριασμό που θα χρησιμοποιήσεις (σε περίπτωση που θα πληρωθείς με κατάθεση σε λογαριασμό). Το Paypal είναι ο πιο ασφαλής τρόπος πληρωμής, αλλά και η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι κάτι που βολεύει τους περισσότερους Έλληνες μέχρι στιγμής. 
  6. Θα πρέπει να γράφεις ξεκάθαρα τους όρους πληρωμής και την διαδικασία αποστολής.
  7. Προώθησε το Blog Sale σου μέσω των Social Media που διαθέτεις. Twitter, facebook, instagram)
  8. Θέσε ένα email επικοινωνίας για να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Βεβαιώσου ότι θα ζητήσεις το Paypal τους (είναι το email Που έχουν τον λογαριασμό) ή τα στοιχεία τους γενικά, ώστε να μπορέσεις να τους στείλεις την εντολή πληρωμής μέσω Paypal. Σε περίπτωση κατάθεσης σε λογαριασμό θα πρέπει να ζητήσεις την απόδειξη πληρωμής της τράπεζας ή να σου δώσουν χρόνο να επιβεβαιώσεις την κατάθεση από μέρους σου. 
  9. Βεβαιώσου ότι έχεις ενημερωθεί πλήρως για τα έξοδα αποστολής από το τοπικό σου ταχυδρομείο ή από τα ΕΛΤΑ για να ενημερώνεις και εσύ από μέρους σου τους αγοραστές σου. Στείλε το προϊόν με απόδειξη αποστολής από το courier ή το ταχυδρομείο. Κράτα την απόδειξη/παραστατικό του ταχυδρομείου μέχρι να βεβαιωθείς ότι έχουν φτάσει. 
  10. Είναι πάντα ωραίο να γράφεις ένα ευχαριστήριο γράμμα στον αγοραστή σου. Αφιέρωσε 2 λεπτά για να του γράψεις ένα μικρό ευχαριστώ μαζί με το προϊόν που θα στείλεις. 
  11. Προσπάθησε να ενημερώνεις την ανάρτηση σου με όσα κομμάτια έχουν πουληθεί, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

 Advertisement

Μια άλλη επιλογή να προωθήσεις την γκαρνταρόμπα σου , τα αξεσουάρ σου ή τις προσωπικές σου δημιουργίες είναι το Tictail.  Πρόκειται για την επιλογή πολλών Blogger παγκοσμίως. Σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου δωρεάν Online "μαγαζί" και να προωθήσεις τα κομμάτια που έχεις για Blog sale Παγκοσμίως. 
tictail


Σε κάθε περίπτωση , ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, προσπάθησε να είσαι προετοιμασμένη να απαντήσεις σε όλες τις απορίες των αγοραστών σου. Να είσαι πάντα ειλικρινής απέναντι τους.


Διάβασε επίσης:



    The KM Projects
    Not just another beauty blog

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    *ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
    Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...