20 Άνθρωποι που πρέπει να βγάλεις από την ζωή σου!!!

Διάβασα το συγκεκριμένο Post και συμφωνώ απόλυτα γι' αυτό και μοιράζομαι μαζί σας:


  1. Οι κουτσομπόληδες του γραφείου: Μερικές φορές είναι ωραίο να κάνεις ένα ευχάριστο διάλειμμα στο γραφείο για να μάθεις ποιος τα έχει με ποιον, ποιος μίλησε σε ποιον. και άλλα πολλά. Αλλά το κουτσομπολιό στο γραφείο μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό για την καριέρα μας και όχι μόνο, καθώς το άτομο αυτό μπορεί να βάλει την ακεραιότητα σου σε αμφισβήτηση στα μάτια των ανωτέρων σου αλλά και των συναδέλφων σου. Χωρίς αυτόν τον τύπο ανθρώπου στην ζωή σου μια γυναίκα μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα στην καριέρα και στην ζωή της αλλά και να γίνει ένα πραγματικά σημαντικό κομμάτι της εταιρείας.
  2. Ο πρώην "καβάτζα" για Σεξ: Είναι ωραίο να έχεις ένα sex buddy που να τον καλείς στις μοναξιές σου, αλλά σκέψου λίγο, αυτό το άτομο προσθέτει ή αφαιρεί αξία από σένα. Αφήνοντας πίσω σου τέτοια άτομα, θα προχωρήσεις πέρα από τα δεσμευτικά συναισθήματα αλλά και θα ανοίξεις τους ορίζοντες σου σε νέα ξεκινήματα και συγκινήσεις.
  3. Ο κλαψομούνης:    Δεν τον συμπαθείς και πάρα πολύ αλλά τον λυπάσαι κιόλας να τον αφήσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάνεις κακό και σε σένα και σε αυτόν/αυτήν. Θα πρέπει να του/της δώσεις το χώρο του να αναπνεύσει αλλά και το σημαντικότερο να σταματήσει να θρέφεται από την δική σου ενέργεια.
  4. Ο αναποφάσιστος: Λατρεύει να περνά χρόνο μαζί σου, είσαι ο έρωτας της ζωής του (ή έτσι ισχυρίζεται) αλλά δεν δεσμεύεται με την καμία. Ούτε οδοντόβουρτσα δεν μπορείς να αφήσεις στο σπίτι του. Αν συνεχίζεις να είσαι σε μια σχέση με κάποιον που δεν θέλει πραγματικά να δεσμευτεί ή να προχωρήσει μαζί σου ή ακόμα και να σε παρουσιάζει σε ευρύτερους κύκλους, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα καταστρέψεις την αυτοεκτίμηση σου και θα οδηγηθείς σε άσχημες σκέψεις και συμπεριφορές (το λιγότερο). Προχώρα πριν θρηνήσεις την ψυχική σου υγεία για αυτόν.
  5. Αυτός που σε λυπάται: Συνήθως πρόκειται για συγγενείς. Πάντα θα υπάρχει ένας ξάδερφος, αδερφός, θεία κτλ που προσπαθεί μονίμως να σου φτιάξει την ζωή. Έχει καλές προθέσεις δεν λέω, αλλά πραγματικά WTF σήκω φύγε φίλε μου. Ένας συγγενής που μας λυπάται δεν μπορεί παρά να μας δημιουργήσει την πεποίθηση ότι δεν έχουμε τις δυνατότητες να ανταποκριθούμε σωστά στις προκλήσεις της ζωής ή απλά δεν μπορείς να είσαι ανεξάρτητος, που είναι ακόμα χειρότερο. Χωρίς αυτόν τον άνθρωπο στην ζωή σου, θα καταφέρεις να κάνεις τα δικά σου λάθη στην ζωή, να μάθεις από αυτά και να μην τα επαναλάβεις ποτέ ξανά.
  6. Η φίλη/εχθρός αυτό που οι ξένοι λένε frenemy. Ως γυναίκες θα έπρεπε να αλληλουποστηριζόμαστε αντί να προχωρούμε σε πισω- μαχαιρώματα. Κάποιες πιο ανασφαλείς γυναίκες ίσως πιστέψουν ότι έχουν ανάγκη τέτοιου είδους φιλίες ή ότι αυτό είναι μια συνηθισμένη και τυπική γυναικεία συμπεριφορά. Λάθος, λάθος, λάθος. Στην πραγματικότητα η αλληλεγγύη και αλληλουποστήριξη μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
  7. Η μισό- φίλη: Το πιθανότερο είναι να έχεις να την δεις πάνω από χρόνο. Ξεχνά να απαντήσει στις κλήσεις σου για μήνες, δεν θυμάται τις σημαντικές ημερομηνίες στην ζωή σου και γενικά την καλείς MIA (Missing in Action). Το πιο πιθανό είναι ότι έχει κι η ίδια προχωρήσει στην ζωή της. Θα πρέπει να την αφήσεις κι εσύ από μέρους σου, γιατί δεν σέβεται τον χρόνο που διαθέτεις στην φιλία σας.Θα πρέπει να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε άτομα που τον εκτιμούν περισσότερο. Ώρα να κάνεις καινούργιες φιλίες με άτομα που θέλουν να είναι φίλοι σου.
  8. Ο παλιόφιλος: Ίσως είναι κάποιος από το σχολείο ή κάποια άλλη περίοδο της ζωής σου, αλλά αν το μόνο που σας δένει είναι το παρελθόν τότε κι αυτό θα είναι το μόνο θέμα των συζητήσεων σας... και έχει ήδη παλιώσει. Είναι καλό να έχεις φίλους από το παρελθόν, αλλά αν αυτό είναι το μόνο που σας ενώνει τότε απλά δεν προχωράτε στην ζωή σας ή δεν δημιουργείτε νέες κοινές "αναμνήσεις". Ώρα να προχωρήσετε στον Ενεστώτα χρόνο.
  9. Ο δολοπλόκος: Είτε ζητάει την βοήθεια σας να κατασκοπεύσετε κάποιον πρώην είτε ανατρέχει στην βοήθεια σας για να εκπληρώσει το πρόσφατο σχέδιο για το πως να πλουτίσει γρήγορα, γενικά πάντα προσπαθεί να σε κάνει συνένοχο στα πανούργα σχέδια της. Ίσως θα ήταν καλύτερο να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε κάποιον με λιγότερο δόλιους στόχους. Τι έχεις να κερδίσεις από μια τέτοια φιλία; Το πιο πιθανό είναι ότι αναζητάει κάποιον να φάει το φταίξιμο μαζί. Έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις με τον χρόνο σου.
  10. Η κακή επιρροή: Μερικές φορές μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά αυτό το άτομο βγάζει τον χειρότερο του εαυτό, είτε έχει να κάνει με κακές συνήθειες διατροφής ως και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν έχεις μόνο ένα κοινό πράγμα με ένα φίλο και αυτό σου κάνει κακό, τότε ήρθε η στιγμή να αναρωτηθείς: Μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσω τον χρόνο μου; Την επόμενη φορά που θα θέλετε να κάνετε ένα καινούργιο φίλο αναρωτηθείτε αν αυτός ο άνθρωπος σας ανεβάζει - καλυτερεύει ως άτομο ή σας υποβιβάζει - ρίχνει στα τάρταρα.
  11. Ο "λασπωμένος":  Συνήθως τον μαζεύεις από τα πατώματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μια νύχτα με αυτό τον φίλο θα είναι γεμάτη εκπλήξεις και σίγουρα δυσάρεστες. Αν είσαι αυτός που μονίμως τον ξελασπώνει από τις δυσάρεστες καταστάσεις που μπλέκει, τότε εσύ είσαι ο λασπωμένος όχι αυτός.Βγάζοντας τον από την ζωή σου θα συνειδητοποιήσεις πως σε απομυζούσε τόσο καιρό.
  12. Οι εκατομμύρια φίλοι στο facebook: Αλήθεια, τους ξέρεις όλους. Αν περνάς όλη σου την ζωή μπροστά από έναν υπολογιστεί, τότε πιθανότατα έχεις ξεχάσει την πραγματική σου ζωή. Κλείσε τον υπολογιστή, σήκω από τον καναπέ και μπες στο παιχνίδι της ζωής. Είναι καλύτερο να έχεις λίγους καλούς αληθινούς φίλους για να εμπιστευτείς παρά τους φίλους στο facebook που πιθανότατα δεν γνωρίζεις καθόλου ή τους γνωρίζεις ελάχιστα.Το facebook είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για διασκέδαση, αλλά μην επιτρέψεις στους διαδικτυακούς σου φίλους να πάρουν την θέση των πραγματικών.
  13. Ο απένταρος: Είτε πρόκειται για κάποιον φίλο που δεν τσοντάρει ποτέ στον λογαριασμό είτε για κάποιο συγγενή που περιμένει να πληρώσεις εσύ την δική του ζωούλα. Σε κάθε περίπτωση είσαι άνθρωπος όχι ΑΤΜ. Ξεφορτωθείτε τα άτομα αυτά πριν γίνετε το συνηθισμένο πορτοφόλι της παρέας. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας περισσέψουν κι έξτρα χρήματα. 
  14. Ο κορτάκιας του γραφείου: Πιθανότατα να είστε και οι δύο παντρεμένοι αλλά κάτι παίζει στον αέρα και το φλερτ υπάρχει. Βάλτε όρια!!!.  Σταματήστε να επιτρέπετε την συγκεκριμένη συμπεριφορά και απομακρυνθείτε το ταχύτερο δυνατό. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει πολύ άσχημο τέλος. Ακόμα κι αν ορκίζεστε στον εαυτό σας ότι δεν θα ενδώσετε, το καλύτερο είναι να μην μπεις στο τρυπάκι ούτως ή άλλως.
  15. Η ΣΝΟΜΠ!!! Σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα για τα ρούχα σου, το μακιγιάζ σου, το αυτοκίνητο σου. Οι φίλοι δεν κάνουν τους φίλους τους να αισθάνονται κατώτεροι. Όταν επανειλημμένως επιτρέπεις σε κάποιον να σε μειώνει είναι σαν να του μεταφέρεις την δύναμη να συνεχίσει να σε μειώνει. Οι περισσότεροι από μας είμαστε ήδη λίγο επικριτικοί με τον εαυτό μας, γιατί να επιτρέπουμε και σε έναν "φίλο" να το κάνει σε μας;
  16. Η Ζηλιάρα! Εύχεται να είχε τα μαλλιά σου, το πρόσωπο σου, τον άντρα σου, την οικογένεια σου, τη ζωή σου...Είναι λίγο σχιζο το όλο πράμα... ΣΤΟΠ!! Δεν πρέπει να επιτρέψεις να πάει τόσο μακριά η βαλίτσα. Εδώ μιλάμε για ωρολογιακή βόμβα. Δεν θα σταματήσει μέχρι να τα αποκτήσει.
  17. Η επικριτική φίλη:   Κατακρίνει τους πάντες και τα πάντα και συνεχίζει να σε συμβουλεύει ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται και της έχεις πει να σταματήσει. Είναι καλό να μας συμβουλεύουν οι φίλοι μας αλλά και να μας επιτρέπουν να κάνουμε τις επιλογές μας ακόμα κι όταν δεν συμφωνούν με αυτές.
  18. Η πικρόχολη: Όλα τα αντιμετωπίζει με αρνητισμό. Για τους πάντες λέει κάτι μόνο κακό. Και τίποτα δεν πηγαίνει καλά,  ποτέ μα ποτέ για αυτήν . Όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί της τόσο περισσότερο σκέφτεσαι πόσο καριόλα είναι η ζωή. ΟΚ δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Οι πικρόχολοι άνθρωποι βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας. Αν θέλεις τον αρνητισμό στην ζωή σου δες λίγο ειδήσεις και απομάκρυνε την φίλη σου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για τέτοιες συμπεριφορές. Απομάκρυνε την ΤΩΡΑ λέμε!
  19. Η "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι" φίλη: Σε πιάνει από τον ώμο και σου κάνει κομπλιμέντα ενώ ταυτόχρονα με χαμόγελο στρίβει το μαχαίρι για να πονέσεις περισσότερο. Θέλει ταλέντο τέτοια συμπεριφορά δεν λέω. Την επόμενη φορά φρόντισε να είσαι ήδη μακριά ή απλά δείξε της την πόρτα εξόδου.
  20. Η ανταγωνίστρια. Είτε έχει να κάνει με το ποια πήγε τις καλύτερες διακοπές ή με το ποιος είναι ο καλύτερος γονιός, πάντα θέλει να βρίσκεται ένα σκαλί ανώτερα από σένα, έχοντας κάνει κάτι καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από σένα. Είναι εξουθενωτικό να είσαι φίλος με τον ανταγωνιστή σου και όχι και πολύ εποικοδομητικό. Το πιθανότερο είναι ότι σε χρησιμοποιεί για να αισθανθεί καλύτερα για τον φτωχό της εαυτούλη. Βρες φίλους που θα σε υποστηρίζουν και θα είσαι πολύ πιο ευτυχισμένη. 
πηγή: http://www.ivillage.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...