The Foundation Project - Jordana Oil Free Creamy Liquid Foundation


Άλλο ένα foundation έρχεται να προστεθεί στη σειρά The Foundation Project που κάνω τον τελευταίο καιρό. Αυτή την φορά τέσταρα την απόδοση, την διάρκεια και γενικά την συμπεριφορά του Jordana Oil - Free Creamy liquid Foundation. Έχω δύο αποχρώσεις στην κατοχή μου τη Natural και την Sand (βλ. φωτογραφία) και συνήθως χρησιμοποιώ την πιο ανοιχτή natural τον χειμώνα και την πιο σκούρη (ένα τόνο πιο σκούρη) sand τους πιο καλοκαιρινούς-ανοιξιάτικους μήνες. Η natural είναι πιο ροζ και η sand πιο μπεζ αλλά συχνά κάνω και μίξη των δύο για ακόμα καλύτερη απόδοση του χρώματος της δικής μου επιδερμίδας, κατά την διάρκεια της Άνοιξης ή του καλοκαιριού. Το έχω στην κατοχή μου αρκετό καιρό (περίπου ένα χρόνο) και έτσι είχα θα έλεγα αρκετό χρόνο να το δοκιμάσω. Τώρα όμως το πέρασα από το υπέρτατο τεστ.

Λίγα λόγια για το foundation:

Αν και έχει διαφημιστεί πολύ από άλλες Bloggers δεν μπορώ να πω ότι εμένα προσωπικά με ενθουσίασε. Έχει μέτρια κάλυψη και καθόλου καλή διάρκεια (το πολύ 4 ώρες μόνο του) και αν τολμήσεις να βάλεις δεύτερη στρώση είναι πολύ πιθανόν να αποκτήσει υφή "κέικ" και να δείχνει υπερβολικά βαρύ. Αν έχεις λιπαρό δέρμα μάλλον η διάρκεια του θα μειωθεί στις 2 το πολύ ώρες. Ανάλογα με το primer μπορεί να είχε μεγαλύτερη διάρκεια αλλά τίποτε το εξαιρετικό. Έχει πιο φυσικό τελείωμα επειδή είναι creamy liqiud και οπωσδήποτε θα χρειαστείτε πούδρα από πάνω αν έχετε μικτό προς λιπαρό δέρμα όπως το δικό μου. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο για πιο ξηρά - κανονικά δέρματα ούτως ώστε να λειτουργήσει και ως oil free. Με άλλα λόγια μπορεί να είναι Oil free αλλά δεν είναι Oil resistant ;). Δεν έχει δείκτη προστασίας οπότε καλύτερα να το αποφύγετε το πρωί , ενώ μπορεί να λεκιάσει στα ρούχα σας, οπότε αποφύγετε τα λευκά. Όσον αφορά την συσκευασία είναι 29,6ml και διατίθεται με ή χωρίς αντλία. Μπορείτε να το βρείτε μόνο στο site του www.beautyjoint.com και www.cherryculture.com και κοστίζουν γύρω στα 2$. Έχει πολλές αποχρώσεις, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή της απόχρωσης σας καθώς δεν βοηθάνε οι φωτογραφίες σε αυτά τα site.


Συστατικά:
Water (Aqua), Propylene Glycol, Peg - 8, Isopropyl Isostearate, Ethylhexyl Palmitate, Stearic Acid, Isostearyl Neopentanoate, Talc, Glyceryl Stearate, Cetyl Acetate, Diethylhexyl Adipate, Magnesium Aluminum Silicate, Peg - 20 Methyl Glucose Sesquistearate, Methyl Glucose Sesquistearate, Triethanolamine, Imidazolidinyl Urea, Lanolin Alcohol (Lanolin), Lecithin,
Cocoyl Sarcosine, Cellulose Gum, Methylparaben, Ethylhexyl Stearate, Acetylated Lanolin Alcohol, Allantoin, Tocopherol, Propylparaben, Panthenol, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Αναλυτικά το δοκίμασα με:
Sephora primer:
Χρειάζεται οπωσδήποτε πούδρα γιατί έχει λίγο λιπαρότητα στην ζώνη Τ. Προσοχή είναι σχετικά βαρύ σαν makeup και μπορεί να έχει cakey υφή αν βάλετε λίγο παραπάνω. Είχε μέτρια διάρκεια μέχρι 6 ώρες περίπου και αν δεν το ανανεώσεις ή βάλεις πούδρα θα βγάλει λιπαρότητα σίγουρ.
VIVO primer: Εδώ αν και χρειαζόταν πούδρα είχε καλύτερη διάρκεια που πέρασε τις 7 ώρες χωρίς να δείχνει ότι έχει αρχίσει να φεύγει κατά τόπους. Για ένα τόσο φθηνό foundation είναι πολύ σπάνια τέτοια διάρκεια οπότε μάλλον συνεργάστηκε καλ΄α με αυτό το rpimer. Προσέφερε μέτρια κάλυψη και φυσικό τελείωμα.
MUA primer: Πολύ καλή κάλυψη, ίσως όμως το αισθανθείτε λίγο βαρύ. Δεν εχει ματ τελείωμα αλλά πιο φυσικό και σίγουρα χρειάζεται πούδρα και με αυτό το primer.
Oriflame Primer: Μια και το Primer αυτό μοιάζει με της MUA είχε περίπου την ίδια συμπεριφορά (αν μπορεί ένα foundation να έχει συμπεριφορά). Καλή διάρκεια, φυσικό αλλά όχι ματ τελείωμα, θέλει οπωσδήποτε πούδρα και πολύ προσοχή για να μην φανεί βαρύ.Επίσης, δεν κάθεται καλά όσον αφορά τους πόρους και μου έκανε πολύ έντονους τους πόρους - να φαίνονται τεράστιοι δλδ - στην περιοχή της μύτης.
ΝΥΧ primer : Βοηθάει το primer για να μην φαίνονται οι πόροι αλλά δεν δείνει μεγάλη διάρκεια ή ματ τελείωμα. Πάλι θα χρειαστεί πούδρα και προσοχή μην σας πέσει βαρύ. Καλύτερα να μείνετε σε μικρή ποσότητα για να είστε σίγουρες.
Χωρίς primer: Έχει μέτρια κάλυψη και μικρή διάρκεια το πολύ 4 ώρες και οπωσδήποτε σετάρισμα με πούδρα ειδικά στην ζώνη Τ. Δεν μπορεί να βάλετε πάνω από μια δόση με την αντλία χωρίς να κινδυνεύσετε να αποκτήσει υφή κεικ.

Εν ολίγοις, δε νομίζω να το ξαναγοράσω γιατί έχω βρει άλλα πολύ καλύτερα λίιιγο πιο ακριβά (πχ τα Rimmel) . Επίσης, μπορώ να το χρησιμοποιώ μόνο τον χειμώνα γιατί νιώθω ότι τότε μόνο δεν βγάζει περιττή λιπαρότητα το πρόχωπο μου. Οπότε όταν τελειώσουν αυτά που έχω δεν θα το ξαναπάρω.Βέβαια έτσι λειτούργησε σε μένα. Μπορεί σε κάποια άλλη να είναι πολύ καλύτερο.

Αυτά από μένα, ελπίζω να σας άρεσε η ανάρτηση μου και να σας βοήθησε το αναλυτικό μου review. Με αυτό το foundation τελειώνω όλα τα drugstore foundations που έχω στην διάθεση μου και θα ακολουθήσουν posts με το Givenchy foundation και το Estee lauder Που έχω. Σας ετοιμάζω επίσης και βιντεάκι με τα drugstore foundations που έχω ήδη ανεβάσει reviews.

1 σχόλιο:

  1. Πάντα θεωρώ τέτοια review χρήσιμα!

    Θεωρώ πως εφόσον το foundation ειναι η βάση του μακιγιάζ μας, οφείλουμε να δίνουμε και κάτι παραπάνω.. Θεωρώ πολύ ενδιαφέρον το project σου,
    keep up!

    Φρόσω
    Style Nirvana

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...