Μαγειρεύουμε: Αγκινάρες με τυριά


Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό- συνοδευτικό για να σερβίρεται στους καλεσμένους σας είναι οι γεμιστές αγκινάρες με τυριά. Τις ημέρες που έχω κανονίσει κάποιο τραπέζι για συγγενής ή φίλους και και θέλω να διαφοροποιηθώ λίγο από τα κλασσικά τυροπιτοειδή που πολλές φορές κοσμούν ένα τέτοιο τραπέζι, φτιάχνω αγκινάρες γεμιστές με τυριά. Αυτό το πιάτο είναι πολύ πιο εύκολο στην παρασκευή του και εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο δύσκολους. Είναι ότι καλύτερο για όσες βαριόμαστε να περνάμε ώρες στην κουζίνα αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι και κάτι παραπάνω ξέρουμε.


Υλικά που θα χρειαστείτε:


  • 1 συσκευασία με κατεψυγμένες αγκινάρες (σίγουρα οι φρέσκιες είναι πιο καλές αλλά δεν βρίσκεις όλες τις εποχές)
  • 400γρ  (περίπου) τριμμένα "γλυκά" τυριά τύπου κασέρι, όπως κασέρι, edam , gouda
  • 500γρ.  (περίπου) τριμμένα  "αλμυρά" τυριά όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα κτλ.
  • Μπεσαμέλ (συνταγή για την μπεσαμέλ δεν σας γράφω καθώς υπάρχουν πολλές εκδοχές της στο διαδίκτυο, ενώ η κάθε μαγείρισσα την φτιάχνει και διαφορετικά (πχ με περισσότερα ή λιγότερα αυγά). Εγώ απλά φροντίζω να βάλω και λίγα αλμυρά τυριά μέσα στην μπεσαμέλ αλλά και από πάνω της. 
Εκτέλεση:

Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσωπικά δεν θέλω να γίνουν τελείως μαλακές αλλά πιο aldente, αυτό όμως είναι και πάλι υποκειμενικό. Σίγουρα είναι καλύτερο βέβαια να είναι λίγο περισσότερο βρασμένες παρά άβραστες. Αφού βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις σουρώνουμε να φύγει το ζουμί. Βάζουμε τις αγκινάρες σε ταψί που το έχουμε αλείψει πρώτα με λίγο λάδι ή το έχουμε βουτυρώσει. Βάζουμε πρώτα τα γλυκά τυριά μέσα στις αγκινάρες και από πάνω βάζουμε τα αλμυρά τυριά μας. Φροντίζουμε να έχουμε γεμίσει τις αγκινάρες όσο πιο πολύ γίνεται. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και περιχύνουμε από πάνω όλες τις αγκινάρες. Δεν μας πειράζει αν πέσει η μπεσαμέλ κα ενδιάμεσα.. Πασπαλίζουμε επιπλέον αλμυρά τυριά από πάνω από την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° πάνω κάτω με αέρα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά :)

Καλή σας όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...