Τα ΜΕΤΑ του ΓΑΜΟΥ... Δήλωση Γάμου

Ποιες είναι οι απαραίτητες διαδικασίες μετά τον γάμο;

διαδικασίες μετά τον γάμο




Δήλωση γάμου


Για τη Δήλωση τέλεσης γάμου απαιτούνται :

1. Δήλωση τέλεσης γάμου από ιερέα ή δήμαρχο (σε περίπτωση πολιτικού γάμου)

2. Αστυνομικές ταυτότητες του ζεύγους

Ο γάμος δηλώνεται μόνο στον τόπο τέλεσης από τον ένα εκ των δύο συζύγων ή τρίτο πρόσωπο (με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο) εντός 40 ημερών από την ημερομηνία τέλεσης.

• Εάν έχουν παρέλθει 40 ημέρες έως 3 μήνες μετά την τέλεση πρέπει να προσκομιστεί και παράβολο (πρόστιμο) 4,5€.

• Εάν έχουν παρέλθει πάνω από 3 μήνες μετά τέλεση πρέπει να προσκομιστεί και παράβολο (πρόστιμο) 13,5€.

-Αν αυτός είναι ο δεύτερος γάμος σας φροντίστε να έχετε το αντίγραφο του διαζυγίου σας που γράφει «μόνο για δεύτερο γάμο» και το ειδικό έγγραφο από την Αρχιεπισκοπή. Σε περίπτωση θανάτου του προηγούμενου συζύγου θα πρέπει να έχετε και τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του προηγούμενου συζύγου σας.

-Ότι πιστοποιητικό εκδώσετε ισχύει μόνο για 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης. Προσέξτε λοιπόν να μην αναγκαστείτε να τα εκδώσετε 2 φορές.

-Μέχρι 40 μέρες μετά το γάμο σας πρέπει να τον δηλώσετε στο Ληξιαρχείο της περιοχής που παντρευτήκατε έχοντας μαζί σας ένα αντίγραφο της πράξης του γάμου σας που συνέταξε ο ιερέας ή ο δήμαρχος. Αν δεν το κάνετε μέσα στις 40 μέρες ως και ένα τρίμηνο επέρχεται πρόστιμο ενώ αν περάσουν και οι τρεις μήνες μετά το γάμο σας πρέπει να έχετε άδεια του εισαγγελέα .

www.kep.gov.gr




 Advertisement

Διάβασε επίσης:

The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...