Πως να επιμεληθείτε το άλμπουμ του γάμου σας!!!

Αν και έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που παντρεύτηκα, ο γάμος με κυνηγάει ακόμα (χιχιχι!). Είχα αμελήσει εδώ και καιρό να φτιάξω το album του γάμου που θα έδινα στην μαμά μου. Πότε δεν έβρισκα το σωστό άλμπουμ πότε δεν είχα χρόνο... Τέλοσπάντων! Πριν από λίγες μέρες βρήκα ένα αρκετά μεγάλο άλμπουμ στα μέτρα και τις διαστάσεις που εγώ το ήθελα. Έκανε μόνο 15€ και το πήρα από τον Γαλαξία. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που έχω φτιάξει για μένα, αλλά για τα χρήματα του είναι πολύ καλό.

Όπως και το δικό μου έτσι και αυτό το άλμπουμ που έφτιαξα για την μαμά μου, θέλησα να το επιμεληθώ εγώ η ίδια, προσωπικά. Αφού επέλεξα τις φωτογραφίες θα ήθελα να περιέχει και τις εκτύπωσα σε μέγεθος 13 * 18 (το μόνο αξιοπρεπές μέγεθος για άλμπουμ γάμου καθώς τα μικρότερα θυμίζουν διακοπές), κάθισα να βάλω τις φωτογραφίες στο άλμπουμ!! Πως όμως θα τις έβαζα; τι θα συμπεριλάμβανα μέσα; Εδώ είναι μερικά tips για όσες θέλετε να φτιάξετε μόνες σας το νυφικό σας άλμπουμ:

Θα χρειαστείτε:
  • Τις φωτογραφίες σας από τον γάμο!!!!
  • Μια πρόσκληση από τον γάμο σας, ιδανικά με τον φάκελο της!
  • Την ευχαριστήρια κάρτα του γάμου σας! (Αν έχετε τυπώσει)
  • Ένα άλμπουμ της αρεσκείας σας! Θα πρότεινα κάτι αρκετά μεγάλο!
  • Ειδικά αυτοκόλλητα για να κολλάτε τις φωτογραφίες στα άλμπουμ (μπορείτε να βρείτε στο ΠΛΑΙΣΙΟ και σε άλλα καταστήματα με χαρτικά).
  • Λίγη ωρίτσα στην διάθεση σας. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με βιασύνη!
Άλμπουμ για φωτογραφίες 15€ από Γαλαξία
Ειδικά αυτοκόλλητα για τις φωτογραφίες
Την πρόσκληση του γάμου σας και την ευχαριστήρια κάρτα σας

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το άλμπουμ μας:
  1. Όταν ασχολείστε με φωτογραφίες καλό είναι να φοράτε βαμβακερά γάντια. Διαφορετικά, φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας και να ακουμπάτε τις φωτογραφίες πολύ προσεκτικά και μόνο από τις άκρες! Αν χρειαστεί να τις πιέσετε για να κολλήσουν καλύτερα, προτιμήστε να το κάνετε, βάζοντας το ρυζόχαρτο ως προφύλαξη!
  2. Σκεφτείτε πως θα θέλατε να αφηγηθείτε την ιστορία του γάμου σας. Ξεκινήστε βάζοντας στην πρώτη πρώτη σελίδα το προσκλητήριο σας με τον φάκελο του. Έτσι όταν κάποιος ανοίγει το άλμπουμ θα βλέπει από την αρχή (προσκλητήριο) πως πραγματοποιήθηκε ο γάμος! Στο τέλος του άλμπουμ μπορείτε να βάλετε την ευχαριστήρια κάρτα σας!
    Αρχίστε την αφήγηση της ιστορίας σας με το προσκλητήριο
  3. Επειδή ακριβώς πρόκειται για μια αφήγηση με φωτογραφίες θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν μια συνέχεια! Βάλτε τες λοιπόν σε μια χρονολογική σειρά! 
  4. Αν τα καταφέρνετε με την καλλιγραφία μπορείτε να βάλετε ετικέτες με τίτλους για κάθε θεματική ενότητα του άλμπουμ. Να έχετε στο νου σας το άλμπουμ της μαμάς σας ή της γιαγιάς σας. Τι θα θέλατε να ρωτήσετε την γιαγιά σας καθώς κοιτάζετε το δικό της άλμπουμ.
  5. Αφιερώστε σελίδες σε συγκεκριμένα θέματα. πχ. Ο στολισμός, η προετοιμασία, το bachelor, η αναμονή του γαμπρού, ο γαμπρός, η νύφη, ο κουμπάρος, οι γονείς, η δεξίωση, το πάρτυ κτλ. Φτιάξτε μικρά πακέτα με κάθε κατηγορία πριν ξεκινήσετε να τις κολλάτε στο άλμπουμ. Έτσι θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε και πόσες ή ποιες θέλετε τελικά να μπουν. Μην φοβάστε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε κάποια φωτογραφία. Ακολουθήστε το ένστικτο σας.   
    Πριν κολλήσετε τις σελίδες αποφασίστε την σειρά που θα τις βάλετε!
  6. Τοποθετήστε σε κάθε σελίδα τις φωτογραφίες που προορίζονται για να κολληθούν σε αυτή. Μην τις κολλήσετε ακόμα. Κάντε την ίδια προετοιμασία για όλο το άλμπουμ. Έτσι αν δεν φτάνουν οι φωτογραφίες ή το άλμπουμ θα έχετε την δυνατότητα να τις ξανα-οργανώσετε σωστότερα!
  7. Αν έχετε αμφιβολίες για το πως να τοποθετήσετε τις φωτογραφίες, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόχειρο χαρτί, ως βοηθό για να δείτε πως θα δείχνουν στο άλμπουμ σας!
  8. Αν δεν τα καταφέρνετε με τα κεντραρίσματα, χρησιμοποιείστε χάρακα και ένα μολυβάκι. Σημειώστε πολύ αχνά με κουκίδες τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν οι φωτογραφίες!
  9. Όταν πλέον είστε σίγουρες για το πως θέλετε να τοποθετήσετε τις φωτογραφίες, μπορείτε να τις κολλήσετε στο άλμπουμ. Μην ξεχάσετε να βάλετε όλη την αγάπη σας!
  10. Πειραματιστείτε για το πως θα κολλήσετε τις φωτογρααφίες - Μην παραλείψετε όμως και τις αυθόρμητες στιγμές!
  11.  Τέλος, να θυμάστε ότι ο λόγος που αποφασίσατε να φτιάξετε εσείς το άλμπουμ του γάμου σας, δεν είναι μόνο οικονομικός. Φτιάχνοντας το μόνοι σας, σας δίνεται η ευκαιρία να το φτιάξετε όπως ακριβώς το επιθυμείτε! Ας έχετε πάντα στο νου σας ότι αυτή η οργάνωση είναι κάτι που ακολούθησα εγώ, για τον δικό μου γάμο. Κάθε γάμος όμως είναι διαφορετικός και εσείς είστε αυτοί που τελικά θα έχετε τον τελευταίο λόγο για το πως θέλετε να είναι το δικό σας άλμπουμ!
Αφιερώστε κάθε σαλόνι σε μια θεματική!

Προσθέστε στο τέλος την ευχαριστήρια κάρτα
Βάλτε 2 τουλάχιστον αυτοκόλλητα σε κάθε φωτογραφία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...