Βαζελίνη - Οι πολλές χρήσεις ενός αγαπημένου προϊόντος



Όλοι έχουμε ένα βαζάκι βαζελίνης κάπου μέσα στο σπίτι και αν δεν έχετε το κόστος της είναι τόσο χαμηλό που πραγματικά παραξενεύει το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα μόνο με ένα βαζάκι βαζελίνη.




Ενυδατική κρέμα για τις παρανυχίδες:
Προσπαθήστε να βάζετε λίγη βαζελίνη (ελάχιστη) στις παρανυχίδες σας 2 φορές την μέρα. Ίσως αφήνοντας ένα βαζάκι δίπλα στο νεροχύτη να σας βοηθούσε να το θυμηθείτε πιο εύκολα. Σύντομα θα διαπιστώσετε τα οφέλη, αφού οι παρανυχίδες σας θα σταματήσουν απλά να σας απασχολούν και το μανικιούρ θα είναι πια μια πολύ εύκολη υπόθεση για εσάς.

Ενυδατική κρέμα:
Θυμάμαι ακόμα από τα μαθήματα θεατρικού μακιγιάζ που έκανα ότι πολλές φορές μας έλεγαν αντί για ενυδατική πριν το μακιγιάζ να βάλουμε βαζελίνη γιατί πιστέψτε με το θεατρικό μακιγιάζ μπορεί ν αγίνει πολύ βαρύ ακόμα και για τα πιο λιπαρά δέρματα. Η βαζελίνη κλειδώνει την φυσική υγρασία της επιδερμίδας χωρίς να προκαλέι σπυράκια και ακμή. Οπότε ναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν δεν έχετε ενυδατική , μπορείτε να χρησιμποιείσετε λίγη βαζελίνη

Primer για ξηρά βλέφαρα:
Το έχει δείξει άπειρες φορές η Νατάσα σε βίντεο της. Μπορείτε να χρησιμποοιείσετε την βαζελίνη και ως primer για ακόμα καλύτερη και εντονότερη απόδοση των σκιών σας.

Στα φρύδια:
Για όσες έχετε φρύδια που σας δυσκολεύουν να τους δώσετε σχήμα δοκιμάστε να βάλετε λίγη βαζελίνη και βουρτσίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Δεν υπάρχει λόγος πια να αγοράσετε gel για τα φρύδια.

DIY lip gloss:
Μπορείτε να κάνετε το δικό σας Lip gloss ανακατεύοντας βαζελίνη με κανέλα ή πιπέρι καγιέν ή ακόμα καλύτερα βαζελίνη με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν και προσωπικά προτιμώ την κανέλα όλα τα παραπάνω βολεύουν και βάζουν κάτω πολλά Lip gloss της αγοράς.

Στο μανικιούρ σας:
Αλείψτε λίγη βαζελίνη με το πινέλο για τα χείλη ή μια μπατονέτα, περιμετρικά των νυχιών σας στα πετσάκια. Αν κατά την διάρκεια που απλώνετε το βερνίκι κατά λάθος σας φύγει και βάψετε μια παρανυχίδα, απλά περιμένετε να στεγνώσει το βερνίκι στα νύχια και σκουπίστε το λάθος σας από τα πετσάκια.

Βερνίκι παπουτσιών:
Αν δεν έχετε βερνίκι για τα παπούτσια, χρησιμοποιείστε λίγη βαζελίνη για να τα γυαλίσετε. Απλώστε λίγη βαζελίνη με ένα πανάκι και βουρτσίστε ότι περισεύει με μια βούρτσα για παπούτσια.

Ντεμακιγιάζ ματιών:
Ακόμα και την δυσκολότερη μάσκαρα και το πιο σταθερό και αδιάβροχο eyeliner μπορεί να φύγει με λίγη βαζελίνη, αφήνοντας την περιοχή των ματιών υπερενυδατωμένη. Άσε που κάνει και καλό στις βλεφαρίδες. Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε και ως highlighter στα σημεία που θέλετε να δώσετε γυαλάδα.

Προφύλαξη από τους λεκέδες της βαφής μαλλιών:Πολλές από εσάς ίσως το βίντεο μου με το πως βάφω τα μαλλιά μου. Αλείψτε λίγη βαζελίνη στο πρόσωπο σας περιμετρικά από τα μαλλιά σας εκεί που αρχίζει το τριχωτό της κεφαλής και προχωρήστε κανονικά στην διαδικασία που ακολουθείτε για να βάψετε τα μαλλιά σας χωρίς να ανυσηχείτε για τους ενοχλητικούς λεκέδες που αφήνει η βαφή των μαλλιών.

Σε συνδυασμό με το άρωμα σας:
Απλώστε λίγη βαζελίνη στα σημεία που φοράττε το άρωμα σας, και ψεκάστε από πάνω όπως συνηθίζετε. Η βαζελίνη θα κάνει το άρωμα σας να παραμείνει για πολύ πολύ περισσότερο.


Γυαλίστε τα δερμάτινα αξεσουάρ σας:
Προσοχή όχι τα σουέντ!!!! Αλλά όλα τα δερμάτινα αξεσουάρ μπορείτε να τα ανανεώσετε με λίγη βαζελίνη.

Για τους λεκέδες από κραγιόν στα ρούχα:
Αν λερώσατε το αγαπημένο σας μπλουζάκι ή πουκάμισο με κραγιόν μπορείτε να αλείψετε λίγη βαζελίνη πριν το βάλετε για πλύσιμο ;)

Για να αφαιρέσετε κάποιο δαχτυλίδι που σας έχει κολλήσει και δεν μπορέιτε να το βγάλετε από το δάχτυλο σας, βάλτε λίγο βαζελίνη πάνω στο μέρος που ακουμπάει το δαχτυλίδι το δάχτυλο.

Εντατική κρέμα ενυδάτωσης για τα πόδια:
Αλείψτε βαζελίνη στα πόδι ασας πριν κοιμηθείτε και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Το πρωί τα πόδια σας θα είναι πολύ πιο μαλακά και ενυδατωμένα.

Στα σπυράκια.
Το ξέρατε ότι αν βάλετε λίγη βαζελίνη σε ένα σπυράκι που μόλις έχετε σπάσει, θα βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί πιο γρήγορα;

Στα μαλλιά σας:
Χρησιμοποιήστε λίγη βαζελίνη στις άκρες των μαλλιών σας για να αποφύγετε την ψαλίδα.Προσοχή αν έχετε λιπαρά μαλλιά βάλτε πολύ λίγη βαζελίνη και στις άκρες και μόνο! Στα πιο ξηρά μαλλιά είναι σίγουρα καλύτερα.

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο post !!! Αυτό με την ενυδατική και το άρωμα δεν το ήξερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τα πιο χρησιμα ποστ που εχω διαβασει! :) μας αρεσουν πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιο ποστ!! Ευχαριστουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενημερωτικό ποστ μπράβο!
    Ωστόσο, το καλοκαίρι θέλει προσοχή η βαζελίνη γιατί κάνει λεκέδες στο δέρμα σε συνδυασμό με τον ήλιο!

    xxx
    FashionEvELand | FEEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό post!Μπράβο! Κάποια από τα πάνω τα κάνω ήδη, όπως το lip gloss, ενυδατική για τα πόδια και τα μαλλιά, πετσάκια και βαφή μαλλιών, αλλά και όλα τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά χρήσιμα!Πολύ πολύ χρήσιμο post!
    Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό post!Μπράβο! Κάποια από τα πάνω τα κάνω ήδη, όπως το lip gloss, ενυδατική για τα πόδια και τα μαλλιά, πετσάκια και βαφή μαλλιών, αλλά και όλα τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά χρήσιμα!Πολύ πολύ χρήσιμο post!
    Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...