14 Τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες


Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς υπήρξε για μένα μια περίοδος έντονου άγχους. Προσωπικά προβλήματα, οικονομικές υποθέσεις που δεν λύνονται, πιεσμένη καθημερινή ρουτίνα, ατέλειωτες στεναχώριες, μια επέμβαση που με άγχωσε λίγο παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε , δεν ήθελα πολύ να διαταράξω την χημεία του οργανισμού μου και να γίνω χειρότερα, καταστρέφοντας την υγεία μου. Έπρεπε να αρρωστήσω για να σκεφτώ διέξοδο να διαχειριστώ τον Νο 1 υπεύθυνο για την κακή μου υγεία. Το στρες!!

Το στρες και το άγχος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο σύγχρονο τρόπο ζωής και είναι σχεδόν αδύνατο πολλές φορές να ξεφύγουμε από τα πλοκάμια του. Όλοι λένε ότι πρέπει να μειώσουμε το στρες αλλά ελάχιστοι μας δείχνουν τον τρόπο. Κι όμως είναι μερικά πράγματα που είναι πολύ απλά στην εφαρμογή τους και βοηθούν πάρα πολύ.

1.       Πήγαινε μια βόλτα.  Τόσο απλό και δοκιμασμένο κι όμως ελάχιστοι σκέφτονται να πάνε μια βόλτα. Ακόμα και στην σύγχρονη μεγαλούπολη, υπάρχουν μικρά πάρκα, όπου μπορεί κάποιος να πάει μια βόλτα και να περπατήσει. Αν είσαι στην Αθήνα μπορείς να κατέβεις στο Φάληρο για παράδειγμα και να περπατήσεις στον Φλοίσβο. Ή να πας μια βόλτα στο πάρκο Τρίτση, ιδανικό μέρος για βόλτα με όλη την οικογένεια. Άσε που ακόμα και αυτή η ελάχιστη άσκηση θα συμβάλλει στην παραγωγή ενδορφινών και θα σου ανεβάσει την διάθεση αμέσως.
2.       Κέρασε τον εαυτό σου. Είτε πρόκειται για το μεσημεριανό σου σε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα (ανάλογα με τα γούστα) είτε πρόκειται για τον καφέ σου ή ένα γλυκό, προσπάθησε προσφέρεις στον εαυτό σου μια μικρή απόλαυση σαν δώρο.
3.       Κλείσε ένα μασάζ. Δοκίμασε να πας σε ένα σπα και να κάνεις ένα μασάζ. Τώρα μπορείς πλέον να βρεις κάτι πολύ οικονομικό κοντά σου. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.





1.       Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις. Όσο κι αν ακούγεται δύσκολο είναι τόσο θαυματουργό. Το να κάνεις θετικές σκέψεις και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Προσπάθησε να μην βλέπεις το κακό στους άλλους ανθρώπους, αλλά το καλό σε κάθε τους πράξη. Ακατόρθωτο; Ίσως, αξίζει όμως να το προσπαθήσεις.

Διάβασε τις υπόλοιπες 10 συμβουλές μου (που προσπαθώ κι εγώ να "επιβάλλω" στον εαυτό μου στο Edityourlife.


Ή διάβασε όλο το τεύχος εδώ:




Σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο τεύχος συνεργαστήκαμε οι:


  •  H Δέσποινα από το Despina's Studio. Η Δέσποινα είναι η κολώνα του σπιτιού μας, αρχισυντάκτρια του Edit your life Και η ψυχή της ομάδας
  •  Η Βίλλυ από το Make up your Dayz. Σε αυτό το τεύχος μας δίνει συμβουλές για να ετοιμαστούμε για το ρεβεγιόν... και όχι μόνο
  • H Χριστίνα από το Cogito Ergo Sum. Η λογοθεραπεύτρια μας, με άρθρα ενημερωτικά αλλά ταυτόχρονα ξεχωριστά και πολύ πολύ ενδιαφέροντα. Αλλά και λαχταριστές συνταγές.
  • Η Τίνα από το It's my life by Tina Michaelidou. Με την Τίνα συνεργαστήκαμε σε ένα από τα άρθρα του Χριστουγεννιάτικου τεύχους. Περάσαμε υπέροχα στην φωτογράφιση και νομίζω ότι φαίνεται στο αποτέλεσμα.
  • Guest Blogger η Ελευθερία από το Diary of a Beauty Addict. Με ξεχωριστές ιδέες για τα νύχια μας και έναν ιδιαίτερο οδηγό επιβίωσης.
Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για την συνεργασία μου με το περιοδικό Edit Your life αλλά και λεπτομέρειες για το πως να γίνεις και εσύ αρθρογράφος του δεν έχεις παρά να πατήσεις εδώ.

The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...