ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ GFC;

Τον τελευταίο μήνα παρατήρησα μεγάλη  μείωση στον αριθμό των GFC follower του blog μου. Μπορεί μια τέτοια μείωση να είχε περάσει απαρατήρητη ή απλά να την δικαιολογούσα ως απλή αλλαγή γούστου, όμως με τρεις συνεχόμενους διαγωνισμούς, δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ τι στο καλό συμβαίνει με το GFC.

An update on Google Friend Connect





Αν και το ίδιο είχαν παρατηρήσει και άλλες φίλες Bloggers, ωστόσο ένιωθα ότι δεν με κάλυπταν οι απαντήσεις, καθώς αφενός ήταν μεγάλος ο αριθμός για να είναι σύμπτωση, ενώ οι διαγωνισμοί, που ανέφερα ότι έτρεχαν αποτελούσαν περισσότερο κίνητρο για να εγγραφεί κάποιος στο Blog μου παρά για να αποχωρήσει. Έτσι λοιπόν το έψαξα λίγο παραπάνω, όμως η απάντηση ήταν πάντα μπροστά μου, απλά δεν την είχα προσέξει. Η ίδια η Google μας είχε ήδη ενημερώσει για την αλλαγή αυτή. Για όσες είναι στο Blogger απλά πάτε στην επισκόπηση και διαβάζετε τα νέα από το Blogger. Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι λίγο πολύ το εξής:

Το 2011 το GFC καταργήθηκε από όλες τις πλατφόρμες εκτός του Blogger. Είχε γίνει αν θυμάστε ένας χαμός τότε με την επικείμενη κατάργηση του GFC, γεγονός που οδήγησε τους Bloggers να προσκαλούν το κοινό να τους ακολουθήσει μέσω bloglovin ή και networked blogs ή άλλες εφαρμογές. Όσοι είχαμε Blogger, απλά διατηρήσαμε το GFC κοινό μας και φυσικά το αντίστοιχο κουμπάκι για να μας ακολουθούν.

Οι έξυπνοι κύριοι εκεί στον Blogger πρόσεξαν ότι πολλοί αναγνώστες εισέρχονται στο Google friend connect μέσω του λογαριασμού τους στην Google. Έτσι αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερο να προχωρήσουν σε παραμετροποιήσεις που θα απαιτούν από τους αναγνώστες να έχουν λογαριασμό Google προκειμένου να συνδεθούν στο GFC και να ακολουθήσουν το αγαπημένο τους ιστολόγιο. 

Έτσι από τις 11 Ιανουαρίου αφαίρεσαν την δυνατότητα να συνδέονται κάποιοι στο GFC μέσω του twitter, yahoo, Orkut κτλ για να ακολουθήσουν το αγαπημένο τους Blog. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν να διαγράφουν και όλους τους λογαριασμούς που ήταν συνδεδεμένοι στο GFC μέσω τρίτων (λογαριασμών εκτός Google δηλαδή). Εξού και η απότομη μείωση στους ακόλουθους.

Αυτό που τώρα μας προτρέπει όλους τους Blogger Να κάνουμε είναι να ζητήσουμε από τους αναγνώστες μας που επιθυμούν να μας ακολουθούν μέσω GFC, Να συνδεθούν μέσω λογαριασμού Google και να μας ακολουθήσουν στο Google Friend Connect. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να προσθέτουν και Blog στην λίστα ανάγνωσης τους και να μένουν φυσικά ενήμεροι για ότι δημοσιεύει το αγαπημένο τους ιστολόγιο.

An update on Google Friend Connect gfc



 Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με λογαριασμό google και με ακολουθείτε στο GFC. Έτσι θα μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μου αμέσως μόλις τα δημοσιεύω. Αν είστε φίλη blogger Θα σας συμβούλευα να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας για να μην χάσουν ούτε μια δημοσίευση σας.

Αν παρατηρήσατε και εσείς λοιπόν μια μείωση στους GFC followers μέσα στον Ιανουάριο, αυτός είναι ο λόγος!!!

 Advertisement

Διάβασε επίσης:


The KM Projects
Not just another beauty blog



2 σχόλια:

  1. Τί να πει κανείς?Eτσι εξηγείται το γεγονός ότι έβλεπα μόνο το Google ως σύνδεση σε gfc.Έχω απορία τί άλλο θα σκεφτούν στο μέλλον!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωωωω! μάλλον πρέπει να κάνουμε μια ανάρτηση ε;. όμως αυτούς που έχουν διαγραφεί.. πάει τους χάσαμε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...