Στόχοι και εμπόδια. Θέλω να σου πω μια ιστορία

Υπάρχουν 2 τρόποι για να ζήσεις την ζωή σου. Ο ένας είναι να την ζήσεις και να την δημιουργήσεις όπως θέλεις εσύ, και ο άλλος να ακούς τους γύρω σου, και να την ζήσεις όπως θέλουν οι γύρω σου.


Η ιστορία του κουφού βατράχου μας διδάσκει ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας, όπως φαίνεται και χαρακτηριστικά στο παρακάτω σκίτσο, χρειάζεται πολλές φορές να είμαστε “κουφοί”, και να προχωράμε μπροστά χωρίς να ακούμε τις γνώμες των γύρω μας, όπως συμβαίνει και με τον βάτραχο της ιστοριούλας.
Θα σου πω μια ιστορία

Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων.
Στόχος να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή ενός πύργου.
Πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν να τους υποστηρίξουν.
Ο αγώνας άρχισε …
Στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό, να ανέβουν οι βάτραχοι στην κορυφή του πύργου και το μόνο που άκουγες ήταν:
«Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν..»Οι βάτραχοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τους εαυτούς τους
Ο κόσμος συνέχιζε:
«Τι κόπος! Πoτέ δεν θα τα καταφέρουν..»
Και οι βάτραχοι, ο ένας μετά τον άλλο, παραδέχονταν την ήττα τους, εκτός από έναν, που συνέχισε να σκαρφαλώνει
Στο τέλος, μόνο αυτός, και μετά από πολύ προσπάθεια, κατόρθωσε να φθάσει στην κορυφήΈνας από τους χαμένους βατράχους, πλησίασε να τον ρωτήσει πώς τα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή
Τότε συνειδητοποίησε ότι…

4 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή η ιστορία του βατράχου, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς πάντα θα επηρεαζόμαστε λίγο από τους γύρω μας, ενώ δεν θα έπρεπε. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο που εγραψες...! αλλα πλεον δυστυχως επηρεαζομαστε απο τα παντα και ειναι δυσκολο να ειμαστε "κουφοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους Λαιστρυγονας και τους Κυκλωπας, τον αγριο Ποσειδωνα δεν θα συναντησεις, αν δεν τους κουβανεις μες στην ψυχη σου, αν η ψυχη σου δεν τους στηνει εμπρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...