The Christmas Project - Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα

Μια νέα ενότητα ξεκινάει σήμερα, αποκλειστικά για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Μιας και μπήκε ο Δεκέμβρης και μετράμε πλέον αντίστροφα προς τα Χριστούγεννα, ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό στο blog Μου για να γιορτάσουμε μαζί τα φετινά Χριστούγεννα. Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, συνταγές, DIY προτάσεις και συμβουλές, για τα φετινά Χριστούγεννα. Και τι πιο Χριστουγεννιάτικο, από το να ξεκινήσουμε με μια εύκολη συνταγή για μελομακάρονα. Την συγκεκριμένη συνταγή την πήρα από τις θείες μου Δέσποινα και Σουλτάνα και μου άρεσε πολύ γιατί ομολογουμένως είναι πολύ πιο εύκολη από την μπελαλίδικη της μαμάς μου. 

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα.

Θα χρειαστούμε (για περιπου 50 μελομακάρονα):
Για την ζύμη:
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι μπύρα
2 φαρινάπ 
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
και χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη/μπολ μεγάλο ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και πλάθουμε με το χέρι μέχρι να γίνει αρκετά εύπλαστη. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στα ταψιά μας και πλάθουμε μικρά τα μελομακάρονα. Προσπαθούμε να μην τα κάνουμε πολύ μεγάλα γιατί ούτως ή άλλως θα φουσκώσουν. Τοποθετούμε ένα ένα τα μελομακάρονα πάνω στην λαδόκολλα στο ταψί μας. Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν. Με την πρώτη ευκαιρία αφαιρούμε την λαδόκολλα και αφήνουμε τα μελομακάρονα στο ταψί. Όσο περιμένουμε μπορούμε να φτιάξουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το νερό και προσθέτουμε και λίγο χυμό από ένα λεμόνι. όταν ανακατευτεί πλήρως και έχει γίνει σιρόπι περιχύνουμε τα μελομακάρονα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι αν επιθυμούμε. Έτοιμα!!!!

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!


The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...