Χειροποίητη περιποίηση Olea Soap

 Πριν λίγες ημέρες ήρθαν στα χέρια μου μια σειρά από τα σαπούνια της Olea. Τα σαπούνια ελαιόλαδου της Olea είναι χειροποίητα, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και διατίθενται σε πλούσια γκάμα με 12 σαπούνια που έχουν εμπλουτιστεί με εκχυλίσματα βοτάνων, αιθέρια έλαια ή αργίλους.


Μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα μας θέλουμε πολλές φορές να στραφούμε σε πιο φυσικές πρακτικές περιποίησης της επιδερμίδας. Και η περιποίηση μας πάντα ξεκινάει από τον καθαρισμό και τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσουμε πράσινο σαπούνι; Τα πράσινα σαπούνια της Olea είναι χειροποίητα, δεν περιέχουν συντηρητικά, συνθετικά χρώματα και αρώματα που επιβαρύνουν την υγεία και είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση σε πρόσωπο, σώμα ή και μαλλιά. 

Τα χειροποίητα σαπούνια Olea παράγονται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης με κρητικό ελαιόλαδο και ωριμάζουν για 8 εβδομάδες.


Το χειροποίητο σαπούνι με λεβάντα ήταν το πρώτο που δοκίμασα. Ιδανικό για λιπαρή επιδερμίδα και για την ακμή. Και μόλις μου είχε τελειώσει το καθαριστικό προσώπου μου. Καθαρίζει φυσικά την επιδερμίδα, διαθέτει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ παράλληλα βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και στους δερματικούς ερεθισμούς.


Το σαπούνι με την λεβάντα έχει μπει στην καθημερινότητα μου πλέον και αποτελεί σημαντικό βήμα στον καθαρισμό της επιδερμίδας. 

Για πρώτη φορά άκουσα για την κεραλοιφή, ως προϊόν γενικά, όταν είχα κάψει πολύ άσχημα το χέρι μου. Τότε λοιπόν και αφού είχα ολοκληρώσει την θεραπεία για το έγκαυμα με ειδικές φαρμακευτικές κρέμες και επιδέσμου και μόλις είχε κλείσει η πληγή, μου είπε κάποιος συνεργάτης ότι πρέπει να βάλω κεραλοιφή για να μην μείνει σημάδι. "Και τι είναι αυτό;" τον ρώτησα τότε.
Η κεραλοιφή είναι μία πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού που έχει τις ρίζες της στα Μινωϊκά χρόνια. Είναι μια κρέμα 100% φυσική με βασικό συστατικό το κερί μέλισσας σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο και αποτελεί εναλλακτική επιλογή φυσικής περιποίησης για όσους αποφεύγουν τα εμπορικά καλλυντικά. 

Για την ενίσχυση της δράσης της, η κεραλοιφή μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα συστατικά κάνοντάς την έτσι ένα πολύτιμο φυσικό καλλυντικό για το πρόσωπο και το σώμα. Μάλιστα, αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα καλλυντικό αλλά μια θεραπεία, καθώς το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και για αυτό του αποδίδονται και αναπλαστικές ιδιότητες. Ενώ, το κερί μέλισσας έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, μαλακτικές, επουλωτικές ενώ στο δέρμα χαρίζει απαλότητα και ελαστικότητα.

Οι χειροποίητες κεραλοιφές Olea είναι εμπλουτισμένες με λάδι καλέντουλας για ενυδάτωση  ή βαλσαμέλαιο για την ανάπλαση της επιδερμίδας σας. Εγώ δοκίμασα αυτή με το βαλσαμέλαιο. Το Βαλσαμέλαιο είναι γνωστό και ως Σπαθόλαδο (έτσι το λέμε εμείς από την Βόρεια Ελλάδα πάντως) και παράγεται από εξανθοσμία άνθεων Hypericum Perforatum (Υπερικό, Σπαθόχορτο) σε ελαιόλαδο. 

Το σπαθόχορτο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος, όπως την ψωρίαση την επούλωση εγκαυμάτων, τραυμάτων καθώς και ως λάδι για ένα απολαυστικό μυοχαλαρωτικό μασάζ.Βοηθάει στην αντιμετώπιση των πόνων της μέσης, τις ισχιαλγίες και μυαλγίες, το λουμπάγκο, και σε ρευματισμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...