Αγαπημένες στιγμές από την Κέρκυρα - Corfu Summer 2015

Για άλλη μια χρονιά περάσαμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στην Κέρκυρα. Σε αυτή την ανάρτηση μάζεψα όλα τα αγαπημένα μου μέρη στην Κέρκυρα που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε. 

Ξεκινάμε με βόλτες στην Χώρα. Από τον κόλπο της Γαρίτσας μέχρι το Φρούριο έχει άπειρα αξιοθέατα να δεις περπατώντας. 


Με χρώματα και αρχιτεκτονική που θυμίζει Κάτω Ιταλία , η πόλη της Κέρκυρας θα σας μαγέψει στην κυριολεξία.





Παραδοσιακή στάση στην πόλη για να απολαύσουμε λαχταριστές Κερκυραϊκές νοστιμιές είναι ο Χρυσομάλλης. Από τα πιο παλιά εστιατόρια του νησιού.



Μην ξεχάσετε να περάσετε και μια βόλτα από την Χάρη Του. Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο προστάτης Άγιος του νησιού και προς τιμήν του γίνονται όλες πολλές λιτανείες καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου.


Μία από τις παραλίες που βρίσκονται στην Χώρα είναι και τα περίφημα Μπάνια του Αλέκου στο Φαληράκι. Μια σχετικά μικρή και καθαρή παραλία, που σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις μπάνιο χωρίς να απομακρυνθείς από την πόλη και απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις. 



Η μουσική δεν λείπει από το νησί και αν βρεθείτε 11 Αυγούστου στην πόλη μην παραλείψετε την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δείτε τις φιλαρμονικές της Χώρας και πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν, για τον εορτασμό της επετείου από την νίκη ενάντια στους Τούρκους. Θαύμα το οποίο αποδίδεται στον προστάτη Άγιο του νησιού.




Η μουσική δεν απουσιάζει σε όλες της τις εκφράσεις και συχνά θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μουσικά δρώμενα σε επιλεγμένα σημεία του νησιού. Ένα από αυτά είναι και τα γνωστά σε όλους ανάκτορα, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται η κατοικία του Άγγλου Αρμοστή στο νησί.   





Αγαπημένη "γλυκιά" στάση στην πόλη είναι το περίφημο "Στάζει Μέλι" , το οποίο μέχρι πρόσφατα μας γλύκαινε με τους ξεχωριστούς λουκουμάδες του. Δυστυχώς, με το τέλος του καλοκαιριού το "Στάζει μέλι" θα κλείσει. Θα μας λείψουν σίγουρα οι λαχταριστοί γεμιστοί λουκουμάδες του, αλλά θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας. 


Εμείς πάντως δώσαμε το παρόν και απολαύσαμε μια υπέροχη ποικιλία από γεμιστούς λουκουμάδες, παρέα με την Βίκυ , από το Vicky's Style.

Λιγότερο διάσημο αλλά εξίσου εντυπωσιακό είναι το νέο Φρούριο, στο λόφο του Αγίου Μάρκου. Χτίστηκε από τους Βενετσιάνους τον 16ο αιώνα. Η Πύλη του είναι διακοσμημένη με έναν υπέροχο ανάγλυφο Λέοντα του Αγίου Μάρκου, το έμβλημα που θα δένει αιώνια το Φρούριο με τη Βενετία.

 Παλιό , γραφικό ξενοδοχείο στην Χώρα είναι το "Κωνσταντινούπολης".


Στο βόρειο μέρος της Κέρκυρας, υπάρχουν πολλές αγαπημένες παραλίες, όπως ο Άγιος Στέφανος, ο Αρίλας, η Αχαράβη, ο Άγιος Γεώργιος στους Πάγους . Εμείς φέτος πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά στην Αχαράβη. Τα ζεστά ήταν απίστευτα ζεστά, σαν να μην βρίσκεσαι  σε νησί και μάλιστα σε νησί του Βορά. 
Περάσαμε και μια βόλτα από την Παραλία του Αρίλα.

Στην Αχαράβη καθόμαστε κλασσικά στην "Βεγγέρα" , γιατί μας έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια τόσο η εξυπηρέτηση και η ποιότητα που προσφέρουν όσο και η υπέροχη θέα.




Μην ξεχάσετε να πιείτε Κερκυραϊκή μπύρα, Corfu Beer, Μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Και φυσικά, την Κερκυραϊκή μπύρα την συνοδεύουμε με την απαραίτητη ποικιλία της Βεγγέρας. 


Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία “Corfu Beer “ , είναι το πρώτο ζυθοποιείο στην Ελλάδα που τόλμησε να παράγει μπύρα τύπου Real Ale δηλαδή ένα φυσικό ζωντανό προϊόν που μεταφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες στο ποτήρι του καταναλωτή. 
Παράγουμε μπύρες για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με μεράκι , χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα τα καλύτερα συστατικά, εξασφαλίζοντας τη ποιότητα και την γεύση. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται με φυσικό τρόπο δίχως πρόσθετα!
Και φυσικά στην Βεγγέρα καθόμαστε μέχρι αργά για να απολαύσουμε τις μαγικές εικόνες που μας προσφέρει η φύση στην παραλία της Αχαράβης.

Μια παραλία που επισκεφτήκαμε φέτος ήταν και αυτή στους Έρμονες, κοντά στην Γλυφάδα. Παραδόξως και εδώ τα νερά ήταν αρκετά ζεστά. Σύμφωνα με το μύθο στον όρμο αυτόν έπαιζε με τις θεραπαινίδες της η Ναυσικά, η κόρη του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, όταν μια μέρα ανακάλυψε στην αμμουδιά το πιο περίεργο δώρο της θάλασσας: το ναυαγό Οδυσσέα.
 Απαραίτητη επίσκεψη αν βρεθείτε εκεί κοντά είναι να επισκεφτείτε το παρατήρητήριο του Κάιζερ, κοντά στο γραφικό χωριό του Πέλεκα. Με θεαματική θέα όλου του νησιού.





Μια καλή λύση για μπάνιο, όταν βρίσκεσαι στην πόλη είναι να πας για μπάνιο σε ένα από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Κανόνι. Εμείς επιλέξαμε το ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, το παλιό Χίλτον, με θέα στο ποντικονήσι, ιδιωτικά εκμεταλλευόμενη παραλία με όλες τις ανέσεις και πισίνα με θαλασσινό νερό.


Φέτος, πήγαμε και στο Πρασούδι, μια παραλία στη νότια Κέρκυρα, κοντά στον Άη Μαθιό (Άγιο Ματθαίο).  Μια μικρή αμμουδερή παραλία με σχετικά ρηχά νερά και διάσπαρτους βράχους μέσα στην θάλασσα. 



 Αυτά ήταν τα μέρη που επισκεφτήκαμε φέτος στην Κέρκυρα και σου προτείνω κι εγώ να δεις, όταν επισκεφτείς αυτό το νησί. Αν όμως θέλεις να πάρεις και άλλες ιδέες, μπορείς να δεις τα βίντεο που έχω ανεβάσει στο κανάλι από παλαιότερες διακοπές στην Κέρκυρα και να πάρεις ιδέες για το δικό σου ταξίδι. 



Διάβασε επίσης:






The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...