ΚΡΥΩΣΑΤΕ; 9+1 tips για να αισθανθείτε καλύτερα

Λίγο οι αλλαγές του καιρού, λίγο το ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε βάλει πετρέλαιο και δεν έχουμε επομένως ανάψει τα καλοριφέρ... πολλοί έχουμε αρπάξει ένα ψιλοκρυωματάκι αυτές τις μέρες. Πέραν από τα κλασσικά φάρμακα που έχετε επιλέξει ή σας έχει δώσει ο γιατρός (depon, ponstan, Panadol, Trebon, Bisolvon κ.α.- προσωπικά αποφεύγω τις αντιβιώσεις όσο ο διάβολος το λιβάνι), ετοίμασα μια λίστα με 10 πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να γίνετε γρήγορα καλά :


  1.  Κοτόσουπα, κατά προτίμηση Αυγολέμονο γιατί απλά την λατρεύω, αλλά αν μένετε μόνοι σας, μπορείτε να φτιάξετε και μια απλή σούπα χρησιμοποιώντας το μπούτι από ένα κοτόπουλο. Εγώ επειδή είμαστε δύο όταν αρρώστησε πριν λίγες μέρες ο άντρας μου έφτιαξα κοτόσουπα αυγολέμονο με 2 μπούτια (αν θέλετε μπορώ να γράψω και την συνταγή) . Η κοτόσουπα είναι ότι πρέπει για να μειώσει την συμφόρηση. Επίσης, στην κινέζικη ιατρική οι καυτές σούπες φημίζονται ότι βοηθούν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Είτε προτιμήσετε την έτοιμη σούπα τύπου Knorr είτε φτιάξετε δική σας, βάλτε έξτρα λαχανικά για περισσότερες βιταμίνες που χρειάζεστε στην προκειμένη περίπτωση.
  2. Κοιμηθείτε και Ξεκουραστείτε. Ο ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε ένα κρύωμα. Μην αγχώνεστε για τις δουλειές που μένουν πίσω. Αν δεν θέλετε να κοιμηθείτε, μπορείτε να ξαπλώσετε ή να κάτσετε αναπαυτικά και να δείτε τηλεόραση (εκτός και αν σας ενοχλεί η οθόνη και σας προκαλεί πονοκέφαλο).
  3. Ενυδατωθείτε. Με το κρύωμα συνήθως αφυδατωνόμαστε. Προτιμήστε να πίνετε χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή τσάι και άλλα αφεψήματα. Αποφύγετε βέβαια τον καφέ και το αλκοόλ καθώς περισσότερο αφυδατώνουν παρά ενυδατώνουν τον οργανισμό, καθώς είναι διουρητικά.
  4. Πιείτε ζεστό τσάι. Τα ζεστά αφεψήματα όπως το ζεστό τσάι (κατά προτίμηση με λεμόνι και μέλι) ή το φασκόμηλο, βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην αποσυμφόρηση του αναπνευστικού. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C και άλλα στοιχεία που βοηθούν στην ενύσχιση του ανοσοποιητικού. Αν δεν σας αρέσει το τσάι, μπορείτε να βάλετε ι/2 ποτήρι ζεστό νερό με χυμό από ένα λεμόνι και μια κουταλιά μέλι. Προσθέστε στο τσάι σας (ή στο απλό αφέψημα που επιλέξατε) λίγο τζίντζερ. Βοηθάει στην εφίδρωση και στην μείωση του πυρετού.
  5. Μην το παρακάνετε με τις βιταμίνες. Μπορεί η βιταμίνη C να βοηθάει στην καταπολέμηση του κρυώματος και στην μείωση του πυρετού αλλά αν πάρετε πολλές βιταμίνες το καλύτερο που θα πάθετε είναι διάρροια και επομένως περισσότερη αφυδάτωση. Δεν χρειάζεται να πλακωθείτε στα χαπάκια βιταμινών.    
  6. Κάντε Γαργάρες. Αν σας πονάει ο λαιμός ανακατέψτε 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες. Αν και δεν έχει ωραία γεύση βοηθάει στο να μαλακώσει ο λαιμός και να μπορείτε να καταπιείτε καλύτερα. Το αλάτι τραβάει το νερό από τα πρησμένα κύτταρα και μειώνει την συμφόρηση. Επαναλάβετε όσες φορές επιθυμείτε.
  7. Εισπνοές. Οι εισπνοές πάνω από ζεστό ατμό βοηθούν στην αποσυμφόρηση του ρινικού συστήματος και στην καλύτερη αναπνοή. μπορείτε αν έχετε να προσθέσετε και φύλλα ευκάλυπτου Αν δεν θέλετε μπορείτε να κάνετε ένα καυτό μπάνιο και να αναπνεύσετε καλά μέσα στους υδρατμούς. Απλά μετά μην ξεχάσετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας.
  8. Χρησιμοποιήστε Θαλασσινό νερό. Μπορείτε να βρείτε θαλασσόνερο στο φαρμακείο. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε την ρινική κοιλότητα και να ξεβουλώσετε την μύτη σας.
  9. Αν θέλετε έξτρα βιταμίνες προτιμήστε την Εχινάκεα, αλλά πάντα με μέτρο. Όταν αρχίσετε να νιώθετε ότι σας τριγυρίζει η γρίπη πάρτε Εχινάκεα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει την βαρύτητα του κρυώματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Και μην ξεχνάτε πως το άγχος και το στρες δεν βοηθάνε καθόλου στην θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Ξεκουραστείτε και αφήστε το κρύωμα να κάνει τον κύκλο του όσο πιο ήπια γίνετε με τις μικρές συμβουλές που μοιράστηκα μαζί σας. 

Ελπίζω να το βρήκατε αρκετά ενδιαφέρον και αν είστε άρρωστοι αυτό το διάστημα... Περαστικά!!!!



3 σχόλια:

  1. Πολύ καλές συμβουλές!! Την αντιβίωση και εγώ δεν τη θέλω καθόλου!!
    Αν δεν είναι κόπος θα ήθελα να μας δώσεις την συνταγή για την κοτόσουπα :)(όχι όμως αυγολέμονο είμαστε αλλεργικοί)
    Φιλιά!!!
    http://itsallaboutbeautybydemyfil.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ok Θα την ανεβάσω σύντομα. Αν θέλετε βάζετε το αυγολέμονο ή όχι στο τέλος. Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά !

      Διαγραφή
    2. Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!!
      Καλή χρονιά να έχουμε!!!
      xxx

      Διαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...